Contactează-ne pe

Evenimente

Columbofilia, mai tare decât drogurile, alcoolul, tutunul şi alte vicii, la un loc! CAMPIONII GĂEŞTIULUI FAC DEZVĂLUIRI ÎN EXCLUSIVITATE! Habar nu aveai cât de aproape sunt de tine atleţii văzduhului!

Publicat în data de

- 2.979 vizualizări

porumbeiporfumbel voiajor

Multă pasiune, competiţie, performanţă! Astfel poate fi descrisă, în câteva cuvinte, activitatea columbofililor din zona Găeştiului. Puţini ştiu că în oraş şi în comunele limitrofe sunt peste 300 de crescători de porumbei, organizaţi în 9 cluburi, care participă la concursuri interne şi internaţionale, unde obţin rezultate extraordinare. Cel mai recent a fost la Buzău, în data de 26 aprilie. Cele 9 cluburi au participat cu 6000 de porumbei care au ajuns acasă în 50 de minute, conform declaraţiilor – în exclusivitate pentru „Cronica de Găeşti – ale lui Dorin Toader, unul dintre columbofilii găeşteni. „Este o adevărată performanţă, însă trebuie spus că în acea zi vântul a bătut puternic şi i-a ajutat.” Pe 31 mai, columbofilii din zona Găeştiului vor participa la o mare competiţie, care va avea loc în Ucraina sau Polonia, cu distanţe minime de 560 km şi maxim de 1019 km. „Reprezentăm cu cinste oraşul la expoziţiile naţionale, dar nimeni nu apreciază ce facem noi exact. Creştem porumbei, îi antrenăm şi participăm cu ei la competiţii. Ne bucurăm că am reuşit să îndepărtăm foarte mulţi tineri de alcool şi de droguri. Fiecare columbofil se documentează, citeşte foarte mult, încercând să devină campion. Campionii de anul trecut sunt Voinea Cătălin şi Nando, din Odaia Turcului, iar anul acesta toată lumea s-a ambiţionat ca să-i bată”, ne-a mai spus Dorin Toader. Aceşti oameni nu primesc, la competiţii, premii în bani, ci cupe şi diplome! Cu toate acestea, sunt foarte motivaţi, în fiecare an, să fie tot mai buni. Cei 300 de crescători din zona oraşului nostru au peste 10.000 de păsări, una mai valoroasă decât alta. Iată care sunt cele 9 cluburi de columbofili: Stănuca Vasile Găeşti, Mecca Fond Găeşti, Hexagon Mătăsaru, Aripi Valea Mare, Derby Crângurile, Cobia, Stanca Nicolae Petreşti, MTC Jugureni. Le urăm succes la competiţile la care participă şi sperăm să ne ţină la curent cu rezultatele! „Pasiunea asta face din tineri niste autodidacţi. Învaţă cum să-i hrăneasca, să-i trateze de boli, să intre pe internet, iar unii care nu au citit poate o carte în ultimii ani citesc din scoarţă în scoarţă Rebusul Zburatorilor de Alfons Anker, şi vă spun ca e o carte destul de grea. Dezvoltă spiritul de competiţie şi, în timp, şi fayr play-ul”, a concluzionat Dorin Toader.

 Toader dorin cu alti campionicu porumbeii la zbor

Citește articolul
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aura

    30 aprilie 2014 at 11:36

    Pasiune, dragoste, spirit de competitie.
    FELICITARI!

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul