Contactează-ne pe

Evenimente

STUDIU DE CAZ! Poliţia Găeşti linge labele politice!

Publicat în data de

- 1.064 vizualizări
 Că instituţiile statului sunt subordonate politic nu mai e niciun secret pentru nimeni. Ceea ce s-a întâmplat însă în ziua alegerilor, la Găeşti, depăşeşte orice imaginaţie. O poliţie căciulită în faţa primarului Iacobuţă şi a fiului acestuia, preşedinţi de secţii de votare care se gudurau în  prezenţa aceloraşi politicieni, ce mai, o adevărată frăţie politico-instituţională care a depăşit graniţele legale şi ale bunului simţ! La Şcoala nr.6, unde erau organizate trei dintre cele mai mari secţii din oraş, se făcea o presiune nebună pe oameni. În calitate de jurnalist acreditat, am solicitat organelor de ordine, în speţă poliţistului Receanu Narcis, să ia măsurile legale, întrucât legea interzice staţionarea în perimetrul secţiilor a persoanelor neautorizate. La câteva minute, ne-am întors şi am găsit în faţa Şcolii 6 un grup al USL, în frunte cu Iacobuţă şi cu fiul acestuia, schimbând amabilităţi şi râsete cu preşedinta uneia dintre secţii şi cu poliţistul din dotare. Întrucât am oprit ca să filmăm câteva cadre, fiul primarului i-a cerut imperativ poliţistului să ne legitimeze pe noi, pentru că nu avem voie să staţionăm. În loc să împrăştie grupul vesel, aşa cum spune legea, miliţianul s-a executat fără să clipească şi ne-a legitimat pe noi, deşi aveam acreditarea care ne perimtea accesul în fiecare secţie. De menţionat că acea acreditare se arată numai la secţiile de votare, miliţienii neavând niciun atribut în verificarea acestui document! Stăpânul poliţiei, Iacobuţă Dan Eugen, urla din faţa secţiei să fie verificat şi cameramanul, care filma de pe domeniul public! Apoi, a sunat pe 112, să vină întăriri, pentru a mă alunga din oraş, probabil, pentru că spun lucruri adevărate, care nu-i plac! Am fost anchetaţi pentru că aşa a cerut Iacobuţă, cel care are la degetul mic întreaga poliţie din oraş! Strigător la cer! Facem publice imaginile, pentru ca tinerii găeşteni să înţeleagă exact cam ce înseamnă comunismul şi totalitarismul într-o ţară care spera că şi-a câştigat dreptul la liberă exprimare. Noi vom rămâne aceiaşi jurnalişti incomozi, care nu au cum să placă puterii – nici fostei şi nici actualei – întrucât credem în valorile democraţiei şi în cuvântul liber. Solicităm public Inspectoratului Judeţean al Poliţiei şi tuturor organelor abilitate să studieze imaginile şi să analizeze cum poliţia, plătită din bani publici, a ajuns să lingă labele unor politicieni care încălcau legea chiar în faţa unei secţii de votare. Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la comandantul Poliţiei Găeşti, Alexandru Iorga, în legătură cu anchetarea noastră abuzivă, la ordin politic. Ne-a expediat la purtătorul de cuvânt!

 

Mariana IONESCU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XkoYRimUbvQ[/youtube]
Publicitate
Loading...
8 Comentarii

8 Comentarii

 1. aura

  10 decembrie 2012 at 19:29

  Da, imaginile nu mai au nevoie de nici un comentariu. Vorbesc singure, sau mai bine zis vorbesc protagonistii.
  Interesant cum se executa militianul in fata sefului. Nu cred ca incalcati vreo lege filmand acolo si nici nu cred ca aveati de gand sa stationati in mijlocul drumului. Prezenta aparatului de filmat si figura ziaristului incomod i-a inflamat. Daca filma un necunoscut, oare ce se intampla cu el?
  Daca era totul legal in ceea ce priveste prezenta primarului alaturi de o presedinta de sectie de votare, cred ca nu ziceau nimic, dar asa…?
  Ancheta politica? Am mai trait astfel de vremuri! Nu mai avem libertate in tara?
  Stiu ca mai aveti si alte imagini. Poate e bine sa le aratati. Nu de alta, dar prea pozeaza in stapanul absolut, iar noi nu ne putem supune.
  Delictul de opinie se pedepseste?
  Dar tipul caruia ii pare rau ca nu aveti voie sa stationati acolo, cine e? 🙂 Ala pare baiat bun, vedeti, el v-ar lasa, ba chiar are si pareri de rau.  Tratati cu el sa va dea mai multe informatii. Poate va spune ce discutau cei din grupul strans ad-hoc la poarta scolii si ce vant il adusese acolo pe edil. Poate va spune ce treburi urgente a facut sa o scoata afara pe blonda. Poate avea oaresce necesitati fiziologice.
  Alo, Politia, am vazut un militian imbracat in hainele politiei! Am crezut ca astfel de personaje au disparut. 

