Contactează-ne pe

Educație și cultură

Profesorul găeștean Marius Mâinea, însoțitor al delegației României la Olimpiada Balcanică de Matematică! ELEVII DE EXCEPȚIE S-AU CLASAT PE PRIMUL LOC, SURCLASÂND NU MAI PUȚIN DE 15 ȚĂRI!

Publicat în data de

- 1.855 vizualizări

 

Onoare deosebită pentru matematică găeșteană! Profesorul Marius Mâinea a fost unul dintre cele două cadre didactice care au însoțit delegația României la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în Cipru, în perioada 25 iunie – 2 iulie. Alături de conferențiarul universitar Cătălin Gherghe, de la Universitatea București, găeșteanul Marius Mâinea de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” a fost alături de lotul olimpic al elevilor români, care s-a clasat pe primul loc, la mare distanță de celalte țări participante. Potrivit Societății de Științe Matematice din România, elevii noștri au obținut 4 medalii de aur și două de argint. În competiție s-au prezentat 10 țări balcanice și 6 țări invitate, printre care Italia și Marea Britanie. Matematicienii de excepție ai României sunt Omer Cerrahoglu, cl a XI-a, Colegiul National „Gheorghe Șincai”, Baia Mare – aur; Simona Diaconu, cl a X-a Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Viorel Andrei Bud, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Marius Bocanu, cl. a X-a Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Ștefan Spătaru, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București – argint; Paul Gabriel Musca, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București (originar din Iasi) – argint.     Radu Gologan (preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România,  totodată  cercetător la Institutul de Matematică “Simion Stoilov” al Academiei Române)  şi coordonatorul lotului olimpic a declarat că o asemenea performanţă  pentru România nu a mai existat de când se organizează “Balcaniada”, adică din 1984. România a avut 195 de puncte, iar pe locul II s-a clasat Bulgaria  cu 140 de puncte.

 

 

 

 

Citește articolul
3 Comentarii

3 Comentarii

 1. mihaimihai8466

  5 iulie 2013 at 14:16

  FELICITARI PENTRU OLIMPICI!   DAR sunt scandalizat pentru ce se intimpla la alte liceie din tara cum este in BUCURESTI LA D.BOLINTINEANU o isterie,s.au dat bani/ mita. CINE e de vina? elevi nu mai invata, parintii le,au dat bani sa dea pt. bac, CINE e de vina?    DL.PRIM MINISTRU PONTA,ieri a spus pe toate canalele tv. cei vinovati se duc la puscarie. Azi a inceput ancheta,au fost elevi ridicati din liceu,DL PONTA sa sucit nu asa se procedeaza ca pe timpul COMUNISTILOR! DL PONTA de 20de ani asa se procedeaza, spaga, la doctori spaga profesori, politie,justitie si alte instituti, coruptie a fost si pe timpul  lui ILIESCU, CONSTANTINESCU, BASESCU, ACUM PE TIMPUL,DOMNIEI DVS, PONTA,    ACUM CE ESTE!- ORDINUL DE CINE A FOST DAT? DE DVS.—— OAMENI LEGI SI.AU FACUT DATORIEA POLITIA , PROCURATURA, JUSTITIA DGA, LA ORDINUL DVS. SA STOPAT ANGHETA  PT. SAPTAMINA VITOARE. AU PARINTI TIMP SA VORBEASCA CU COPILU  CE SA DECLARE,ASA SE FACE EX. PROCUROR ANCHETA POATE ATI UITAT! VA PLACUT CUM UN PARINTE A DAT IN POLITIST IN FATA LICEULUI? SE SIMTEA VINOVAT PT. COPILUL LOR.   STITI DL PONTA CINE E DE VINA IN TARA ASTA… SOCIETATE IN CARE TRAIM!   PROFESORI, DOCTORI, POLITISTI, PROCURORI, JUDECATORI AU SALARILE MICI, DIN ACEST MOTIV E CORUPTIA MARE IN TARA ASTA. CUM SA TRAIASCA UN PROFESOR CU UN SALARIU  DE 800RON S.AU UN POLITIST CARE ISI PUNE VIATA IN PERICOL, CE PRETURI AVEM LA ALIMENTE. ENERGIE,GAZE, DVS. CE SALARIU AVETI? CUM TRAITI FATA DE NOI! SUNT OAMENI BOLNAVI NU AU CE SA MANICE—– CE SA INTIMPLAT LA BAC E INFRACTIUNE LASATI INSTITUTILE SA,SI FACA DATORIEA.    SI SPER SA TERMINAM  CU ACEASTA CORUPTIE DIN TARA  IN ALTE TARI DIN UE. NU SE INTIMPALA ASA CEVA.       IN 91 PETRE ROMAN  PRIM MINISTRU STITI CE A ZIS EL REFERITOR LA CORUPTIE , EU PETRE ROMAN O SA TERMIN CU CORUPTIA DIN TARA ASTA SA NU ZICETI MIE PETRE DACA NU O TERMIN. UITE  ASA PETRE  SI ACUM DUPA  ATITEA ANI TOT CORUPTIE E!   SA FIE PETRE ROMAN DE VINA? NU DL PONTA MAI REPET O DATA    SOCIETATEA IN CARE TRAIM,  IN 91 CE AU FOST COMUNISTI? ACUM CE SUNT COMUNISTI? SCUZATI AM UITAT SUNT USELISTI.

