Contactează-ne pe

Evenimente

STUDIU DE CAZ! Poliţia Găeşti linge labele politice!

Publicat în data de

- 1.117 vizualizări
 Că instituţiile statului sunt subordonate politic nu mai e niciun secret pentru nimeni. Ceea ce s-a întâmplat însă în ziua alegerilor, la Găeşti, depăşeşte orice imaginaţie. O poliţie căciulită în faţa primarului Iacobuţă şi a fiului acestuia, preşedinţi de secţii de votare care se gudurau în  prezenţa aceloraşi politicieni, ce mai, o adevărată frăţie politico-instituţională care a depăşit graniţele legale şi ale bunului simţ! La Şcoala nr.6, unde erau organizate trei dintre cele mai mari secţii din oraş, se făcea o presiune nebună pe oameni. În calitate de jurnalist acreditat, am solicitat organelor de ordine, în speţă poliţistului Receanu Narcis, să ia măsurile legale, întrucât legea interzice staţionarea în perimetrul secţiilor a persoanelor neautorizate. La câteva minute, ne-am întors şi am găsit în faţa Şcolii 6 un grup al USL, în frunte cu Iacobuţă şi cu fiul acestuia, schimbând amabilităţi şi râsete cu preşedinta uneia dintre secţii şi cu poliţistul din dotare. Întrucât am oprit ca să filmăm câteva cadre, fiul primarului i-a cerut imperativ poliţistului să ne legitimeze pe noi, pentru că nu avem voie să staţionăm. În loc să împrăştie grupul vesel, aşa cum spune legea, miliţianul s-a executat fără să clipească şi ne-a legitimat pe noi, deşi aveam acreditarea care ne perimtea accesul în fiecare secţie. De menţionat că acea acreditare se arată numai la secţiile de votare, miliţienii neavând niciun atribut în verificarea acestui document! Stăpânul poliţiei, Iacobuţă Dan Eugen, urla din faţa secţiei să fie verificat şi cameramanul, care filma de pe domeniul public! Apoi, a sunat pe 112, să vină întăriri, pentru a mă alunga din oraş, probabil, pentru că spun lucruri adevărate, care nu-i plac! Am fost anchetaţi pentru că aşa a cerut Iacobuţă, cel care are la degetul mic întreaga poliţie din oraş! Strigător la cer! Facem publice imaginile, pentru ca tinerii găeşteni să înţeleagă exact cam ce înseamnă comunismul şi totalitarismul într-o ţară care spera că şi-a câştigat dreptul la liberă exprimare. Noi vom rămâne aceiaşi jurnalişti incomozi, care nu au cum să placă puterii – nici fostei şi nici actualei – întrucât credem în valorile democraţiei şi în cuvântul liber. Solicităm public Inspectoratului Judeţean al Poliţiei şi tuturor organelor abilitate să studieze imaginile şi să analizeze cum poliţia, plătită din bani publici, a ajuns să lingă labele unor politicieni care încălcau legea chiar în faţa unei secţii de votare. Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la comandantul Poliţiei Găeşti, Alexandru Iorga, în legătură cu anchetarea noastră abuzivă, la ordin politic. Ne-a expediat la purtătorul de cuvânt!

 

Mariana IONESCU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XkoYRimUbvQ[/youtube]