   

 2. aura

  11 decembrie 2012 at 11:23

  Studiu de caz?!
  Gaestenii nu se inghesuie la astfel de studii. Pacat!
  Am ajuns sa retraim timpurile in care chiar si sa spui un banc iti era frica?!
  Gaestenii dorm?!
  O parere pro sau contra,a cazului semnalat, arata ca inca suntem vii. Nu trebuie sa o iubim pe Mariana Ionescu, nici sa fim de acord cu ea, trebuie sa aratam parerea noastra despre atitudinea unuia sau a altuia dintre protagonistii cazului.
  Daca miine esti tu, cititorule, pus intr-o situatie in care zici ca ai dreptate si ti se incalca anumite drepturi?
  Nepasarea noastra te-ar ajuta? 
  OK, harta tarii s-a inrosit prin vointa a 40% din electorat. N-am sa intreb ce au facut ceilalti 60% pentru ca e clar. Au stat nepasatori. Acum 60% din astia 40% vor forma forul legislativ. Nici nu mai conteaza ca 10 dintre ei sunt cercetati penal. E vointa electoratului!
  Jurnalista de la Cronica de Gaesti nu avea de gand sa fure urna de vot, ba din contra se intreba cine o pazeste cat timp presedinta lipseste din sectie. Rolul ei ( al presedintei ) tocmai asta era, sa stea acolo si sa vegheze la buna desfasurare a alegerilor. Pentru asta e platita, iar legea interzice astfel de fapte.
  Sa nu cunoasca primarul LEGEA???
  Ma indoiesc!
  Tocmai prinderea in fapt a incalcarii acestei legi l-a infuriat. Cu Ioneasca n-avea cum s-o dea la pace.
  Deci se poate! La Gaesti se incalca legea tocmai de alesul local!!!
  Gaestenii n-au nici o parere!

 3. cal.batran

  11 decembrie 2012 at 18:03

  ultimile zile au confirmat clar ca in gaesti primarul face legea dupa cum pofteste si mai are si o haita de maidanezi,nevaccinati si nedeparazitati care hantane peste tot, nu zic decat atat, sa dea Domnu, ca Doamna deputat de la Buzau sau Bacau sau pe unde o mai fi fost sa faca in Gaesti macar cat a facut deputatul Vladu, atat si nimic mai mult.

 4. Gheo

  12 decembrie 2012 at 9:18

  Politia nu este subordonata nici primarului si nici Consiliului Local. Asa ca ar fi trebuit sa fie neutri, dar asta depinde de seful lor. Se pare ca domnul comandant se da bine pe langa cine este la putere. Asa este peste tot.
  Aura………vorbesti de dreptate????!!!!  Candva am „murit” cu legea in mana pentru ca pilele PDL-iste au fost mai tari si la tribunal lucru confirmat apoi de unul din clica lor.

  • aura

   12 decembrie 2012 at 12:31

   Vezi, tocmai despre asta vorbesc eu. Lucruri de acest gen nu trebuie sa se mai intample, dar din pacate ne adancim tot mai mult intr-o astfel de fundatura. Politia e sub papuc politic! Politicul schimba seful politiei! 

