in ,

Din rubrica… Cine are naş sadea se cocoaţă unde vrea! Pamflet!

Veselie mare în cartierul Cioca – Boca din oraşul nostru.  Gurile rele spun că Khelu’ jecmănelu’, Gogukă-măciukă, Katan-suleiman, KI-Kiţă- şpăghiţă, Buci, vărsătorul pe uluci etc., au beut cât au putut în cinstea pulitziei, ar fi  sărbătorit cum se cuvine, la pahar,  revenirea într-o “foncţie” de conducere a ofiţerului Marian Gălbenuş. Iată că, după ce a fost detronat cu surle şi trâmbiţe  după doi ani de înscăunare  la Poliţia oraşului Găeşti, mai exact prin februarie 2007,  din cauză de bunătate excesivă cu clanurile care făceau legea prin cartiere cu taxe de protecţie, violuri, ameninţări cu arma şi oameni bătuţi bestial, din cauză de  furăciuni de tot neamu’ (păsări, porci, oi, capre,  vaci cu coteţe cu tot!) şi hoţi neprinşi din lipsă de probe (pentru că ei, hoţii, nu-şi lăsau probă chiloţii), din cauză de  sute de plângeri care erau uitate prin sertare şi altele respinse încă de la intrare de miliţienii paznici pe banii noştri în uniforma statului, Gălbenuş este iarăşi pe cai mari, şi nu oricum. A fost uns şeful IPJ! Aţi citit bine, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean chiar cu o lună înainte de alegerile parlamentare  pentru că, deh,  are şi el un naş: Ţuţuianu Adrian- şeful CJD-ului, şeful PSD-ului şi al USL-ului, a “foncţionarilor” şi al toţi primarilor. Şi să mai zică cineva că feciorelnica pulitzie nu se prostituează  cu ”puliticul”  în văzul lumii. Să mai zică!

 

Nu o să dăm niciun pasaj din ce am scris noi în acea perioadă, ci o să reluăm unul  din  cotidianul “Dâmboviţa”, întru aducere aminte:
“Problemele cetatenilor din Găești s-au rezolvat parțial. Adica, politia are un nou comandant, aproape toti ceilalti lucratori sunt cercetati disciplinar, iar doi dintre salbaticii care terorizasera orasul au ajuns dupa gratii. In locul subcomisarului Marian Galbenus, a fost numit comandant al Politiei Gaesti subcomisarul Adrian Antofie, care pana mai ieri isi facea bine treaba ca sef al Politiei Pucioasa. (…) Acuzele aduse de cetateni sunt deosebit de grave si privesc cu preponderenta activitatea politistilor, considerata a fi slaba si desfasurata intr-o totala comuniune cu infractorii. Hotararea luata de chestorul Aurel Vladulescu de a schimba conducerea Politiei Gaesti a fost inspirata. S-a detensionat cat de cat situatia si este hranita, macar la nivel de teorie, speranta oamenilor ca lucrurile vor intra cat de cat pe un fagas normal. Chestorul Aurel Vladulescu le-a promis cetatenilor prezenti in sala Casei de Cultura ca se fac cercetari pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la slabirea increderii in organele de politie si, totodata, le-a declarat, cu mana pe inima, ca cei care au comis fapte antisociale, de data aceasta, vor ajunge in fata instantei de judecata. In sala, rumoare. Cetatenii s-au inscris rand pe rand la cuvant. Un gaestean cu oarecare simt filozofic, a spus raspicat ca, la Gaesti, treburile sunt pe dos. “La noi, pestele se impute de la coada. Nu comandantul e de vina. asta e adevarul. Cei mici fac legea”. Bietul om, se vedea de la o posta, avea multe pe suflet, dar era impresurat de teama. “Nu pot sa va dau nume, ca nu mai ajung acasa. Am ajuns sa ne cumparam arme ca sa ne aparam? Atunci, hai sa aducem jandarmii si sa facem paza militarizata”. La ordinea de zi in vaietele oamenilor au fost furturile din gospodarii si neimplicarea politistilor pentru rezolvarea acestor cazuri. