Contactează-ne pe

Educație și cultură

Elevii găeșteni care au dat gata Europa, premiați cu zgârcenie de autoritățile locale! UITE CÂT S-A ÎNDURAT SĂ DEA PRIMĂRIA, ÎN TIMP CE ARUNCĂ CU BANII PE MOFTURILE CLIENTELEI POLITICE ALE PARTIDULUI IUBIT!

Publicat în data de

- 1.009 vizualizări

Elevii Colegiului Național ”Vladimir Streinu” și profesorul coordonator Cătălina Iacobuță, câștigători ai unei prestigioase competiții europene, grație unui videoclip realizat printre ruinele Regiei de Tutun, au fost premiați astăzi de către autoritățile locale! Consilieri din partea PNL, PDL și PSD au înmânat premiul în valoare de 3.600 de lei (2000 lei din partea Primăriei și câte 100 lei din partea consilierilor) acestor copii minunați, care au reușit să impresioneze juriul concursului, fiindu-le apreciată la superlativ producția filmată și montată cu mult talent de Ion Silviu Daniel, care aproape a fost uitat. Primăria Găești, care aruncă cu banii pe toți caii verzi pe pereți, mai puțin pe ce trebuie, s-a zgârcit la recompensarea acestor elevi de elită, care au promovat în Europa, în mod pozitiv, imaginea orașului și a țării. În schimb, clientela politică producătoare de… mătreață are tot felul de beneficii nemuncite și nemeritate! De altfel, premiul – chiar și așa modest cum a fost – nici nu ar fi existat, dacă un consilier liberal, Cătălin Slăvilă, nu ar fi avut o inițiativă în acest sens. Alături de el, consilierul PSD Fănuț Costea a făcut de asemenea un amendament, ca fiecare ales găeștean să doneze din indemnizație câte 100 lei. Directoarele Colegiului Național ”Vladimir Streinu” au precizat că sunt foarte mulți elevi găeșteni de excepție, cu posibilități materiale reduse, care ar avea nevoie de sprijinul autorităților pentru a se menține la un nivel de performanță ridicat și pentru a-și continua studiile. 

 

Publicitate
Loading...
4 Comentarii

4 Comentarii

 1. aura

  13 decembrie 2013 at 10:37

  De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

  Primarul a dat doar pentru ca i s-a cerut, altfel nu vedeau nici un leu. Ca sa dea a trebuit sa recunoasca meritele Catalinei. E peste demnitatea lui. 
  Ioan Silviu Daniel, cine mai e si baiatul asta?
  A, e ala fara de care cantarea elevilor ar fi fost nimic.
  E cel care ar fi trebuit sa primeasca premiul.!!!

  Stai linistit baiete pentru ca-ti da si tie … salariu de colaborator. (:), :)… )
  Dupa interviul primarului, acordat tie si postat pe site-ul tau, ai reusit sa arati adevarata fata a acestuia. Limbajul non verbal spune mai mult decat o facea el. Pentru acea postare, eu, te felicit!

  Si inca ceva pentru cei care scriu la ziarul local. Nu uitati ca functionati doar cu acordul Consiliului Local. Daca voi luati la ţurcă consilierii, nu va mirati maine ca se va pune stop fituicii la care scrie o fatuca cu aere de mare jurnalist. 

 2. CONDOVICI MARIUS

  13 decembrie 2013 at 20:32

  tin sa-i felicit pe acesti elevi si dascalii lor.
  dar de ce trebuie sa politizati totul? este al doilea sau al treilea articol in care un fost infractor( bineinteles ca acest lucru nu se prescrie ,cel putin in memoria oamenilor cinstiti) este ridicat in slavi    (la) propriu.
  pai e frumos ca pe ,,barba” acestor minunati copii sa  claditi  capitalul moral al unuia sau altuia?!?!??! adica cum la propunerea?adica ce a facut? eu sint mai incuiat si nu inteleg.
  sint multi oameni care fac sponsorizari si care fac cheltuiala DIN BUZUNAR ,si nu se umfla in pene cu asta!
  nu este etic ca aceasta renuntare la O SUTA RON din indemnizatia de consilier -bani luati aiurea- sa fie suficienti a ridica statuie unor neica nimeni.
  pe copii i-ati intrebat daca sint de acord ( oricum ei nu stiu de faptele de razboi ale asa zisilor liberali) ca sa fie reprezentati si ,,premiati” de cei de mai sus?
   eu daca as fi in locul lor le-as da cu flit-.
  ziaristii ar trebui sa fie OBIECTIVI sa vada si sa exprime realitatea NU SA O COMENTEZE.
  a-ti reusit sa ma suparati facind dintr-un eveniment fericit pentru oras o ridicare de osanale .
  pentru conformitate 
   

  • aura

   15 decembrie 2013 at 11:19

   Comentariul meu postat aici se vrea un raspuns pentru tine, dar nu neaparat.

