Canalul lui Ceaușescu salvează Găeștiul de inundații! APELE POTOPULUI, AȘA CUM NU LE-AȚI MAI VĂZUT DE ZECI DE ANI! Vezi ce s-a întâmplat și în Parcul Central! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

Canalul lui Ceaușescu salvează Găeștiul de inundații! APELE POTOPULUI, AȘA CUM NU LE-AȚI MAI VĂZUT DE ZECI DE ANI! Vezi ce s-a întâmplat și în Parcul Central!

 Vremea rea a  înmuiat tonele de moloz depozitat haotic  în Parcul Central sau pe malurile Potopului, înspre Pitești. Imaginea este una de coșmar, cu bălți murdare peste care plutesc deșeurile.  Deșeurile nesimțirii edilitare, ale proiectelor sugătoare de miliarde din bani publici, fără nicio finalitate care să încânte ochiul! Deșeurile regulilor kitsch-oase după care este condus şi acest oraș,  de doi ani încoace!

Parcul Central – loc de plimbat cu… bărcuța!

 P1230405 P1230398 P1230400P1230406

De departe, cea mai dezolantă imagine este cea din parc. Apa a inundat spațiul verde, până la grătare și băncuțe, iar printre pomii care au scăpat de bardă, pe altarul ”insulițelor” și fanteziilor actualei administrații, zac morminte de deșeuri provenite din construcții.  O imagine demnă de inima orașului, greu încercată în ultimii doi ani de agresiunea fără precedent a frățicilor! În Parcul Central nu se poate intra decât cu cizme de cauciuc până la genunchi sau, după preferință, cu bărcuța. Și mai grav este faptul că tonele de mizerie abandonate de ”harnicii” orașului se află chiar în apropierea puțurilor care alimentează cu apă potabilă Găeștiul. De menționat că niciodată nu am văzut Parcul Central  mai trist și mai inundat ca în acest an! Nici Garda de Mediu nu-l vede, că altfel i-ar fi pus pe vinovați să bage adânc mâinile prin buzunare. Deh, în faţă e vopsit gardul, iar în spate…leopardul!

P1230407 P1230414 P1230415P1230403

Canalul Potopului abia mai face față apelor furioase!

 P1230382P1230383P1230388P1230395

Și Potopul amenință că va ieși din albie, aflându-se la cote îngrijorătoare, în ciuda construcțiilor hidrotehnice pe care le moștenim de la Ceaușescu și care ne-au salvat, până acum, de foarte multe probleme. Apa s-a umflat foarte mult, iar pe marginea râului zac de mii de PET-uri și alte scârboșenii, aduse probabil din aval.  Mare parte din balustrada podului de pe DN 7 le-a făcut cu ochiul ”căutătorilor de comori”, care au încercat să o fure. N-au avut însă noroc, iar metalul a căzut sub pod, fiind recuperat, cu greutate, de către cei de la Secția Drumuri Naționale. Dacă ploaia va continua să cadă peste oraș, cu siguranță firavul – până acum – Potop va ”mușca” serios din islaz și poate chiar din proprietățile oamenilor din zonă. Între timp, autoritățile nu se agită prea tare.  Probabil că depun eforturi considerabile pentru a-și pregăti bărcile și pompierii-putere.

P1230397P1230393balustrada 1pod gaesti

Articol publicat de

Redactor sef

2 Comments

2 Comments

 1. Ixsulescu

  5 mai 2014 at 17:53

  Stiu ca nu asta este important in articol..dar mizeriile si Pet-urile nu pot fi aduse din >aval>!
  Oricum situatia este ingrijoratoare iar astia care tin curul prin birouri sa se mobilizeze sa umple si eu vreo 10-20 de saci de nisip si la vara sa puna mana sa construiasca un dig de aparare nu sa schimbe borduri!

 2. aura

  5 mai 2014 at 20:22

  Vorbiti de Garda de Mediu. Care? Unde? Cand?
  Acea garda condusa de ” fa Doino”?

  Ixulescu, ai dreptate, dar cand muncesti mai si gresesti. Mizeriile sunt aduse din amonte.
  Dar daca Mariana Ionescu a scris intentionat asa gandindu-se la peturile cu care orasul nostru a fost plin si care acum au fost scoase? Daca apa le-a dus acolo? Prea sunt multe si doar la noi in oras am vazut atatea. :))))

  Cu cativa saci cu nisip nu faci un dig de aparare a unor localitati. Grav e ca acum cativa ani, vreo trei, au fost prinsi tigani care sapau in acest dig in cautare de fier vechi. Acesta e facut si cu ceva fier pentru stabilizarea pamantului si e facut dupa 1974.
  Autoritatile iau in gluma ” firavul Potop”. Le amintesc de puterea lui, care alaturi de Rastoaca, in 1974 a inundat complet Gaestiul, producand pagube insemnate in gospodariile oamenilor.
  Da, si eu zic: mai putine borduri noi, mai putina vopsea data pe ele. Nici cele vechi nu tusesc, ba chiar cred ca sunt mai rezistente decat astea noi, dar pentru ca trebuie sa se dea de lucru firmelor fraticilor se schimba ca ciorapii. Cu banii se poate draga albia Rastoacei, se poate amenaja spatiul verde de pe malul acesteia, se poate consolida digul de aparare al orasului si alte alea. Nu vreau sa ma gandesc ca e posibil sa vina pompierii cu barca sa salveze vieti omenesti de la un dezastru, sau sa vina sa aduca apa si mancare pentru sinistrati.
  Spun asta pentru ca stiu acele inundatii din 1974. Apa la mine in casa era pana la pieptul unei persoane de 175 cm. Fantanile erau toate inundate, panica era mare… Veneau militarii cu masini cisterne si aduceau apa de baut. Totul era ud si noroios…
  Nu mai bine e sa preantampini decat sa tratezi?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Facebook

Enescu Supermarket

Alte articole

Evenimente

Sute de părinți pot fi văzuți, dimineața, în fața porții Școlii ”Șerban Cioculescu”, acolo unde își aduc copiii pentru a intra în clase. Adulții...

Evenimente

În această dimineață,  un elev în vârstă de 17 ani a fost acroșat de un autoturism (condus de un barbat in varsta de 67...

Evenimente

George este un tânăr de numai 25 de ani, foarte bolnav, care se zbate pentru supraviețuire. Sistemul sanitar din România nu-l consideră prioritate. Banii...

Evenimente

Bogdan Simion, fondatorul site-ului de stiri dambovitanews.ro, s-a stins din viață in această după-amiază, după ce a fost infectat cu virusul SARS CoV-2. Bogdan...

Advertisement Enescu Supermarket