Contactează-ne pe

Educație și cultură

BĂTĂI CRUNTE ÎN ȘCOLILE ȘI LICEELE GĂEȘTENE! Un elev al Liceului ”Iordache Golescu” a ajuns de urgență la spital, iar la Școala ”Șerban Cioculescu”, părinții care plătesc pază își protejează copiii cu plângeri la Poliție!

Publicat în data de

- 1.570 vizualizări

Se înmulţesc scenele de violenţă la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu”. Şi astăzi a fost bătaie, numai că de data aceasta un elev a ajuns la spital cu dureri mari de coloană şi a fost însoţit de asistenta medicală a unităţii şcolare. Elevul a spus că a fost jucat în picioare de un coleg şi că îl doare îngrozitor de tare spatele. La fel ştiau întreaga şcoală, şi elevii martori, dar şi asistenta care l-a însoţit imediat la Urgenţe. „Mi-a spus că a fost bătut şi lovit cu picioarele de către un coleg.  I-am făcut imediat o radiografie de coloană vertebrală şi i-am recomandat să vină mâne, 5 decembrie, cu părinţii, întrucât chiar are probleme de sănătate. Când am vrut să sunăm la poliţie pentru a anunţa agresiunea, puştiul probabil s-a speriat şi ne-a spus că s-a jucat şi a căzut”, ne-a declarat dr. Cristina Seltea. Conducerea liceului ar trebui să mai deschidă o anchtă şi să afle ce se petrece, de ce unele clase au devenit ring de box şi să ia măsuri serioase acum, când nu e prea târziu,  pentru a preîntâmpina o nenorocire. Nu de alta, dar violenţa chiar a scăpat de sub control în mai toate şcolile din oraş. Şi la Şcoala „Şerban Cioculescu” a fost bătaie marţi, 3 decembrie, între doi elevi de 12 ani. Cei cu paza plătită de părinţi probabil că aveau altă treabă. Bunica copilului bătut crunt a depus o plângere la Poliţia Găeşti, conform purtătoarei de cuvânt a Poliţiei Dâmboviţa.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

PERFORMANŢĂ LA „ROMÂNII AU TALENT” PENTRU ANSAMBLUL FOLCLORIC „CODRULEŢUL”: 4 de DA din partea juraţilor!

Articol scris de

Aseară Ansamblul folcloric ,,Codrulețul” al Clubului copiilor Găeşti, pregătit de profesorul Marian Grigore, a reuşit o altă performanţă importantă. Cu o reprezentație impecabilă, talentaţii copii au smuls de la jurații emisiunii ,, Românii au talent” cei patru de „DA”.

Micii dansatori au demonstrat încă o dată că sunt unii dintre cei mai buni dansatori de folclor la nivel naţional, iar pregătirea de care beneficiază la Clubul Copiilor este una de foarte bună calitate.

„Găeştenii, edilii urbei pot fi mândri că oraşul Găeşti este reprezentat atât de frumos de către aceşti copii minunați, ei reprezentând un model pentru noi toți de păstrare, transmitere şi perpetuare a folclorului muntenesc, autentic. Nu ascund faptul că nu este o surpriză pentru mulți această evoluție, întrucât acest ansamblu are în palmares multe trofee/premii de la festivaluri/ concursuri internaționale, naționale, regionale, iar în 2017 ceata de căluşari a acestuia a câştigat trofeul festivalului ,, Căluşul românesc” Slatina intrat in Cartea Recordurilor”, a precizat Mara Muşat, directorul Clubului Copiilor Găeşti.

Citește articolul

Educație și cultură

VESTE EXTRAORDINARĂ: Examenele Cambridge se pot susține la Colegiul Național „Vladimir Streinu”!

Articol scris de

In urma promovării parteneriatului cu European Examination Centre, CNVS a devenit centru de organizare a examenelor lingvistice CAMBRIDGE.

Asadar, din data de 01.03.2020, la CNVS se pot sustine examenele CAMBRIDGE pentru toate nivelurile. Structura examenelor CAMBRIDGE permite participarea oricarui elev care a împlinit varsta de 7 ani dar si a adolescenților/adulților care nu mai sunt angrenați intr-o forma de invatamant.

Absolvirea examenelor CAMBRIDGE ofera cele mai prestigioase certificate pentru cei ce studiază limba engleza, termenul de valabilitate al acestora fiind nelimitat.

Pentru elevii de liceu, probele de competenta din cadrul bacalaureatului pot fi echivalate cu rezultatele obtinute la examenele CAMBRIDGE in conformitate cu Ordinul nr. 5794 din 29.10.2009 emis de Ministerul Educației Nationale.

Pentru detalii suplimentare, persoanele de contact sunt: prof. lb. engl. – Ramona Anca, director – prof. Pătruță Nicolae și director adjunct – prof. Ioniță Iuliana Nicoleta.

Citește articolul