   Din comentariul tau se vede ca esti suparat rau pe cel ridicat in ” slavi, la propriu”, mama Omida, sau cum vrei sa-i mai zici, da, sa te superi pe jurnalist pentru asta, mi se pare ca nu e fairplay.
   Din articol eu am inteles altceva si chiar nu am dat importanta, ba chiar a reusit sa treaca neobservat gestul acelor consilieri care au bagat mana in buzunar si au scos cate o suta de lei. Nu ma intereseaza!!!! Pentru mine, acest consiliu, ca si cel care a fost inaintea astuia, e nesemnificativ. Ca pleaca unul din membri, ca mai vine altul, e apa chioara. Oricum sunt acolo doar pentru a legitima actiunile unuia, si pentru a putea „acela” sa dea vina in caz de neputinta. 🙂
   Vorbesti de obiectivitate in cazul unui jurnalist si te indignezi daca acesta comenteaza. Nu, zau! 
   Sa mori tu ca nu mai poti de atata fericire din cauza acestui eveniment, iar ziarista ti l-a stricat, reusind sa te supere?
   E si ea om si are dreptul sa ridice ce vrea. Spune undeva ca trebuie sa faca doar ce ai vrea tu? Dar daca citeste altul si vrea altceva?
   Pana una alta, lasa-l dracului de razboi, chiar daca e intre asa zisi.
   Copiii, da, au nevoie de bani, de laude, de premii, de recunoastere a valorilor lor.
   Ca unul a propus premierea, e de laudat.
   Sa facem jmpreuna ca valorile vii ale orasului sa fie promovate si premiate! 
   Cum nu te-ai indignat cand s-a postat aici ca se arunca banii comunitatii aiurea pe chiciuri, pe excursii, pe … mai nou pe deplasari cu aplaudaci de profesie? 
   Invidia e boala grea! Las-o deoparte!
   Cu prietenie- Aura.
   In rest, s-auzim de bine! 

 3. CONDOVICI MARIUS

  15 decembrie 2013 at 14:58

  am stat ceva sa ma gindesc daca ar trebui sa-ti raspund .oricum asta este ultima mea postare.
  ca sa intelegi de ce, ar trebui sa o intrebi pe mariana ce am patit in 2005 din cauza acestui individ. nu are legatura cu partidul sau cu ce crede unul sau altul.

  si sa stii ca un ziarist adevarat chiar nu comenteaza-la modul ca nu interpreteaza- ( ca vrei sau nu vrei asta e) doar prezinta fapte- informeaza. 

  si chiar cum zici tu: ,,sa mor io” chiar m-am suparat sa vad ca unui infractor i se ridica statuie.
  pina la urma ziarul este al vostru si puteti sa spuneti ce vreti .treba voastra dar cu deontologia cum ramine?
  daca vrei sa comentam pe tema de mai sus  are mariana nr. meu de tel. 

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

GURA FOII- Sezatoare in lumea basmelor

Articol scris de

Unde putem sa depănăm povesti mai frumoase decat intr-o Biblioteca? Aici lumea basmelor prinde viața precum prind viața stelele de pe cer si fulgii de zapada pe pânza albă sub mâini pricepute sau sub mânuțele dornice de a învața!

La începutul săptămânii, a avut loc la Biblioteca Publica din Gura Foii, o noua sezatoare; un prilej nou, de a învața despre povesti, despre credința, despre traditii, despre cer și pământ!

Mariana Lixandroiu, bibliotecar responsabil 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Comoară etnografică in Dâmbovița – un gospodar a reușit să promoveze cultura tradițională mai bine decât autoritățile

Articol scris de

În condițiile în care statul încearcă cu greu și pe bani mulți să promoveze satul românesc și tradițiile sale, un simplu cetățean dintr-un sat de câmpie reușește să amenajeze in propria casă un colț muzeistic cu exponate ce le regăsești din ce in ce mai rar chiar și în muzeele de profil. Și toate astea fără ajutorul autorităților sau al experților care ar fi trebuit să promoveze cultura tradițională din Dâmbovița.
Ne aflam în comuna Poiana, zonă preponderent agricolă, unde cultura verzei și a cartofilor este principala sursa de venit a celor implicați încă în cultivarea pământului. Aici am găsit o ciudățenie etnografică, spun ciudățenie pentru că nicăieri nu figurează vreo informație despre existența vreunei case memoriale sau a unui cămin cultural în comună, și cu toate acestea, am găsit aici un muzeu în toată regula.

 

Doamna Nicoleta Vlad recunoaște că dumneaei a fost cu ideea, iar soțul, Ion Vlad, a susținut-o în acest frumos demers, care în timp a devenit tot mai costisitor și le-a ocupat toată casa. „De ce fac asta? Pentru că îmi place, și când îți place ceva depui toată energia în acel lucru. Am pierdut mult timp restaurând anumite piese dar am făcut-o din pasiune. Mă simt bine când văd toate lucrurile pe care le-am adunat în ani de zile și pe care le-am salvat de la dispariție”, ne mărturisește doamna Nicoleta Vlad.
Soțul este la fel de încântat: „ne place, e ceva frumos, nu găsești pe oriunde așa ceva. Am găsit destul de greu anumite piese, dar pe urmă oamenii au venit la noi când mai găseau câte ceva prin podul casei. Sunt lucruri pe care generația de acum nu le poate aprecia pentru că nu știe la ce au fost folosite. Pentru ei sunt doar obiecte, pentru noi însă sunt amintiri”
În casa transformată în muzeu găsești de la ceramică și mobilier vechi, la piese aparținând atelierului de fierărie ori costume populare, de la obiecte din lemn, în speță linguri și copăi cioplite, la panopli realizate cu măiestrie chiar de domnul Ion. Totul este amenajat in propria casă, iar când camerele au devenit neîncăpătoare pentru exponate, prispa casei a fost revendicată de obiectele ce spun povestea altor timpuri, când țăranul își făcea în gospodăria sa toate obiectele pe care le folosea și nimic nu era aruncat. Dacă vreți să vedeți un colț din trecut, vă invit să faceți o călătorie până în Poiana, locul despre care nici autoritățile în domeniu nu au aflat că există.
Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------