   • Gheo

    13 decembrie 2012 at 9:34

    Aura din pacate politicul se implica peste tot, in toate institutiile statului si tocmai de aceea lucrurile merg cum merg. Intr-o lucrare numita „Posibilităţi de perfecţionare a comunicării între administraţia publică locală şi contribuabili– exemplul Consiliului Judeţean Dâmboviţa  ” chiar am tratat unele probleme legate de amenintarile existente in cadrul institutiilor publice;
    . Analiza ameninţărilor:
    ·                    Imixtiunea politicului în activităţile specifice Consiliului Judeţean, manifestată prin creşterea numărului funcţiilor politice în dauna numărului funcţiilor publice;
    ·                    Existenţa unor prejudecăţi din partea funcţionarilor publici, cum ar fi aceea că „ implicarea contribuabililor în activitatea administraţiilor publice este un fenomen costisitor şi generator de birocraţie”;
    ·                    Gradul îngrijorător de mare al contribuabililor care nu prezintă interes pentru aspectele ce vizează administraţia publică locală;
    ·                    Riscul de a pierde oportunităţi  importante de accesare a fondurilor europene ca urmare a lipsei de calificare a funcţionarilor publici în ceea ce priveşte întocmirea de proiecte eligibile;
    ·                    Aplicabilitatea restrânsă la nivelul Consiliului Judeţean a funcţiilor specifice managementului public, ce poate genera apariţia unor situaţii de gestiune inadecvată a resurselor consiliului;
    ·                    Impunerea, prin intermediul legislaţiei comunitare a unor condiţii suplimentare pentru ocuparea unui post în cadrul sistemului administrativ, care generează dificultăţi în adaptare cauzate de rigiditatea funcţionarilor publici existenţi;
    ·                    Crearea unor dezavantaje de către autorităţile publice locale pentru contribuabili care nu fac parte din comunitatea locală, aflate la limita legii, care se pot constitui în acţiuni discriminatoare.
    Si ar mai fi multe altele…………….

    Uite ca as putea sa le pun la dispozitie lucrarea mea de dizertatie din 2010  :)…….cine stie poate au ceva de invatat  🙂
     

 5. aura

  13 decembrie 2012 at 10:32

  Gheo, uite ca iti raspund iar.Sper sa nu pictisim cititorul site-ului.
  Nu de lucrari de specialitate duce lipsa tara asta!
  Specialisti sunt multi, dar nu au loc de politic. Exista in cadrul Academiei de Studii Economice  facultatea de Management si Administratie publica. Nici nu stii cati gaesteni sunt absolventi ai acesteia de la Bucuresti. Foarte multi! Cati au gasit de munca la ei acasa? Sa nu zic- niciunul, dar cred ca foarte putini. Sunt generatii intregi de liceeni care si-au luat zborul din acest oras si fac impresie buna in alte tari sau in orase mai mari.
  Revin si zic: Nimeni nu e profet in tara lui!
  Lucrarea ta de diploma pare interesanta, dar crezi ca intereseaza pe cineva? Fiecare student are cate o lucrare. Cate sunt luate in seama?
  Si apoi sunt lucrari facute de doctori in domeniu. Avem de unde invata. Mai trebuie sa si vrem.
  Nu vezi ca daca nu esti fata lui tata, amanta, nevasta, stai in pozitie de drepti si astepti sa-ti hotarasca altii soarta? Nu vezi calitatea parlamentarilor nostrii? Vrei sa nominalizez?
  Zic Ponta- plagiator! ( pun aici una din multele definitii a plagiatorului )
  Persoana care copiaza total sau partial ideile, operele cuiva, prezentandu-le drept creatii personale; – a comite un FURT literar, artistic sau stiintific.
  Definitia ii zice furt. Cel care fura e hot. Primul ministru nostru e un hot!?
  Romanii au votat hotii sa-i reprezinte! Toti sunt hoti?
  Pe mine cine ma reprezinta? Eu nu sunt hot!
  Daca dai pe Google si cauti plagiator, vei avea o revelatie, :).
  Astia care au tupeu au ajuns sa ne conduca!
  De George Becali nici nu mai vorbesc. Sa vezi ce legi va face el, pac,pac,pac. 

 6. Gheo

  13 decembrie 2012 at 15:05

  Da Aura cunosc facultatea de Management si Administratie Publica pentru ca acolo  am terminat eu masterul in 2010……..de……….l-am facut mai la batranete 🙂

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Accident grav pe str. Republicii din Găești! O FEMEIE A AJUNS DE URGENȚĂ LA SPITAL!

