Contactează-ne pe

Educație și cultură

Voci de înger, talent actoricesc și multă sensibilitate! ELEVII ȘCOLII ”RADU CEL MARE” ȘI PROFESORII LOR AU PUS ÎN SCENĂ UN SPECTACOL DE VIS DE ZIUA NAȚIONALĂ!

Publicat în data de

- 1.509 vizualizări

Eveniment de excepție, astăzi, la Școala ”Radu cel Mare”, cu ocazia Zilei României. Copiii și profesorii lor s-au mobilizat și au realizat un spectacol superb, care ar putea fi prezentat cu succes pe orice scenă cu pretenții. În regia profesorului Eliza Costin, elevii clasei a VI-a A au prezentat o piesă de teatru al cărei mesaj emoționant a fost dragostea de țară și sentimentul de mândrie națională, adaptat la viața noastră de zi cu zi.

Grupul vocal al claselor a VII-a, pregătit de prof. Cristina Alexe, a făcut, de asemenea, o impresie extraordinară. Un moment înălțător a fost cel al grupului vocal al claselor a V-a, coordonat de profesoara Alina Boulescu. Cu voci de înger, copiii au reușit să transmită, în cel mai frumos mod posibil, atașamentul lor față de valorile naționale. Sensibilitatea, talentul, dar și pregătirea riguroasă a elevilor au fost răsplătite cu aplauze îndelungi ale colegilor, dascălilor și directorilor Școlii ”Radu cel Mare”. ”Avem copii talentați, avem profesori care au cu adevărat rezultate și am vrut să marcăm acest moment important pentru noi toți, Ziua Națională, cu un spectacol bine pregătit și gândit. Îi felicităm și noi pe toți și vă asigurăm că vom continua să realizăm lucruri de calitate”, ne-a declarat prof. Dan Brașoveanu, directorul Școlii ”Radu cel Mare” Găești.

Publicitate
Loading...
2 Comentarii

2 Comentarii

 1. aura

  29 noiembrie 2013 at 9:40

  FELICITARI!

  Felicit copiii, dascalii lor, dar si parintii care au facut si crescut asa minunatii de copii.
  Ma bucur sincer cand citesc despre astfel de manifestari realizate de copiii acestor locuri.
  Bucuria e cu atat mai mare cu cat afli ca sunt educati si in spiritul dragostei de tara, iar profesorii inca n-au dezarmat si-si fac meseria cu dragoste.
  Inca o data, Felicitari! 

 2. invizibilul

  29 noiembrie 2013 at 10:06

    Felicitari copiilor si cadrelor didactice care au indrumat copiii si au realizat un astfel de program.
    Sunt locuitor in cartierul Vaideasca si din cate stiu Gradinita nr.3 este arondata tot Scolii RADU CEL MARE. Am copil care frecventeaza aceasta gradinita si din cate am vazut si aici se vede o schimbare in bine,adica din acest an au fost aduse doua cadre didactice bine pregatite ,salile de grupa au capatat un alt aspect , sunt curate si bine amenajate ,un sistem de supraveghere video ,adica ceva ce nu exista decat la gradinitele din centru.Felicitari D-le Brasoveanu,tineti-o tot asa.

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

GURA FOII- Sezatoare in lumea basmelor

Articol scris de

Unde putem sa depănăm povesti mai frumoase decat intr-o Biblioteca? Aici lumea basmelor prinde viața precum prind viața stelele de pe cer si fulgii de zapada pe pânza albă sub mâini pricepute sau sub mânuțele dornice de a învața!

La începutul săptămânii, a avut loc la Biblioteca Publica din Gura Foii, o noua sezatoare; un prilej nou, de a învața despre povesti, despre credința, despre traditii, despre cer și pământ!

Mariana Lixandroiu, bibliotecar responsabil 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Comoară etnografică in Dâmbovița – un gospodar a reușit să promoveze cultura tradițională mai bine decât autoritățile

Articol scris de

În condițiile în care statul încearcă cu greu și pe bani mulți să promoveze satul românesc și tradițiile sale, un simplu cetățean dintr-un sat de câmpie reușește să amenajeze in propria casă un colț muzeistic cu exponate ce le regăsești din ce in ce mai rar chiar și în muzeele de profil. Și toate astea fără ajutorul autorităților sau al experților care ar fi trebuit să promoveze cultura tradițională din Dâmbovița.
Ne aflam în comuna Poiana, zonă preponderent agricolă, unde cultura verzei și a cartofilor este principala sursa de venit a celor implicați încă în cultivarea pământului. Aici am găsit o ciudățenie etnografică, spun ciudățenie pentru că nicăieri nu figurează vreo informație despre existența vreunei case memoriale sau a unui cămin cultural în comună, și cu toate acestea, am găsit aici un muzeu în toată regula.

 

Doamna Nicoleta Vlad recunoaște că dumneaei a fost cu ideea, iar soțul, Ion Vlad, a susținut-o în acest frumos demers, care în timp a devenit tot mai costisitor și le-a ocupat toată casa. „De ce fac asta? Pentru că îmi place, și când îți place ceva depui toată energia în acel lucru. Am pierdut mult timp restaurând anumite piese dar am făcut-o din pasiune. Mă simt bine când văd toate lucrurile pe care le-am adunat în ani de zile și pe care le-am salvat de la dispariție”, ne mărturisește doamna Nicoleta Vlad.
Soțul este la fel de încântat: „ne place, e ceva frumos, nu găsești pe oriunde așa ceva. Am găsit destul de greu anumite piese, dar pe urmă oamenii au venit la noi când mai găseau câte ceva prin podul casei. Sunt lucruri pe care generația de acum nu le poate aprecia pentru că nu știe la ce au fost folosite. Pentru ei sunt doar obiecte, pentru noi însă sunt amintiri”
În casa transformată în muzeu găsești de la ceramică și mobilier vechi, la piese aparținând atelierului de fierărie ori costume populare, de la obiecte din lemn, în speță linguri și copăi cioplite, la panopli realizate cu măiestrie chiar de domnul Ion. Totul este amenajat in propria casă, iar când camerele au devenit neîncăpătoare pentru exponate, prispa casei a fost revendicată de obiectele ce spun povestea altor timpuri, când țăranul își făcea în gospodăria sa toate obiectele pe care le folosea și nimic nu era aruncat. Dacă vreți să vedeți un colț din trecut, vă invit să faceți o călătorie până în Poiana, locul despre care nici autoritățile în domeniu nu au aflat că există.
Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------