 2. CONDOVICI MARIUS

  5 iulie 2013 at 16:34

  SUNT BUCUROS SA VAD CA EXISTA SI COPII CARE INVATA SI PROFESORI CARE INCA MAI FAC EFORTURI, CHIAR SI NEREMUNERATI( NU DISCUTAM DE PENALII CARE AU ADUS INVATAMINTUL IN FALIMENT SI DEPRAVARE).
  BRAVO LOR. DE ACESTI COPII SI PROFESORII LOR TREBUIE SA VORBIM NU DESPRE DOBITOCUL DE BECALII SI TIRLA LUI DE POPI CARE IL SUSTIN PENTRU UN PUMN DE BANUTI.

  SINT CURIOS DACA VOR PRIMI CEVA DE LA STATUL NEMERNIC CARE NU A FACUT SI NICI NU CRED CA VA FACE CEVA PENTRU EI.
  COPII ACESTIA SIGUR ( SI AR FI PACAT SA SE PIARDA IN CEATA DIN ROMANIA) VOR CAUTA CUIB IN ALTE PARTI.     

 3. mihaimihai8466

  5 iulie 2013 at 22:21

  Azi dlPONTA mai spunea ca nu are nici o autoritate in materie privind actiunea politiei a dl STROIE si a procurorilor lui DL NITU SI KOVESI     DL PONTA sub ordinea cui sunt?   cine este la guvernare? cine este PRIM MINISTRU? prea mult  stati in fata microfoanelor la tv. si va scapa perle.   nu mai mintiti poporu cu telvizoru ca nu toti suntem prosti,

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Educație și cultură

PERFORMANŢĂ LA „ROMÂNII AU TALENT” PENTRU ANSAMBLUL FOLCLORIC „CODRULEŢUL”: 4 de DA din partea juraţilor!

Articol scris de

Aseară Ansamblul folcloric ,,Codrulețul” al Clubului copiilor Găeşti, pregătit de profesorul Marian Grigore, a reuşit o altă performanţă importantă. Cu o reprezentație impecabilă, talentaţii copii au smuls de la jurații emisiunii ,, Românii au talent” cei patru de „DA”.

Micii dansatori au demonstrat încă o dată că sunt unii dintre cei mai buni dansatori de folclor la nivel naţional, iar pregătirea de care beneficiază la Clubul Copiilor este una de foarte bună calitate.

„Găeştenii, edilii urbei pot fi mândri că oraşul Găeşti este reprezentat atât de frumos de către aceşti copii minunați, ei reprezentând un model pentru noi toți de păstrare, transmitere şi perpetuare a folclorului muntenesc, autentic. Nu ascund faptul că nu este o surpriză pentru mulți această evoluție, întrucât acest ansamblu are în palmares multe trofee/premii de la festivaluri/ concursuri internaționale, naționale, regionale, iar în 2017 ceata de căluşari a acestuia a câştigat trofeul festivalului ,, Căluşul românesc” Slatina intrat in Cartea Recordurilor”, a precizat Mara Muşat, directorul Clubului Copiilor Găeşti.

Citește articolul

Educație și cultură

VESTE EXTRAORDINARĂ: Examenele Cambridge se pot susține la Colegiul Național „Vladimir Streinu”!

Articol scris de

In urma promovării parteneriatului cu European Examination Centre, CNVS a devenit centru de organizare a examenelor lingvistice CAMBRIDGE.

Asadar, din data de 01.03.2020, la CNVS se pot sustine examenele CAMBRIDGE pentru toate nivelurile. Structura examenelor CAMBRIDGE permite participarea oricarui elev care a împlinit varsta de 7 ani dar si a adolescenților/adulților care nu mai sunt angrenați intr-o forma de invatamant.

Absolvirea examenelor CAMBRIDGE ofera cele mai prestigioase certificate pentru cei ce studiază limba engleza, termenul de valabilitate al acestora fiind nelimitat.

Pentru elevii de liceu, probele de competenta din cadrul bacalaureatului pot fi echivalate cu rezultatele obtinute la examenele CAMBRIDGE in conformitate cu Ordinul nr. 5794 din 29.10.2009 emis de Ministerul Educației Nationale.

Pentru detalii suplimentare, persoanele de contact sunt: prof. lb. engl. – Ramona Anca, director – prof. Pătruță Nicolae și director adjunct – prof. Ioniță Iuliana Nicoleta.

Citește articolul