Citește articolul
8 Comentarii

8 Comentarii

 1. aura

  10 decembrie 2012 at 19:29

  Da, imaginile nu mai au nevoie de nici un comentariu. Vorbesc singure, sau mai bine zis vorbesc protagonistii.
  Interesant cum se executa militianul in fata sefului. Nu cred ca incalcati vreo lege filmand acolo si nici nu cred ca aveati de gand sa stationati in mijlocul drumului. Prezenta aparatului de filmat si figura ziaristului incomod i-a inflamat. Daca filma un necunoscut, oare ce se intampla cu el?
  Daca era totul legal in ceea ce priveste prezenta primarului alaturi de o presedinta de sectie de votare, cred ca nu ziceau nimic, dar asa…?
  Ancheta politica? Am mai trait astfel de vremuri! Nu mai avem libertate in tara?
  Stiu ca mai aveti si alte imagini. Poate e bine sa le aratati. Nu de alta, dar prea pozeaza in stapanul absolut, iar noi nu ne putem supune.
  Delictul de opinie se pedepseste?
  Dar tipul caruia ii pare rau ca nu aveti voie sa stationati acolo, cine e? 🙂 Ala pare baiat bun, vedeti, el v-ar lasa, ba chiar are si pareri de rau.  Tratati cu el sa va dea mai multe informatii. Poate va spune ce discutau cei din grupul strans ad-hoc la poarta scolii si ce vant il adusese acolo pe edil. Poate va spune ce treburi urgente a facut sa o scoata afara pe blonda. Poate avea oaresce necesitati fiziologice.
  Alo, Politia, am vazut un militian imbracat in hainele politiei! Am crezut ca astfel de personaje au disparut. 

   

 2. aura

  11 decembrie 2012 at 11:23

  Studiu de caz?!
  Gaestenii nu se inghesuie la astfel de studii. Pacat!
  Am ajuns sa retraim timpurile in care chiar si sa spui un banc iti era frica?!
  Gaestenii dorm?!
  O parere pro sau contra,a cazului semnalat, arata ca inca suntem vii. Nu trebuie sa o iubim pe Mariana Ionescu, nici sa fim de acord cu ea, trebuie sa aratam parerea noastra despre atitudinea unuia sau a altuia dintre protagonistii cazului.
  Daca miine esti tu, cititorule, pus intr-o situatie in care zici ca ai dreptate si ti se incalca anumite drepturi?
  Nepasarea noastra te-ar ajuta? 
  OK, harta tarii s-a inrosit prin vointa a 40% din electorat. N-am sa intreb ce au facut ceilalti 60% pentru ca e clar. Au stat nepasatori. Acum 60% din astia 40% vor forma forul legislativ. Nici nu mai conteaza ca 10 dintre ei sunt cercetati penal. E vointa electoratului!
  Jurnalista de la Cronica de Gaesti nu avea de gand sa fure urna de vot, ba din contra se intreba cine o pazeste cat timp presedinta lipseste din sectie. Rolul ei ( al presedintei ) tocmai asta era, sa stea acolo si sa vegheze la buna desfasurare a alegerilor. Pentru asta e platita, iar legea interzice astfel de fapte.
  Sa nu cunoasca primarul LEGEA???
  Ma indoiesc!
  Tocmai prinderea in fapt a incalcarii acestei legi l-a infuriat. Cu Ioneasca n-avea cum s-o dea la pace.
  Deci se poate! La Gaesti se incalca legea tocmai de alesul local!!!
  Gaestenii n-au nici o parere!

 3. cal.batran

  11 decembrie 2012 at 18:03

  ultimile zile au confirmat clar ca in gaesti primarul face legea dupa cum pofteste si mai are si o haita de maidanezi,nevaccinati si nedeparazitati care hantane peste tot, nu zic decat atat, sa dea Domnu, ca Doamna deputat de la Buzau sau Bacau sau pe unde o mai fi fost sa faca in Gaesti macar cat a facut deputatul Vladu, atat si nimic mai mult.

 4. Gheo

  12 decembrie 2012 at 9:18

  Politia nu este subordonata nici primarului si nici Consiliului Local. Asa ca ar fi trebuit sa fie neutri, dar asta depinde de seful lor. Se pare ca domnul comandant se da bine pe langa cine este la putere. Asa este peste tot.
  Aura………vorbesti de dreptate????!!!!  Candva am „murit” cu legea in mana pentru ca pilele PDL-iste au fost mai tari si la tribunal lucru confirmat apoi de unul din clica lor.

