Contactează-ne pe

Cancan

Cu popimea care minte, la politică-nainte! Pamflet!

Publicat în data de

- 1.429 vizualizări
Ce ţi-e şi cu popii ăştia! Se rup în politică mai ceva decât politicienii şi – culmea! – în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh! Na, poftim! Cine ar fi crezut că ÎPS Nifon s-a lepădat de harnicul şi puternicul Florin Popescu mai repede decât acesta şi-ar fi închipuit? Gurile rele ale popimii dâmboviţene afurisesc: „Era omu’ lui de casă, mâncau peştişori la masă, beau licori nepământeşti, fumau ţigări englezeşti, de Ziua Drapelului şi a căpeţelului şi pe Băse îl slăveau (pe Udrea o mai bârfeau), se pupau, se-mbrăţişau, pe Ion Stan îl ofticau! USL s-a ridicat, “Naltu” s-a reprofilat. Auzind că Ponta calcă judeţul destul de des în ultima vreme, ÎPS Nifon ar fi cerut expres întâlnirea cu dottore plagiatore, aducându-i osanale (nu în genunchi, ci în picioare) şi i-ar fi promis că se va ruga cu toată popimea dâmboviţeană (popii în genunchi, la strană!) pentru izbândă şi câştig, chit că vor muri de frig! Numa’ Dumnezeu să-i asculte, dracu’ să nu-şi bage coada şi să se întoarcă roata, să li se tocească… noada! Nu de alta, dar slujitorii bisericilor de mir ar cam fi păcătuit, uşurând lunar buzunarele sărmanilor enoriaşi pentru a umfla buzunarele Episcopiei şi ale Patriarhiei în vederea ridicării Catedralei Mântuiri Neamului, fără de care – parol! –  neamu’ ar rămâne pe veci nemântuit şi de politica popească pângărit. Tot relele guri spun că mulţi popi ar mai fi rămas fără pingele, mergând precum cerşetorii din poartă în poartă, pentru strângerea tributului, în fapt un alt bir pe popor prin cheta popicilor. Ca să strângă banu’ şi să-şi facă treaba, mult prea luminaţii ar fi mers cu roaba pân’ le-a crescut…barba!

(Şi-au pitit limuzinele, să-i plângă didinele). Aşadar, ia priviţi-i în altar numărând mălaiu’ şi dregându-şi graiu’! Or să povestească  de mila popească şi-or să zică aşa: „Fraţi, cu cine votaţi? Cu ăl mai cornut, cu ăla mai slut sau cu ăla bun pe care vi-l spun?”…

Publicitate
Loading...
3 Comentarii

3 Comentarii

 1. hades

  15 noiembrie 2012 at 9:07

  se numeste interesul erahilor, asa a fost si asa va fi mereu

 2. aura

  15 noiembrie 2012 at 15:16

  Materialul postat m-a distrat. :), 🙂  Cat adevar spus in gluma! Totusi, e prea bland in comparatie cu ceea ce se intampla.
  Radeti, radeti de ei, fara teama de Dumnezeu!  :), :), :)…
  Ei nu slujesc pe Dumnezeu, slujesc banul! 
  Biserica, cu asemenea slujitori care se dau dupa cum bate vantul politic, a devenit un loc unde se fac afaceri mai ceva ca in targuri.
  Slujitorii bisericilor pacatuiesc cam de multisor ( daca nu dintotdeauna ) usurand buzunarele enoriasilor pentru a si le umfla in primul rand pe ale lor, apoi pe ale inaltilor erarhi. 
  Cum sa nu ridice rugaciuni la Dumnezeu pentru Ponta, ca doar nu-l doare gura, principalul e sa treaca o lege pe care se caznesc cam de ceva timp sa o treaca. E vorba de acea lege prin care unuia i s-a nazarit ca popii sunt mai sus decat ceilalti oameni, ca au greutati mai mari, ca pentru a-i sluji lui Dumnezeu depun un efort peste puterile lor si ca in concluzie sa nu mai plateasca impozit catre stat. De parca Dumnezeu are nevoie de bani pentru a exista.
  Luati in calcul cat circ si ce afaceri se fac cu moastele aduse de pe la diferite manastiri.
  Cati bani s-au strans in urma credulitatii oamenilor?
  Ce impozit a platit Patriarhia din acele afaceri?
  Cat aveti de gand sa mai prostiti oamenii, domnilor care spuneti ca slujiti pe Dumnezeu?
  Voua nu va e teama de ” Judecata de apoi”?

