Contactează-ne pe

Educație și cultură

Profesorul găeștean Marius Mâinea, însoțitor al delegației României la Olimpiada Balcanică de Matematică! ELEVII DE EXCEPȚIE S-AU CLASAT PE PRIMUL LOC, SURCLASÂND NU MAI PUȚIN DE 15 ȚĂRI!

Publicat în data de

- 1.796 vizualizări

 

Onoare deosebită pentru matematică găeșteană! Profesorul Marius Mâinea a fost unul dintre cele două cadre didactice care au însoțit delegația României la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în Cipru, în perioada 25 iunie – 2 iulie. Alături de conferențiarul universitar Cătălin Gherghe, de la Universitatea București, găeșteanul Marius Mâinea de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” a fost alături de lotul olimpic al elevilor români, care s-a clasat pe primul loc, la mare distanță de celalte țări participante. Potrivit Societății de Științe Matematice din România, elevii noștri au obținut 4 medalii de aur și două de argint. În competiție s-au prezentat 10 țări balcanice și 6 țări invitate, printre care Italia și Marea Britanie. Matematicienii de excepție ai României sunt Omer Cerrahoglu, cl a XI-a, Colegiul National „Gheorghe Șincai”, Baia Mare – aur; Simona Diaconu, cl a X-a Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Viorel Andrei Bud, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Marius Bocanu, cl. a X-a Liceul Internațional de Informatică, București – aur; Ștefan Spătaru, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București – argint; Paul Gabriel Musca, cl. a X-a, Liceul Internațional de Informatică, București (originar din Iasi) – argint.     Radu Gologan (preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România,  totodată  cercetător la Institutul de Matematică “Simion Stoilov” al Academiei Române)  şi coordonatorul lotului olimpic a declarat că o asemenea performanţă  pentru România nu a mai existat de când se organizează “Balcaniada”, adică din 1984. România a avut 195 de puncte, iar pe locul II s-a clasat Bulgaria  cu 140 de puncte.

 

 

 

 

Publicitate
Loading...
3 Comentarii

3 Comentarii

 1. mihaimihai8466

  5 iulie 2013 at 14:16

  FELICITARI PENTRU OLIMPICI!   DAR sunt scandalizat pentru ce se intimpla la alte liceie din tara cum este in BUCURESTI LA D.BOLINTINEANU o isterie,s.au dat bani/ mita. CINE e de vina? elevi nu mai invata, parintii le,au dat bani sa dea pt. bac, CINE e de vina?    DL.PRIM MINISTRU PONTA,ieri a spus pe toate canalele tv. cei vinovati se duc la puscarie. Azi a inceput ancheta,au fost elevi ridicati din liceu,DL PONTA sa sucit nu asa se procedeaza ca pe timpul COMUNISTILOR! DL PONTA de 20de ani asa se procedeaza, spaga, la doctori spaga profesori, politie,justitie si alte instituti, coruptie a fost si pe timpul  lui ILIESCU, CONSTANTINESCU, BASESCU, ACUM PE TIMPUL,DOMNIEI DVS, PONTA,    ACUM CE ESTE!- ORDINUL DE CINE A FOST DAT? DE DVS.—— OAMENI LEGI SI.AU FACUT DATORIEA POLITIA , PROCURATURA, JUSTITIA DGA, LA ORDINUL DVS. SA STOPAT ANGHETA  PT. SAPTAMINA VITOARE. AU PARINTI TIMP SA VORBEASCA CU COPILU  CE SA DECLARE,ASA SE FACE EX. PROCUROR ANCHETA POATE ATI UITAT! VA PLACUT CUM UN PARINTE A DAT IN POLITIST IN FATA LICEULUI? SE SIMTEA VINOVAT PT. COPILUL LOR.   STITI DL PONTA CINE E DE VINA IN TARA ASTA… SOCIETATE IN CARE TRAIM!   PROFESORI, DOCTORI, POLITISTI, PROCURORI, JUDECATORI AU SALARILE MICI, DIN ACEST MOTIV E CORUPTIA MARE IN TARA ASTA. CUM SA TRAIASCA UN PROFESOR CU UN SALARIU  DE 800RON S.AU UN POLITIST CARE ISI PUNE VIATA IN PERICOL, CE PRETURI AVEM LA ALIMENTE. ENERGIE,GAZE, DVS. CE SALARIU AVETI? CUM TRAITI FATA DE NOI! SUNT OAMENI BOLNAVI NU AU CE SA MANICE—– CE SA INTIMPLAT LA BAC E INFRACTIUNE LASATI INSTITUTILE SA,SI FACA DATORIEA.    SI SPER SA TERMINAM  CU ACEASTA CORUPTIE DIN TARA  IN ALTE TARI DIN UE. NU SE INTIMPALA ASA CEVA.       IN 91 PETRE ROMAN  PRIM MINISTRU STITI CE A ZIS EL REFERITOR LA CORUPTIE , EU PETRE ROMAN O SA TERMIN CU CORUPTIA DIN TARA ASTA SA NU ZICETI MIE PETRE DACA NU O TERMIN. UITE  ASA PETRE  SI ACUM DUPA  ATITEA ANI TOT CORUPTIE E!   SA FIE PETRE ROMAN DE VINA? NU DL PONTA MAI REPET O DATA    SOCIETATEA IN CARE TRAIM,  IN 91 CE AU FOST COMUNISTI? ACUM CE SUNT COMUNISTI? SCUZATI AM UITAT SUNT USELISTI.

