Contactează-ne pe

Evenimente

Portarul naționalei de handbal, găeșteanul Mihai Popescu, crescut să fie campion! UITE CUM L-A FORMAT TATĂL SĂU SĂ DEVINĂ UN MARE NUME ÎN HANDBALUL ROMÂNESC!

Publicat în data de

- 2.780 vizualizări

mihai aparamihai popescutrofee Mihai Popescu

Le bate inima cu putere de câte ori are meci, iar toate trofeele pe care le-a strâns în strălucita carieră sportivă de până acum sunt la ei acasă! Părinții lui Mihai Popescu, portarul campioanei naționale la handbal și al echipei României au toate motivele să fie mândri și fericiți. Copilul lor a confirmat ceea ce ei știau încă de acum mulți ani, când i-au pus prima oară mingea în mână, și anume că va intra în istoria handbalului național, ca o mare valoare! Diplomele, cupele, trofeele îmbracă un perete întreg din casa lor, de la Găești, la care privesc cu dragoste și mândrie în fiecare zi. Parcursul senzațional al lui Mihai Popescu nu este însă întâmplător. Marian Popescu, tatăl lui, a fost el însuși un handbalist talentat. A jucat la ARCTIC Găești, pe vremea când se trecuse demult de amatorism și se vorbea de mare performanță. A fost tot portar, cu ambiția de a nu lăsa în plasă nicio minge de-a adversarului. Și-a crescut băiatul spartan, motivându-l să fie mereu cel mai bun. Handbaliștii din trupa antrenorului Mircea Gheorghe, cel care a dat țării destul de mulți sportivi de mare performanță, până acum, își amintesc cu siguranță, cu plăcere, dialogul spumos dintre tatăl și fiul Popescu, la antrenamente. Mihai primea șuturi în fund până când se mobiliza și-i făcea pe plac părintelui ambițios, iar pentru ceilalți copii era o adevărată mândrie să-l învingă, în fața porții. Astăzi, ochii lui Marian Popescu se luminează de câte ori vorbește de fiul său. Și-a făcut datoria, l-a îndrumat bine, iar Mihai strălucește la nivel național, dar și în lume, prin performanțele sale. De curând, echipa de handbal a Constanței , la care joacă, s-a calificat în Final-Four-ul Cupei EHF, care va avea loc la Berlin, pe 17 şi 18 mai, după un parcurs excelent.  În Suedia, unde a înfruntat Lugi HH în sferturile de finală, găeșteanul Mihai a fost omul jocului, reușind nu mai puțin de 27 de intervenții. Și-a fixat ca obiectiv, împreună cu echipa campioană, să joace în Liga Campionilor și să obțină victorie după victorie, pentru a readuce handbalul masculin românesc în prim-planul Europei.

Mihai Popescu- portarul nationalei de handbalmihaimihai - hcm cta

Citește articolul
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Papuc Daniel

    14 mai 2014 at 15:14

    Talentat,la fel ca taicaso!!! Mult merit are si domnul Mircea Gheorghe. O sa-mi aduc aminte mereu cu placere de momentele cand luptam contra lui pentru postul de titular in poarta. Frumoasa copilarie! Bafta multa Mihai!!!

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul