Contactează-ne pe

Noutăți

S-a înfiinţat Clubul Sportiv „Progresul” Găeşti! VICEPREŞEDINŢII SUNT DE COMĂ: RAPIDISTA MILICA, FINICU’ SORIN, MECANICU’ MATEI ŞI SECRETARA LUCICA!

Publicat în data de

- 3.142 vizualizări

S-a înfiinţat Clubul Sportiv „Progresul” Găeşti, cu sediul la Şcoala „Radu cel Mare”, condus de profesorul Dan Braşoveanu. Această nouă entitate, realizată în scopul revigorării sportului de masă, posibil şi de performanţă  în oraş, va avea un buget anual de aproximativ 1,5 miliarde lei vechi şi şi-a propus să reunească mai multe ramuri sportive, cum ar fi: în primul rând fotbal, apoi handbal, baschet, volei, atletism, tenis de câmp, tenis de masă, judo, şah, gimnastică aerobică şi, nu în ultimul rând, atleţii veterani. Cine nu se va înscrie sub cupola „Progresului” va avea… regres, adică nu va primi niciun sfanţ din bugetul local. De menţionat că mare parte dintre vicepreşedinţii acestui club nu au nici în clin, nici în mânecă cu sportul, însă au un ditamai carnet roşu în buzunare. Iată cine va conduce sportul spre progres, în Găeşti: Mihai Dumitra, fostă învăţătoare la Şcoala nr. 3, actualmente directoare la şcoala păzită de bodyguarzi, „Şerban Cioculescu”; Matei Sorin, inginerul care predă Mecanică la Liceul „Iordache Golescu”, uns director adjunct de „frăţici” la aceeaşi instituţie; Marin Sorin, profesor de matematică, finul primarului; Dobre Lucica, adusă dubios secretară la Şcoala „Radu cel Mare”, angajată însă de o firmă privată şi transferată în învăţământ, pe bani publici; Cezar Vasilescu, în sfârşit un profesor de sport etc. De menţionat că din această echipă de conducere, cu doar două persoane care-şi merită locul acolo (respectiv profesorii de educaţie fizică Dan Braşoveanu şi Cezar Vasilescu), nu fac parte oameni care au adus performanţă în Găeşti. Mircea Gheorghe, cel care a descoperit numeroase talente, inclusiv portarul echipei naţionale de handbal; Gheorghiţă Popovici, pe ai cărui jucători de baschet se bat echipe mari;  Constantin Stan, profesorul găeştean care a realizat performanţă la atletism şi volei şi mulţi alţii, care s-au remarcat prin rezultate şi seriozitate nu au avut loc în Clubul iacopetian. De asemenea, niciun profesor de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” nu se regăseşte printre vicepreşedinţi. Se aşteaptă o abundenţă de înscrieri pe toate acele ramuri menţionate mai sus, urmând ca antrenorii să fie remuneraţi, iar din vară, copiii talentaţi să fie legitimaţi şi înscrişi în campionatele judeţene şi naţionale. Interesant de precizat este că nu există infrastructura necesară pentru practicarea unora dintre sporturile prinse în schema de organizare, cum ar tenisul de câmp. Din informaţiile pe care le avem la această oră, 60 de copii s-au înscris la fotbal, urmând să fie împărţiţi pe grupe de pregătire. 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Fetița din Gura Sutii dispărută vineri a fost gasita moartă! TRUPUL EI PREZINTĂ URME DE VIOLENȚĂ!

Articol scris de

S-a împlinit cel mai negru scenariu in cazul fetiței de 11 ani care a dispărut în timp ce se intorcea acasă de la școală. Trupul ei a fost descoperit pe un camp de pe raza comunei Produlești și  prezintă urme de violență.In acest moment politistii au un cerc de suspecti. Surse din anchetă, citate de Digi 24, spun că suspect în acest caz ar fi si un  cetățean olandez. Adriana Fieraru a fost căutată, timp de două zile, de sute de polițiști, jandarmi și voluntari. In operatiune s-a lucrat cu caini de urmă, drone si un elicopter. Ultima imagine surprinsă de camerele de luat vederi o plasau la doar 300 de metri de casă.