Articol scris de

O femeie din Găești, în vârstă de 72 de ani, a fost accidentată  în această dimineață de un autoturism care circula regulamentar, după ce ar fi ieșit din curte cu bicicleta fără să se asigure, spun polițiștii.

Victima este ranita grav, dar stabilă. Ea a fost transportată de urgenta la spital. Incidentul s-a petrecut pe str. Republicii, în cartierul Arsuri. Politia face cercetari la fata locului.

 

Citește articolul

Evenimente

Accident in Găeşti! UN PUȘTI DE LICEU A INTRAT CU MAȘINA ÎN POM!

Articol scris de

Panică, în această dimineață, pe strada Nicolae Bălcescu din Găești. Un puști în vârstă de 18 ani, elev la Liceul Tehnologic „Dr. C. Angelescu” și proaspăt posesor de permis auto, s-a crezut probabil maestru la volan și avea alte preocupări în timpul condusului. Într-o secundă de neatenție, a intrat cu autoturismul intr-un copac de pe marginea străzii, avariindu-l grav. În urma impactului, mașina a luat foc. Din fericire, elevul nu s-a ales decât cu o sperietură foarte mare.

 

Citește articolul

Evenimente

Un filmuleț cu polițistul găeștean Dan Mocanu, viral pe Facebook! RAZII PESTE TOT DUPĂ ACCIDENTELE GRAVE ÎN CARE AU FOST IMPLICATE CĂRUȚE!

Articol scris de

  Polițistul găeștean Dan Mocanu a fost filmat la Titu, în timp ce efectua o razie, de către un căruțaș pe care l-a amendat. Bărbatul a fost surprins în timp ce se deplasa cu atelajul pe DN 7, pe mijlocul soselei,  neavând asupra sa niciun act de identitate și nici număr de înregistrare.

Ulterior, filmulețul a fost postat pe internet, iar comentariile au curs la adresa polițistului de la Rutieră.

În zona Titu, Salcuta si Lunguletu este inflație de căruțe pe drumul național, care pun în pericol siguranța participanților la trafic. De altfel, în toate regiunile agricole atelajele circulă nestingherite pe DN și numai în ultimele săptămâni au avut loc accidente grave, dintre care unul mortal, în care au fost implicați căruțași. Acesta este motivul pentru care polițiștii de la Rutieră din întreg județul se află pe teren, pentru a preveni alte nenorociri. În ciuda măsurilor dispuse, căruțașii se simt însă nedreptățiți și își permit să-i batjocorească pe oamenii legii. Cel care a realizat filmulețul susține că are acceptul primarului din Titu să se deplaseze cum are chef pe DN 7, între Titu și Sălcuța. ”Să vă plătească dl primar amenda, atunci”, a reacționat Dan Mocanu, care nu a negociat aplicarea legii.

Tot în urma acestei razii, au mai fost descoperite mopede neînregistrate și multe alte atelaje, în aceleași condiții ca cel filmat.

 

Iată și ce spune legea, pentru cei care vor să evite sancțiunile:

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 195/2002, modificată prin OUG nr. 63/2006, aprobată prin Hotărârea Guvernului României nr. 1391/2006, obligă autorităţile publice locale în nu mai puţin de trei articole să amenajeze drumuri pentru căruţe, însă primăriile din țară nu au dat buzna să amenajeze astfel de drumuri, din lipsa evidentă a banilor pentru astfel de proiecte. Primul este art. 53, prin care „autorităţile publice locale, cu autorizaţia administratorului drumului public şi cu avizul poliţiei rutiere sau la solicitarea acesteia, sunt obligate să ia măsuri pentru realizarea de amenajări rutiere destinate circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală“. Articolul 71 interzice accesul căruţelor pe drumurile naţionale şi în municipii, iar la alin. 2 aminteşte autorităţilor locale că au „obligaţia să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public şi avizul poliţiei rutiere, drumuri laterale, căi de acces către aceste drumuri, precum şi locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulaţiei animalelor şi căruţelor. În final, la art. 128 se spune că autorităţile publice locale au următoarele atribuţii: iau măsuri pentru amenajarea de trotuare şi drumuri laterale pentru circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pe drumurile pe care le administrează şi pentru asigurarea spaţiului şi depozitării vehiculelor cu tracţiune animală, depistate circulând pe drumurile publice pe care le este interzis accesul.