  • aura

   12 decembrie 2012 at 12:31

   Vezi, tocmai despre asta vorbesc eu. Lucruri de acest gen nu trebuie sa se mai intample, dar din pacate ne adancim tot mai mult intr-o astfel de fundatura. Politia e sub papuc politic! Politicul schimba seful politiei! 

   • Gheo

    13 decembrie 2012 at 9:34

    Aura din pacate politicul se implica peste tot, in toate institutiile statului si tocmai de aceea lucrurile merg cum merg. Intr-o lucrare numita „Posibilităţi de perfecţionare a comunicării între administraţia publică locală şi contribuabili– exemplul Consiliului Judeţean Dâmboviţa  ” chiar am tratat unele probleme legate de amenintarile existente in cadrul institutiilor publice;
    . Analiza ameninţărilor:
    ·                    Imixtiunea politicului în activităţile specifice Consiliului Judeţean, manifestată prin creşterea numărului funcţiilor politice în dauna numărului funcţiilor publice;
    ·                    Existenţa unor prejudecăţi din partea funcţionarilor publici, cum ar fi aceea că „ implicarea contribuabililor în activitatea administraţiilor publice este un fenomen costisitor şi generator de birocraţie”;
    ·                    Gradul îngrijorător de mare al contribuabililor care nu prezintă interes pentru aspectele ce vizează administraţia publică locală;
    ·                    Riscul de a pierde oportunităţi  importante de accesare a fondurilor europene ca urmare a lipsei de calificare a funcţionarilor publici în ceea ce priveşte întocmirea de proiecte eligibile;
    ·                    Aplicabilitatea restrânsă la nivelul Consiliului Judeţean a funcţiilor specifice managementului public, ce poate genera apariţia unor situaţii de gestiune inadecvată a resurselor consiliului;
    ·                    Impunerea, prin intermediul legislaţiei comunitare a unor condiţii suplimentare pentru ocuparea unui post în cadrul sistemului administrativ, care generează dificultăţi în adaptare cauzate de rigiditatea funcţionarilor publici existenţi;
    ·                    Crearea unor dezavantaje de către autorităţile publice locale pentru contribuabili care nu fac parte din comunitatea locală, aflate la limita legii, care se pot constitui în acţiuni discriminatoare.
    Si ar mai fi multe altele…………….

    Uite ca as putea sa le pun la dispozitie lucrarea mea de dizertatie din 2010  :)…….cine stie poate au ceva de invatat  🙂
     

 5. aura

  13 decembrie 2012 at 10:32

  Gheo, uite ca iti raspund iar.Sper sa nu pictisim cititorul site-ului.
  Nu de lucrari de specialitate duce lipsa tara asta!
  Specialisti sunt multi, dar nu au loc de politic. Exista in cadrul Academiei de Studii Economice  facultatea de Management si Administratie publica. Nici nu stii cati gaesteni sunt absolventi ai acesteia de la Bucuresti. Foarte multi! Cati au gasit de munca la ei acasa? Sa nu zic- niciunul, dar cred ca foarte putini. Sunt generatii intregi de liceeni care si-au luat zborul din acest oras si fac impresie buna in alte tari sau in orase mai mari.
  Revin si zic: Nimeni nu e profet in tara lui!
  Lucrarea ta de diploma pare interesanta, dar crezi ca intereseaza pe cineva? Fiecare student are cate o lucrare. Cate sunt luate in seama?
  Si apoi sunt lucrari facute de doctori in domeniu. Avem de unde invata. Mai trebuie sa si vrem.
  Nu vezi ca daca nu esti fata lui tata, amanta, nevasta, stai in pozitie de drepti si astepti sa-ti hotarasca altii soarta? Nu vezi calitatea parlamentarilor nostrii? Vrei sa nominalizez?
  Zic Ponta- plagiator! ( pun aici una din multele definitii a plagiatorului )
  Persoana care copiaza total sau partial ideile, operele cuiva, prezentandu-le drept creatii personale; – a comite un FURT literar, artistic sau stiintific.
  Definitia ii zice furt. Cel care fura e hot. Primul ministru nostru e un hot!?
  Romanii au votat hotii sa-i reprezinte! Toti sunt hoti?
  Pe mine cine ma reprezinta? Eu nu sunt hot!
  Daca dai pe Google si cauti plagiator, vei avea o revelatie, :).
  Astia care au tupeu au ajuns sa ne conduca!
  De George Becali nici nu mai vorbesc. Sa vezi ce legi va face el, pac,pac,pac. 