  Nu, pentru ca ei slujesc banului!
  Asemenea apucaturi trebuiesc ridiculizate.
  Inca o data va felicit pentru material!
  :), :), :)…

   

 3. DragneFlorin

  15 noiembrie 2012 at 15:30

  Parerea mea k partidele sunt prizoniere ale unor cercuri închise de interese . si ce a spus hades are mare dreptate.

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Cancan

PAMFLET! Daca Compania de apa nu e…nimic nu e! Lucruri de care te poți bucura doar la Găești

Articol scris de

-pescarii amatori nu mai trebuie să umble după râme, ca în alte țări civilizate unde plătești câteva lire pe un pachet cu râme, la Găești trebuie doar să dai drumul la robinet, iar râmele îți sunt livrate în locul apei de consum;

-un norocos, a găsit chiar și un pește în mâlul de pe fundul căzii, spre disperarea soției, care acum trebuie să-l curețe;

-magazinele cu articole de pescuit dau faliment: dacă pescarii nu trebuie decât să dea drumul robinetului, cine o să mai cumpere bărci pneumatice și pelerine de ploaie?;

-în piață a apărut deja miniundița, cu care poți pescui peștii din cadă;

-cel mai mincinos pescar deja povestește vecinilor de scară: “am prins un somn de dimineață mare cât cada, dar mi-a scăpat pe sifon în jos, și a ajuns la vecinul de la 3”;

– bănuind că cei mai mari pești sunt prin canalizările inundate săptămâna trecută, au apărut deja scafandrii de asfalt, care nu dau la copcă ci la gura de canal;

-șefii responsabili își freacă mâinile și declară: “Datorită nouă și numai nouă, populația primește acum apă cu calorii. Am venit în întâmpinarea celor care țin post și așteaptă dezlegarea la pește, așa că am dezlegat și noi peștele și toate vietățile care mișună în bălți ”;

– afacerea este de două ori câștigătoare pentru conducere, care primește odată „premă” pentru “bine că n-a fost mai rău”, iar in luna iulie va primi o „premă” de două, poate trei ori mai mare pentru că “au rezolvat problema cu profesionalism și promptitudine”;

-consumatorii sunt totuși îngrijorați, deoarece se aude că nu vor fi contorizați la metrul cub de apă consumată, ci la kg de pește trecut prin contor, și cum pentru un singur duș se pierde cam 3-4 kg de pește, factura va fi mai mare ca cea de încălzire;

-responsabilul de această “realizare” ar fi declarat: “Am dovedit că putem aduce Găeștenilor râme și pește la robinet. Dacă mă votați, vă vom aduce în oraș câinii cu covrigi în coadă, iar pe conducte veți avea doar lapte și miere”. Din primele surse, laptele este deja infestat de anul trecut, mierea este contrafăcută, iar câinii nu au covrigi ci purici, și nu doar în coadă, ci pe tot corpul;

-un alt “beneficiu” al noii aprovizionări cu apă constă în faptul că fiecare consumator va afla direct la robinet cotele apelor Argeșului după culoarea și consistența apei;

– cineva declara uimit: “Nu știu cum de au reușit să surprindă anul acesta cei de la compania de apă exact mirosul stătut și culoarea murdară a apei de la mare, în felul ăsta nu trebuie să mai plec în concediu, doar închid ochii și îmi imaginez că sunt pe malul mării. Dacă reușeau să adauge și un pic de urină, ar fi reprodus întocmai Marea Neagră”

 

 

Citește articolul

Cancan

Din rubrica…DOSARELE X. Epopeea „Aspirinei” din Vişina şi maşina lu’ cumnatu’, miliţian la statu’!