 2. CONDOVICI MARIUS

  5 iulie 2013 at 16:34

  SUNT BUCUROS SA VAD CA EXISTA SI COPII CARE INVATA SI PROFESORI CARE INCA MAI FAC EFORTURI, CHIAR SI NEREMUNERATI( NU DISCUTAM DE PENALII CARE AU ADUS INVATAMINTUL IN FALIMENT SI DEPRAVARE).
  BRAVO LOR. DE ACESTI COPII SI PROFESORII LOR TREBUIE SA VORBIM NU DESPRE DOBITOCUL DE BECALII SI TIRLA LUI DE POPI CARE IL SUSTIN PENTRU UN PUMN DE BANUTI.

  SINT CURIOS DACA VOR PRIMI CEVA DE LA STATUL NEMERNIC CARE NU A FACUT SI NICI NU CRED CA VA FACE CEVA PENTRU EI.
  COPII ACESTIA SIGUR ( SI AR FI PACAT SA SE PIARDA IN CEATA DIN ROMANIA) VOR CAUTA CUIB IN ALTE PARTI.     

 3. mihaimihai8466

  5 iulie 2013 at 22:21

  Azi dlPONTA mai spunea ca nu are nici o autoritate in materie privind actiunea politiei a dl STROIE si a procurorilor lui DL NITU SI KOVESI     DL PONTA sub ordinea cui sunt?   cine este la guvernare? cine este PRIM MINISTRU? prea mult  stati in fata microfoanelor la tv. si va scapa perle.   nu mai mintiti poporu cu telvizoru ca nu toti suntem prosti,

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Ansamblul folcloric „Sânzienele”, ambasadorul Găeştiului în Grecia! DANSATOARELE CASEI DE CULTURĂ AU FĂCUT FURORI LA UN MARE FESTIVAL DE FOLCLOR!

Articol scris de

Ansamblul Folcloric „Sânzienele” al Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” s-a întors de la Festivalul de Dans Paralia- Grecia şi a reprezentat timp de  5 zile oraşul Găeşti.  Peste 600 de dansatori din Grecia, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Ungaria, Lituania şi România au oferit  spectacole de neuitat.

Evenimentul din Grecia a fost organizat de Organizația Internațională Multiculturală a Festivalurilor Folclorice, în parteneriat cu Asociația Europeană a Festivalurilor Folclorice și a inclus o paradă a portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale. A fost, cu alte cuvinte, o sărbătoare a folclorului la care Găeştiul și-a adus contribuția prin minunatul Ansamblu Folcloric „Sânzienele” condus de instructorii coregrafi Nicolae şi Tia Ene

Dansatoarele noastre au evoluat la Olympic Beach şi la Paralia şi au fost recompensate cu un certificat de participare şi o diplomă.

„A fost o experienţă interesantă, <<Sânzienele>> au deja numeroase concursuri internaţionale si festivaluri câştigate. Am onorat invitaţia MIOFF Festival, am dat spectacole pentru numeroşii turişti străini, care au aplaudat frenetic suitele prezentate de noi”, a declarat prof. Tia Ene pentru Cronica de Găeşti.