 6. Gheo

  13 decembrie 2012 at 15:05

  Da Aura cunosc facultatea de Management si Administratie Publica pentru ca acolo  am terminat eu masterul in 2010……..de……….l-am facut mai la batranete 🙂

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

SURSE: Un reputat chirurg din Bucureşti va fi noul manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti!

Articol scris de

Surse bine informate au confirmat – pentru ziarul nostru – că un reputat chirurg bucureştean a acceptat să preia conducerea Spitalului Orăşenesc Găeşti. Acesta este conferenţiar universitar şi are un CV impresionant. A lucrat şi în străinătate, iar acum îşi desfăşoară activitatea la o clinică universitară din Capitală.

Medicul ar vrea – spun sursele noastre – să se retragă într-un oraş mai liniştit, pentru a-şi creşte copilul în siguranţă.

Apele nu au fost deloc limpezi, la Spitalul Găeşti, după încetarea mandatului de manager al medicului Cristina Seltea. Interimatul este asigurat de dr. Rodica Ralea şi nimeni din interior nu a vrut să-şi asume conducerea unităţii spitaliceşti. După săptămâni întregi de tensiune, colectivul de cadre medicale şi administrative i-ar fi propus ieri primarului Grigore Gheorghe ca funcţia supremă de conducere să-i revină unei colege.

Propunerea nu ar fi avut însă succes, întrucât a venit mult prea târziu, iar negocieri pentru ocuparea postului de manager fuseseră avansate cu mai mulţi medici din exterior.

Momentan, nu vom dezvălui identitatea chirurgului care se pare că ar fi acceptat să-şi asume dificilul rol de reorganizare a Spitalului Găeşti. Vom reveni cu amănunte despre ce se întâmplă în unitatea spitalicească din oraşul nostru şi despre noile direcţii de acţiune care sunt avute în vedere pentru perioada următoare.

Tot pe surse am aflat că astăzi, DSP Dâmboviţa ar fi iniţiat un amplu control la Spitalul din Găeşti, care a vizat mai multe aspecte ale activităţii.

 

Citește articolul

Evenimente

ARCTIC GĂEŞTI A REPORNIT MOTOARELE! Toate măsurile de protecţie, aici!

Articol scris de

Compania Arctic urmărește îndeaproape evoluția epidemiei de Coronavirus 2019 (COVID-19) la nivel național și global. În calitate de lider al pieței de electrocasnice din România și de unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României, sănătatea este prioritatea noastră principală și aplicăm cu cea mai mare responsabilitate toate măsurile de prevenție în toate facilitățile noastre. Obiectivul nostru principal este să asigurăm sănătatea și siguranța tuturor colegilor, părților interesate, partenerilor de afaceri și consumatorilor și, de asemenea, să depășim această perioadă plină de provocări, continuând livrarea de produse și servicii în termene acceptabile, la o capacitate predefinită, în conformitate cu strategia de continuitate a afacerii.

Încă din primele stadii ale pandemiei, Arctic a pus în aplicare un plan temeinic de pregătire și de acțiune în conformitate cu recomandările oficiale ale Ministerului Sănătății din România și cu măsurile care sunt puse în aplicare de către Grupul Arçelik. Arctic a implementat deja o serie de măsuri de prevenție, atât în sediul central, cât și în fabrici. Angajații au primit toate echipamentele de protecție necesare în lupta împotriva răspândirii Covid-19, în conformitate cu protocolul pandemic al companiei și recomandările autorităților.

