Contactează-ne pe

Educație și cultură

Profesorul găeștean Marius Mâinea, însoțitor al delegației României la Olimpiada Balcanică de Matematică! ELEVII DE EXCEPȚIE S-AU CLASAT PE PRIMUL LOC, SURCLASÂND NU MAI PUȚIN DE 15 ȚĂRI!

Publicat în data de

- 1.846 vizualizări

 

Onoare deosebită pentru matematică găeșteană! Profesorul Marius Mâinea a fost unul dintre cele două cadre didactice care au însoțit delegația României la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în Cipru, în perioada 25 iunie – 2 iulie. Alături de conferențiarul universitar Cătălin Gherghe, de la Universitatea București, găeșteanul Marius Mâinea de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” a fost alături de lotul olimpic al elevilor români, care s-a clasat pe primul loc, la mare distanță de celalte țări participante. Potrivit Societății de Științe Matematice din România, elevii noștri au obținut 4 medalii de aur și două de argint. În competiție s-au prezentat 10 țări balcanice și 6 țări invitate, printre care Italia și Marea Britanie. Matematicienii de excepție ai României sunt Omer Cerrahoglu, cl a XI-a, Colegiul National „Gheorghe Șincai”, Baia Mare – aur; Simona Diaconu, cl a X-a Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Viorel Andrei Bud, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Marius Bocanu, cl. a X-a Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Ștefan Spătaru, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București – argint; Paul Gabriel Musca, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București (originar din Iasi) – argint.     Radu Gologan (preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România,  totodată  cercetător la Institutul de Matematică “Simion Stoilov” al Academiei Române)  şi coordonatorul lotului olimpic a declarat că o asemenea performanţă  pentru România nu a mai existat de când se organizează “Balcaniada”, adică din 1984. România a avut 195 de puncte, iar pe locul II s-a clasat Bulgaria  cu 140 de puncte.

 

 

 

 

Publicitate
Loading...
3 Comentarii

3 Comentarii

 1. mihaimihai8466

  5 iulie 2013 at 14:16

  FELICITARI PENTRU OLIMPICI!   DAR sunt scandalizat pentru ce se intimpla la alte liceie din tara cum este in BUCURESTI LA D.BOLINTINEANU o isterie,s.au dat bani/ mita. CINE e de vina? elevi nu mai invata, parintii le,au dat bani sa dea pt. bac, CINE e de vina?    DL.PRIM MINISTRU PONTA,ieri a spus pe toate canalele tv. cei vinovati se duc la puscarie. Azi a inceput ancheta,au fost elevi ridicati din liceu,DL PONTA sa sucit nu asa se procedeaza ca pe timpul COMUNISTILOR! DL PONTA de 20de ani asa se procedeaza, spaga, la doctori spaga profesori, politie,justitie si alte instituti, coruptie a fost si pe timpul  lui ILIESCU, CONSTANTINESCU, BASESCU, ACUM PE TIMPUL,DOMNIEI DVS, PONTA,    ACUM CE ESTE!- ORDINUL DE CINE A FOST DAT? DE DVS.—— OAMENI LEGI SI.AU FACUT DATORIEA POLITIA , PROCURATURA, JUSTITIA DGA, LA ORDINUL DVS. SA STOPAT ANGHETA  PT. SAPTAMINA VITOARE. AU PARINTI TIMP SA VORBEASCA CU COPILU  CE SA DECLARE,ASA SE FACE EX. PROCUROR ANCHETA POATE ATI UITAT! VA PLACUT CUM UN PARINTE A DAT IN POLITIST IN FATA LICEULUI? SE SIMTEA VINOVAT PT. COPILUL LOR.   STITI DL PONTA CINE E DE VINA IN TARA ASTA… SOCIETATE IN CARE TRAIM!   PROFESORI, DOCTORI, POLITISTI, PROCURORI, JUDECATORI AU SALARILE MICI, DIN ACEST MOTIV E CORUPTIA MARE IN TARA ASTA. CUM SA TRAIASCA UN PROFESOR CU UN SALARIU  DE 800RON S.AU UN POLITIST CARE ISI PUNE VIATA IN PERICOL, CE PRETURI AVEM LA ALIMENTE. ENERGIE,GAZE, DVS. CE SALARIU AVETI? CUM TRAITI FATA DE NOI! SUNT OAMENI BOLNAVI NU AU CE SA MANICE—– CE SA INTIMPLAT LA BAC E INFRACTIUNE LASATI INSTITUTILE SA,SI FACA DATORIEA.    SI SPER SA TERMINAM  CU ACEASTA CORUPTIE DIN TARA  IN ALTE TARI DIN UE. NU SE INTIMPALA ASA CEVA.       IN 91 PETRE ROMAN  PRIM MINISTRU STITI CE A ZIS EL REFERITOR LA CORUPTIE , EU PETRE ROMAN O SA TERMIN CU CORUPTIA DIN TARA ASTA SA NU ZICETI MIE PETRE DACA NU O TERMIN. UITE  ASA PETRE  SI ACUM DUPA  ATITEA ANI TOT CORUPTIE E!   SA FIE PETRE ROMAN DE VINA? NU DL PONTA MAI REPET O DATA    SOCIETATEA IN CARE TRAIM,  IN 91 CE AU FOST COMUNISTI? ACUM CE SUNT COMUNISTI? SCUZATI AM UITAT SUNT USELISTI.