Articol scris de

„Aspirina” din Vişina  cică se plimba cât era ziulica de mare cu maşinica lu’ cumnatu’, miliţian la statu’ , chiar dacă nu avea permis, iar vehicolul  pe care îl birjărea prin faţa Postului de Poliţie avea numere de Italia şi erau expirate de un amar de vreme. Dar deh, era maşina lu’ cumnatu’ şi-l ştia tot satu’.

Nu demult, într-o noapte, „Aspirina” din Vişina a încălecat ca de obicei „otomobilul” şi a plecat la plimbare în comuna vecină, Răscăeţi. Pe unde a umblat şi cu cine s-a „cinstit”, numai ea ştie. Cert este că pe la 4 dimineaţa a plonjat într-un canal şi a rămas acolo înţepenită cu maşinica cu numere false a lu’ cumnatu’, miliţian la statu’, pe care-l ştia tot satu’.

Individa a sunat nişte prieteni, care la rândul lor au sunat un tractorist şi l-au rugat să vină,  să scoată maşina, c-altfel…moare „Aspirina”!

Cu chiu cu vai au scos-o din canal, dar s-au oripilat băieţii când şi-au dat seama cum i se „limbă plimba-n gură” Aspirinuţei şi au sfătuit-o să meargă încet, pe lângă drum, pe lângă gard, numai să ajungă teafără acasă.

Tulburată de sfaturile prietenilor, „Aspirina” a părăsit comuna vecină  şi… zdranc, trosc, pleosc,  a proptit maşina în gardul cimitirului de pe strada Sudului din comuna natală, lovindu-se serios, dar mulţumită că a pus gardul la roţile sale, fără să treacă în lumea de dincolo!

Şi, na, poftim, cică ar fi venit 2 poliţişti de noapte de la Secţia 10 şi când au văzut-o pe „cumnată” în ce hal era şi maşina lu’ cumnatu’, miliţian la statu’, că  rupsese gardu’, au jurat pe-o carte tăcere pân’ la moarte. Apoi şi-au promis o…bucurie (în trei) cu…paranghelie!

Dimineaţa pe răcoare, cumnatu’ a venit la Post şi a declarat, că i s-a furat maşina  cea neînmatriculată, pe care o ţinea de frumoasă-n curte, nu la poartă!

Şi ar fi venit alţi doi poliţişti, colegi cumsecade de altfel, care nu au făcut niciun fel de cercetare la faţa locului şi nici n-au audiat pe nimeni.

Între timp, cumnatu’ l-ar fi sunat pe un „meşter” din Răscăeţi care repară rapid automobilele implicate în accidente suspecte şi acesta ar fi dat-o la cheie în 3 zile, fără autorizaţie, că doar nu s-a întocmit niciun document.

Când a văzut gardul cimitirului la pământ, primarul comunei Vişina a chemat Poliţia Locală şi a dispus să facă verificări. Angajaţii primăriei au mers la Post şi au aflat acolo de la oamenii legii că sunt călare pe situaţie,  că ştiu cine e vinovatul, dar că pân’ la primăvară nu-l poate repara din pricină de…iarnă grea!

De ce s-a muşamalizat cazul la Vişina? Păi…d-aia! Ia să fi făcut toate astea un cetăţean turmentat al comunei, că ar fi avut un teanc de dosare penale pentru:

Conducere fără permis auto

Conducere în stare avansată de ebrietate

Conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Pentru distrugere

Citește articolul
Publicitate
--------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------
-------------------------------------------
--------------------------------------------
--------------------------------------------