Acțiunile companiei noastre își propun ca:

 • Directoratele de Producție și Operațiuni să își mențină un nivel normal de activitate. Astfel, clădirile vor rămâne deschise și angajatii vor veni la lucru ca de obicei, aplicându-se măsuri adecvate și suficiente de reducere a riscurilor (urmând recomandările autorităților competente, ITM si DSP);
 • Angajații de la birouri cărora natura activității le permite vor lucra de acasă, ca o măsură temporară. De asemenea, toți angajații cu situații vulnerabile (sarcină, boli cronice) vor beneficia de măsuri similare;
 • Ne așteptăm ca toți angajații Arctic să fie responsabili atât pentru sănătatea lor cât și pentru sănătatea celor din jurul lor și să aplice recomandările departamentului Resurse Umane, iar în cazul în care prezintă semne sau simptome ale bolii, să se prezinte la cabinetul medical pentru recomandări de specialitate;
 • În același timp, ne așteptăm ca partenerii și colaboratorii să respecte și să urmeze protocolul Arctic de prevenție, în acest sens, transmițându-se fiecăruia măsuri de protecție personalizate în funcție de specificul activității și serviciile oferite.

Reglementări organizatorice:

 • Arctic aplică restricții pentru călătorii, atât cu scop de business, dar și personal, la nivel local sau internațional. Actualizări la această masură sunt transmise de sediul central Arçelik și completate sau extinse la nivel local de Arctic, ca urmare a reglementărilor autorităților locale.
 • Restricții de acces: Toate persoanele (angajați, subcontractori, vizitatori, etc.), fără nicio excepție, se vor supune testării temperaturii corporale la intrarea în sediile companiei, măsură fiind implementată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Camere termice și/sau termometre electronice sunt disponibile în toate punctele de acces. Dacă temperatura corporală depășește 37.3 grade (Celsius) – conform cu planul de acțiune al Grupului Arçelik, angajatului îi este oferită o mască de protecție și este condus într-un spațiu izolat pentru 15 minute, după care va fi testat din nou. Dacă temperatura depășește și de această dată 37.3 grade C, nu i se va permite accesul și va fi îndrumat către un cabinet medical extern. I se va permite accesul numai pe baza unei adeverințe medicale.
 • Restricții pentru vizite: Vizitele în interiorul și în exteriorul companiei sunt restricționate numai la cele cu scop obligatoriu, a căror limitare pot avea ca efect perturbarea continuității afacerii, de ex. livrările. Vizitele sunt aprobate numai de Directorul General. În cazul aprobării vizitei de către Directorul General, vizitatorii trebuie să urmeze Protocolul Pandemic Arctic. Dacă este necesară numai predarea documentelor, pachetelor etc., aceasta se va face în afara spațiului, direct persoanei căreia îi sunt destinate, cu respectarea măsurilor speciale de protecție a sănătății.
 • Toate reuniunile și întâlnirile publice din cadrul companiei sunt suspendate pe durata aplicării protocolului de pandemie. Angajaților li se recomandă cu tărie să evite orice întâlniri sociale precum conferințe, activități sportive, nunți, înmormântări și ceremonii, precum și deplasările care nu sunt necesare. În cazul în care mergeți în spații publice precum supermarket, unități medicale sau farmaceutice, vă recomandăm să utilizați echipament de protecție (mască și mănuși).

Facilitățile noastre

Facilitățile noastre de producție au implementat măsurile de prevenție necesare și recomandate, stabilite de Ministerul Sănătății și autoritățile locale de sănătate în fazele incipiente, cum ar fi:

