Contactează-ne pe

Evenimente

Găeşteanul Cristi Stan, pe podiumul Campionatului Balcanic de Duatlon! UITE CE ALTE PLANURI AU SPORTIVII NOŞTRI DE EXCEPŢIE!

Publicat în data de

- 1.238 vizualizări

cristi stan3 cristi stan si emil adrian tudorachepg1

Performanţă remarcabilă pentru găeşteanul Cristian Stan, campionul naţional la duatlon! Tânărul a reuşit să se claseze pe locul al doilea la categoria sa de vârstă şi pe locul al III-lea în clasamentul general la amatori la Campionatul Balcanic de Duatlon, unde au fost prezenţi sportivi din toată această zonă a Europei. Cristi ne-a mărturisit, cu regret, că a fost întrecut de un ungur, dar nu din Ungaria, ci din Târgu Mureş, foarte bun alergător. „Eu am inceput cam tarziu anul acesta antrenamentele specifice probei de alergare si pot sa zic ca e un punct slab momentan.Acum sunt într-o usoara tranziție spre concursurile de ciclism montan, unde bătălia e mult mai mare. Cu rabdare si munca sper sa fac progrese frumoase si acolo. Urmeaza sa particip la campionatul național de mountain bike de la Păltiniș, in data de 12 13-iulie”. Până la Campionatul Balcanic, Cristi Stan a participat şi la un semimarator de alergare montană de la Braşov unde, fără să se forţeze, a ocupat locul 25 din peste 1000 de participanţi. Veşti bune vin şi de la celălalt găeştean, participant cu succes la competiţiile de triatlon, Adrian Tudorache, care – în aceeaşi cursă de la Braşov a ocupat locul 7, la un timp foarte apropiat de primul clasat. Adrian se pregăteşte intens pentru un mare concurs de triatlon, din vară, care. se numeşte Ironman şi presupune parcurgerea succesivă a unei probe de inot de 3800 m, urmată de bicicletă 180 km şi alergare 42 km.

 cristi stan 1adrian tudorache

 

Citește articolul
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aura

    20 aprilie 2014 at 14:06

    Felicitari si mult succes in continuare, ambilor sportivi!

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Scandal la Spitalul Găeşti! PROTEST SPONTAN AL CADRELOR MEDICALE! Ce se întâmplă cu Compartimentul Primiri Urgenţe!?

Articol scris de

A fost răzmeriţă, în această dimineaţă, în curtea Spitalului Găeşti. Cadrele medicale au protestat şi au susţinut că nu pot să asigure şi urgenţe, şi secţiile COVID, având în vedere că sunt foarte puţini şi că nu au circuite epidemiologice.

Ordinul Ministrului Sănătăţii, prin care – la propunerea DSP – Spitalul Găeşti a fost transformat în spital COVID, fără consultarea cadrelor medicale şi a autorităţilor locale, a creat un adevărat haos în unitatea spitalicească din oraşul nostru. În doar câteva zile, s-au făcut tot felul de scenarii, care mai de care mai fanteziste, care au adus la paroxism starea de spirit în comunitatea locală şi în rândul medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Fără instrucţiuni, fără comunicare, fără explicaţii, autorităţile de la judeţ – DSP şi prefectura –  cele care acum vreo 12 zile se convinseseră că Spitalul Găeşti nu are cum să trateze bolnavi infectaţi cu COVID, întrucât are o structură monobloc, au luat o decizie care a aruncat în aer liniştea a 100.000 de oameni şi care a lăsat loc de interpretări, manipulări, scenarii şi jocuri mizerabile.

Primarul Grigore Gheorghe şi managerul Laurenţiu Beluşică au luat decizia să menţină Compartimentul Primiri Urgenţe, singurul care acordă primul ajutor pentru întreaga zonă de sud a judeţului. Este inadmisibil, pentru orice minte sănătoasă, să laşi oamenii să moară în salvări, în acele situaţii în care viaţa depinde de câteva minute şi de intervenţia rapidă a unui cadru medical calificat. De altfel, şi statisticile arată utilitatea acestui compartiment care, doar de la începutul anului, a gestionat în jur de 10.000 de urgenţe.

Măsura însă a fost contestată, în prima fază, chiar de cadrele medicale.

La faţa locului a ajuns şi primarul Găeştiului, Grigore Gheorghe. În prezenţa acestuia, după un dialog contondent, s-au găsit şi soluţiile: se va face o intrare separată pentru bolnavii de coronavirus, se fac demersuri pentrui obţinerea – în timp record – a autorizaţiei la noua radiologie, iar Compartimentul Primiri Urgenţe rămâne unde este şi în prezent. 5 medici, mai ales cei cu contracte de colaborare, vor asigura urgenţele, iar 6 medici vor rămâne pe secţiile COVID.

Timp de cel puţin o săptămână, în Găeşti nu vor fi aduşi bolnavi infectaţi cu SARS COV-2. De mâine, cei de la DSP vor veni la spital, pentru a face instruiri.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Femeia rănită în Găeşti, pe trecerea de pietoni, este în stare gravă!

Articol scris de

Femeia în vârstă de 77 de ani, care a fost lovita pe trecerea de pietoni din zona Parcului Central din Găești, este in stare gravă. Ea a fost trimisă de urgență la un spital din București, cu multiple fracturi cervicale. Reamintim ca ieri seara, un șofer gaestean in varsta de 50 de ani nu i-ar fi acordat prioritate de trecere femeii, in timp ce aceasta traversa strada pe trecerea de pietoni. Polițiștii au intocmit in cauza un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

 

Citește articolul