 2. CONDOVICI MARIUS

  5 iulie 2013 at 16:34

  SUNT BUCUROS SA VAD CA EXISTA SI COPII CARE INVATA SI PROFESORI CARE INCA MAI FAC EFORTURI, CHIAR SI NEREMUNERATI( NU DISCUTAM DE PENALII CARE AU ADUS INVATAMINTUL IN FALIMENT SI DEPRAVARE).
  BRAVO LOR. DE ACESTI COPII SI PROFESORII LOR TREBUIE SA VORBIM NU DESPRE DOBITOCUL DE BECALII SI TIRLA LUI DE POPI CARE IL SUSTIN PENTRU UN PUMN DE BANUTI.

  SINT CURIOS DACA VOR PRIMI CEVA DE LA STATUL NEMERNIC CARE NU A FACUT SI NICI NU CRED CA VA FACE CEVA PENTRU EI.
  COPII ACESTIA SIGUR ( SI AR FI PACAT SA SE PIARDA IN CEATA DIN ROMANIA) VOR CAUTA CUIB IN ALTE PARTI.     

 3. mihaimihai8466

  5 iulie 2013 at 22:21

  Azi dlPONTA mai spunea ca nu are nici o autoritate in materie privind actiunea politiei a dl STROIE si a procurorilor lui DL NITU SI KOVESI     DL PONTA sub ordinea cui sunt?   cine este la guvernare? cine este PRIM MINISTRU? prea mult  stati in fata microfoanelor la tv. si va scapa perle.   nu mai mintiti poporu cu telvizoru ca nu toti suntem prosti,

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

GURA FOII- Sezatoare in lumea basmelor

Articol scris de

Unde putem sa depănăm povesti mai frumoase decat intr-o Biblioteca? Aici lumea basmelor prinde viața precum prind viața stelele de pe cer si fulgii de zapada pe pânza albă sub mâini pricepute sau sub mânuțele dornice de a învața!

La începutul săptămânii, a avut loc la Biblioteca Publica din Gura Foii, o noua sezatoare; un prilej nou, de a învața despre povesti, despre credința, despre traditii, despre cer și pământ!

Mariana Lixandroiu, bibliotecar responsabil 

 

Citește articolul

Educație și cultură

Comoară etnografică in Dâmbovița – un gospodar a reușit să promoveze cultura tradițională mai bine decât autoritățile

Articol scris de

În condițiile în care statul încearcă cu greu și pe bani mulți să promoveze satul românesc și tradițiile sale, un simplu cetățean dintr-un sat de câmpie reușește să amenajeze in propria casă un colț muzeistic cu exponate ce le regăsești din ce in ce mai rar chiar și în muzeele de profil. Și toate astea fără ajutorul autorităților sau al experților care ar fi trebuit să promoveze cultura tradițională din Dâmbovița.
Ne aflam în comuna Poiana, zonă preponderent agricolă, unde cultura verzei și a cartofilor este principala sursa de venit a celor implicați încă în cultivarea pământului. Aici am găsit o ciudățenie etnografică, spun ciudățenie pentru că nicăieri nu figurează vreo informație despre existența vreunei case memoriale sau a unui cămin cultural în comună, și cu toate acestea, am găsit aici un muzeu în toată regula.

 

Doamna Nicoleta Vlad recunoaște că dumneaei a fost cu ideea, iar soțul, Ion Vlad, a susținut-o în acest frumos demers, care în timp a devenit tot mai costisitor și le-a ocupat toată casa. „De ce fac asta? Pentru că îmi place, și când îți place ceva depui toată energia în acel lucru. Am pierdut mult timp restaurând anumite piese dar am făcut-o din pasiune. Mă simt bine când văd toate lucrurile pe care le-am adunat în ani de zile și pe care le-am salvat de la dispariție”, ne mărturisește doamna Nicoleta Vlad.
Soțul este la fel de încântat: „ne place, e ceva frumos, nu găsești pe oriunde așa ceva. Am găsit destul de greu anumite piese, dar pe urmă oamenii au venit la noi când mai găseau câte ceva prin podul casei. Sunt lucruri pe care generația de acum nu le poate aprecia pentru că nu știe la ce au fost folosite. Pentru ei sunt doar obiecte, pentru noi însă sunt amintiri”
În casa transformată în muzeu găsești de la ceramică și mobilier vechi, la piese aparținând atelierului de fierărie ori costume populare, de la obiecte din lemn, în speță linguri și copăi cioplite, la panopli realizate cu măiestrie chiar de domnul Ion. Totul este amenajat in propria casă, iar când camerele au devenit neîncăpătoare pentru exponate, prispa casei a fost revendicată de obiectele ce spun povestea altor timpuri, când țăranul își făcea în gospodăria sa toate obiectele pe care le folosea și nimic nu era aruncat. Dacă vreți să vedeți un colț din trecut, vă invit să faceți o călătorie până în Poiana, locul despre care nici autoritățile în domeniu nu au aflat că există.
Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------