 • Efectuarea triajului: Testarea temperaturii corpului înainte de intrare și la ieșirea din fabrică este obligatorie pentru toate persoanele. Implementăm un protocol clar, în baza căruia luăm toate măsurile adecvate dacă angajații sunt confirmați pozitiv (izolarea la domiciliu sau carantină instituționalizată) sau manifestă simptome respiratorii și / sau febră mai mare de 37.3 ° C și / sau stare generală afectată, în afara locului de muncă sau în timp ce se află la muncă.
 • În fabrici au fost delimitate zonele, iar pentru fiecare zonă există o echipă de criză.
 • Pentru o mai bună evidență a fost stabilită o procedură de urgență privind monitorizarea persoanelor.
 • Monitorizăm toți angajații, ținând cont de departamentul în care lucrează, zona de lucru, traseul autobuzului, numărul de la vestiar, locul de luat masa, zona de toaletă, zona de fumat / odihnă.
 • Este obligatoriu ca toți angajații să utilizeze același spațiu dedicat pentru anumite activități: vestiar, loc de luat masa, scaun de autobuz și loc pentru fumat / odihnă.
 • Facilitățile noastre sunt dezinfectate cu substanțe chimice rezistente timp de 30 de zile. La fiecare 2 ore mașina de dezinfectat spală toată suprafața cu soluție de hipoclorit de sodiu, concentrație de 10%.
 • Uscătoarele automate pentru mâini din toalete se înlocuiesc cu dispozitive pe bază de hârtie
 • Au fost instalate toalete ecologice suplimentare
 • Toate zonele companiei Arctic sunt dezinfectate, în general, o dată la 2 săptămâni. Au fost intensificate măsurile de curățenie și igienă, kituri pentru dezinfectare au fost amplasate în toate zonele de acces, în toate departamentele și spațiile comune. În zonele de acces au fost puse covoare dezinfectante (cu soluție de hipoclorit de sodiu, concentrație de 10%).
 • Toți angajații sunt rugați să păstreze distanța socială de minim 1,5 m.
 • de la mijlocul de transport către poarta de acces
 • la poarta de acces
 • în timpul luării meselor
 • când folosesc bancomatul, în interiorul și exteriorul fabricii
 • Sistemele de ventilație sunt închise și se utilizează ventilația cu aer proaspăt.
 • Toți angajații primesc zilnic măști de protecțieși echipamente suplimentare, așa cum s-a stabilit cu echipa Health & Safety
 • Măsurile de igienă sunt afișate în zonele de acces și comunicate prin e-mail. Informații actualizate despre Covid-19 sunt transmise zilnic pe e-mail și afișate pe ecranele din fabrici. Kituri de igienă cu săpun, dezinfectant și mănuși sunt disponibile și toți angajații, vizitatorii sunt rugați să le folosească intens.
 • Mijloacele de transport sunt zilnic dezinfectate, iar numărul lor a fost dublat
 • Transportul angajaților este reorganizat pentru a asigura un spațiu de siguranță între angajați
 • Orarul mijloacelor de transport este reorganizat prin stabilirea a trei intervale de plecare-sosire, cu un interval de 10 minute între ele, cu scopul de a reduce aglomerarea și interacțiunea între oameni la intrarea-ieșirea din schimburi
 • Mijloacele de transport sunt dezinfectate înainte de fiecare schimb, de trei ori pe zi (transport normal) și de fiecare dată, înaintea unei comenzi de transport (ore de lucru suplimentare sau protocol). Șoferul are soluții de dezinfectare și va înmâna gel dezinfectant fiecărui angajat înainte de a păși în autobuz.
 • Fiecare angajat care utilizează un mijloc de transport pus la dispoziție de companie are obligația de a folosi mereu același mijloc de transport și aceeași banchetă/scaun din mijlocul de transport.
 • Se realizează periodic dezinfectarea mijloacelor de transport pentru angajați
 • Măștile sunt obligatorii în mijloacele de transport; Sunt desemnați responsabili pentru fiecare mijloc de transport, cu rol de monitorizare și raportare privind respectarea planului de igienă
 • Zonele special amenajate pentru fumat / odihnă vor fi folosite limitat, prin rotație, pentru a se evita crearea de grupuri mai mari de 10 persoane.
 • Intervalele stațiilor de lucru au fost separate prin separatoare de Plexiglas.
 • Este obligatorie utilizarea măștilor la toate stațiile din întreaga fabrică, chiar dacă se oferă viziere sau intervalele stațiilor de lucru sunt separate.
 • Toate camioanele,care descarcă/încarcă sunt dezinfectate prin porți special amenajate la intrările de camioane. Șoferii care încarcă/descarcă de la depozitele Arctic, angajații furnizorilor care livrează servicii în interiorul campusurilor Arctic, vizitatorii se supun procedurii de măsurare a temperaturii și au obligatoriu echipament de protecție (mască, mănuși). În caz contrar, accesul va fi interzis.