 

”Pe drumurile pe care le este permis accesul, vehiculele cu tracţiune animală trebuie să fie conduse pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile”. Ce trebuie sa stie căruțașii: – ca sunt interzise accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala pe drumurile nationale, in municipii si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare de interzicere a accesului. Dacă borna de pe marginea drumului are partea de sus vopsită cu roșu, nu ai ce căuta pe acel drum – ca, pe drumurile pe care le este permis accesul, vehiculele cu tractiune animala trebuie sa fie conduse pe acostament, adica partea aia neasfaltată cu lățime de circa 2 metri, rămasă pe marginea drumului sau, in lipsa acestuia, cat mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile. – conducerea, pe drumurile publice, a unui vehicul cu tracţiune animală, necesită înregistrarea acestuia, iar conducătorul lui trebuie să aibă cel puţin 16 ani şi să nu sufere de afecţiuni de natură a-i diminua capacităţile psiho – motorii; adică nu lăsați copiii și nici adulții care suferă de epilepsie să plece singuri cu căruța – ca atelajul trebuie sa fie dotat cu: doua dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare alba, in fata si doua dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare rosie in spate, montate cat mai aproape de marginile exterioare ale vehiculului. Mai pe românește două stopuri ca de bicicletă, roșii pe spate și albe în față. – ca, pentru a fi observat pe timpul noptii, atunci cand ploua torential, ninge abundent sau este ceata densa ori in alte conditii meteorologice care reduc vizibilitatea, vehiculul cu tractiune animala trebuie sa fie dotat in plus, in partea laterala stanga, cu cel putin o lumina de culoare alba sau galbena, situata mai sus de nivelul rotilor.

 

Adică, să aveti o lanterna la dumneavostră ori un felinar legat la o inalțime care să depășească nivelul roților. – ca trebuie sa aplice pe harnasamentul animalului tragator materiale reflectorizante pentru ca acesta sa fie vazut cu usurinta de catre ceilalti participanti la trafic; puteti pune stopuri de diferite mărimi, ori benzi reflectorizante asemănătoare celor de pe vestele alea obligatorii. Totodată, căruţaşul trebuie să poarte vestimentaţie cu elemente reflectorizant-fluorescente. – ca trebuie sa aiba montate placutele cu numarul de inregistrare in locuri unde sunt in permanenta vizibile, una pe partea stanga si una la partea din spate a vehiculului. Atenție, trebuie sa aveți numarul de inregistrare primit de la primărie, nu orice număr de autoturism primite de la nepotul care a vândut mașina. Dumneavostră mergeți cu căruța, nu cu mașina înmatriculată in  Bulgaria.

Care sunt obligatiile carutasului: – sa aiba asupra sa actul de identitate, certificatul de inregistrare, iar pe vehicul montate placutele cu numarul de inregistrare; – sa nu conduca vehiculul cand se afla sub influenta alcoolului, a produselor sau substantelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora; – sa conduca animalele astfel incat acestea sa nu constituie un pericol pentru el si ceilalti participanti la trafic; – de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa, sa nu circule pe drumurile publice fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante si fara ca vehiculul sa aiba in partea din fata un dispozitiv cu lumina alba sau galbena, iar in partea din spate un dispozitiv cu lumina rosie, amplasate pe partea laterala stanga; – sa semnalizeze schimbarea directiei de mers cu bratul si sa se asigure ca din fata sau din spate nu circula vehicule carora le poate pune in pericol siguranta deplasarii; – sa nu opreasca sau sa stationeze pe partea carosabila a drumului public; – pe timpul opririi sau stationarii pe acostament ori in afara partii carosabile, sa lege animalele astfel incat acestea sa nu poata intra pe partea carosabila; – sa nu patrunda pe drumurile modernizate sau pietruite cu rotile vehiculului murdare de noroi; – sa nu transporte in vehicul persoane care stau in picioare.

 

 

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design