 

Citește articolul

Educație și cultură

CLUBUL COPIILOR GĂEŞTI LA 50 DE ANI DE ACTIVITATE, MAI TÂNĂR CA ORICÂND!

Articol scris de

Astăzi 13.09.2019 Clubul copiilor Găeşti şi-a deschis porțile pentru copii pentru a 50-a oară. O jumătate de secol in care copiii și-au putut manifesta creativitatea, dezvolta competențele, descoperi talentele și a împărtăși experiențe de neuitat.

Intr-o lume hiperactivă focusată pe ,,a avea” și nu pe ,, a face”,Clubul copiilor se încăpățânează să rămână o oază a copilăriei autentice un vector al valorilor străbune, un promotor al bunului simț și al dragostei față de copii.

Doamna director, Mara Maria Mușat, ne spune că anul acesta a resimțit ,, povara frumoasă” a  tuturor împlinirilor, dar și responsabilitate tot mai mare pentru a putea să țină Clubul la standardele cu care s-au obișnuit beneficiarii și partenerii educaționali.

,, Este zi de bilanț pentru noi cu alte dimensiuni decât până acum, pentru că este vorba despre o jumătate de secol de simbioză intre generații de profesori și generații de copii. Suntem fericiți că anul acesta am primit și recunoaștere europeană, primind titlul  de, Școală eTwining, dar mai presus de tot este sentimentul că am reușit să ajungem la sufletul copiilor, acest lucru fiind atestat de numărul tot mai mare al celor care ne trec pragul. Evident, că avem și unele tristeți, neimpliniri, printre acestea fiind aceea că suntem mai apreciați în Țară, decât acasă, dar asta ne și motivează să fim din ce în ce mai buni.

Vreau să aduc un omagiu celor care au stat la cârma acestui Club de-a lungul vremii, punând fiecare după pricepere o piatră de temelie pentru succesele imediate/ viitoare și care fie nu mai sunt printre noi, fie sunt pensionari: prof./ dramaturg Dumitru(Puiu) Stanciu , prof/ artist plastic Florian Stănescu, prof. Petre Petre, prof. Mircea Gheorghe, prof.Maria Gheorghe.

In cele 5 decenii au fost mulți cei care și-au pus priceperea în slujba educației, aici la Clubul copiilor Găești și eu nu pot decât să le mulțumesc și să le port adâncă prețuire.

Acum am un colectiv bine antrenat pentru a educa, dărui din priceperea lor și a stărui să fie din ce în ce mai bine. Le mulțumesc că împărțim atât bucuriile succesului, cât și tristețea neîmplinirilor și le urez un an spornic, multă răbdare și putere de muncă. La mulți ani, Clubul copiilor Găești „, a declarat  pentru Cronica de Găeşti, directorul Mara Muşat.

Citește articolul

Educație și cultură

Fărâmă de spiritualitate și peren la Gura Foii! IATĂ DESPRE CE A FOST VORBA LA ȘEZĂTOAREA LUNII GUSTAR!

Articol scris de

“Sa gustam din nectarul verii” – un titlu sugestiv pentru șezătoarea lunii “ Gustar” organizata la Biblioteca Publica din Gura Foii, o sezatoare prin care la fel ca și prin celelalte se incearca prezervarea identității satului românesc prin traditiile care imbraca sufletul precum cea mai de pret nestemata a unui neam.

Activitatile organizate in cadrul  acestei Șezători, compuse din recital de poezie, videoproiecții, lecții de alimentație sănătoasă și ateliere de lucru, au avut același scop atins ca toate celelalte de pana acum, sadirea in inima și sufletul celor mici, a unei fărâme de Spiritualitate, a unei fărâme de valoare și demnitate, a unei fărâme de peren românesc. Mulțumim partenerilor și colaboratorilor: Școala Gimnaziala Gura Foii, coordinator grup “Foița cu Altita” – Nitu Alina, preotului paroh Nastase Florin, învățător- Dumitru Florentina, asistent comunitar- Dumitrașcu Nicoleta, membru Club Pensionari Gura Foii- Dida Rizea.

Bibliotecar responsabil

Mariana Lixandroiu

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design