Pe lângă zonele comune, măsurile și practicile care vor ajuta la păstrarea distanței sociale sunt implementate în toate unitățile de producție:

 • Toate sistemele noastre de lucru și metodele de petrecere a timpului liber sunt reorganizate, astfel încât colegii noștri să poată menține distanța necesară între ei.
 • Pauzele vor fi luate prin rotație, pentru a se evita crearea de grupuri
 • Numărul de schimburi și numărul de angajați aflați pe liniile de producție este redus. Orele de lucru sunt reorganizate pentru a se evita întâlnirea colegilor la efectuarea schimburilor.
 • Unitățile de asamblare sunt dezinfectate,lăsând un interval de timp între schimburi.
 • Programarea transportului pentru sosirea și plecarea la ore diferitepentru a permite distanțarea socială la porți.
 • Folosirea marcajelor speciale pentru accesul în spații și pentru traficul angajaților, pentru a evita aglomerarea.
 • Spațiile comune de trafic sunt marcate corespunzător, pentru păstrarea distanței sociale.
 • A doua poartă este deschisă pentru a permite ieșirea angajaților și păstrarea distanței.
 • Un tunel pentru dezinfectare a fost instalat, ca o măsură adițională de igienă
 • Serviciile cantinei au fost suspendate;Un loc de luat masa în aer liber a fost organizat în afara fabricii, pentru maximizarea distanțării dintre angajați
 • Accesul în vestiare– toți angajații sunt rugați să vină îmbrăcați în echipamentul de lucru și să folosească vestiarul doar pentru depozitarea lucrurilor personale. Scopul acestei măsuri este de a limita accesul simultan la maximum 30 de persoane; În plus, vom deschide noi vestiare în exterior. Dușurile vor fi închise și utilizarea lor este interzisă.
 • Birourile sunt despărțite de pereți de protecție (plastic, sticlă, lemn);
 • Se recomandă evitarea pe cât de mult posibil a spațiilor publice din interiorul clădirii și a birourilor
 • Zona de parcare este reorganizată: 60% din suprafața parcării Arctic va fi eliberată și va fi utilizată cu scopul deplasării persoanelor de la – către mijloacele de transport și zonele de intrare – ieșire. În acest sens, zona a fost reorganizată pentru a crea 3 coridoare vizibile delimitate și marcate cu linii galbene pentru a ghida oamenii să păstreze distanța socială de 1-2 m. Accesul mașinilor este interzis pe toată durata perioadei de aplicare a protocolului de prevenție.
 • Întâlnirile față în față dintre angajați sunt înlocuite cu mijloacele de comunicare online, pe cât de mult posibil.
 • În cazul întâlnirilor care au loc față în față, se solicită păstrarea distanței de 1,5 m.
 • Alte activități care implică grupuri de oameni (ex. training, recrutare) sunt suspendate până la momentul în care se va reveni la nivelul de siguranță necesar.

Service-urile noastre autorizate

 • Pentru a răspunde nevoilor clienților noștri, am luat măsuri suplimentare de prevenție, astfel încât rețeaua de service-uri Arctic continuă să funcționeze.
 • Toți angajații rețelei de service-uri Arctic poartă măști și mănuși și respectă măsurile de prevenție comunicate.
 • Se aplică trierea epidemiologică, pe măsură ce se aplică procedura de măsurare a temperaturii, în conformitate cu normele oficiale transmise de autorități.

 

Citește articolul