 

 

Citește articolul

Evenimente

GABRIELA, ÎNGERUL BĂTRÂNILOR DIN AZILELE DÂMBOVIȚENE! Și-a luat concediu din Germania și uite ce le-a oferit! FACE TOTUL DIN SUFLET!

Articol scris de

Gabriela  Matei este, de la începutul acestui an, îngerul bătrânilor din azilurile din zona Găeştiului. Ceea ce face ea în Germania se numește pedichiură medicală – sau Podologie – puțin cunoscută în România. Gabriela s-a gândit la bătrânii pe care nu-i mai alintă nimeni, de mulți ani, la azil, iar atunci când are două-trei zile libere își ia copilul și vine în țară, să îngrijească picioarele celor care nu mai au altă alinare acum.

Podologia este o ramură a ortopediei. Se ocupă cu îngrijirea picioarelor şi a unghiilor bolnave şi încarnate. Este o meserie extrem de căutată în alte țări, iar Gabriela, care a plecat din 2007 în Germania, a făcut 3 ani de şcoală pentru a învăţa cum să aplice o serie de tehnici de tăiere a unghiilor cu probleme şi de oblojire a bătăturilor. Acum şi-a deschis propriul cabinet, în oraşul Ritberg, dar lucrează și ca voluntar, în timpul liber, pentru o asociație caritabilă. În Germania a încheiat contracte cu căminele de bătrâni, unde este foarte solicitată, iar pe bătrânii internați în căminele de acasă îi îngrijește gratuit.

Gabriela este foarte mândră că a reușit să-i determine și pe alții să-i urmeze exemplul. Acum câteva zile a strâns o mică armată de amazoane în lupta cu durerile bătrânilor și au pornit împreună să le aline suferința. „Am fost împreună cu Lavinia Dinescu, de la un salon de pedichiură profesională din Târgoviște, Esthetique Nail Studio, de pe Bulevardul Unirii, bl. 42, și cu o doamnă de la un salon de coafură din Moroieni, Carmen Casandrescu, iar ea le-a aranjat părul, i-a tuns și i-a coafat. A făcut chiar și un permanent. Am cumpărat pentru bătrâni și ceva pentru a le ține de cald la iarnă – șosete și galoși – de care s-au bucurat foarte mult. Le-am adus din Germania, prin Asociația mea, Rumanischer verein e.V Diaspoara. Nu sunt de firmă, dar sunt călduroși și s-au bucurat mult”, ne-a povestit Gabriela.

După a doua „descindere” în sufletele bătrânilor de la azilurile din Dâmbovița, i-au mai urmat exemplul Monica Burbutan, Cristina Stan, Alina Puchea și Ștefania Sterescu, de la salonul Hollywood Experience by Andreea Rădulescu, din Ploiești. Împreună, „amazoanele” sufletelor au reușit să ajute 38-40 de bătrâni, cărora le-au oferit servicii de îngrijire profesională a piciorului (podologie), dar și coafură și frizerie.

„Poate părea ceva neimportant acest domeniu al pedichiurii medicale, dar am descoperit și am înlăturat probleme grave. Cele mai frecvente sunt unghiile îngroșate, clavusurile (bătăturile), unghiile cu onicoliză (desprinderea unghiei de patul unghial). Vreau să le ofer şi bătrânilor de aici, de la mine de acasă, tratamentul de care beneficiază vârstnicii din Germania”, ne-a mai mărturisit Gabriela, care se va întoarce să ajute și alți bătrâni de la azil, în luna noiembrie. Acum a fost la Căminul de Bătrâni din Pătroaia și la Caminul de Bătrâni din Ulieşti,  iar pentru data viitoare speră să poată aduce și mai multă alinare și să i se alăture și alți îngeri binevoitori.

Citește articolul

Evenimente

Accident în Găeşti! MAȘINILE SUNT GRAV AVARIATE ȘI O PERSOANĂ A FOST RĂNITA!

Articol scris de

Impact violent între două autoturisme în Găeşti, chiar in zona ARCTIC, pe drumul spre Merii. Potrivit datelor furnizate de Poliție, cauza probabilă a accidentului este neasigurarea la schimbarea direcției de mers. O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare. Polițiștii urmează să stabilească acum împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design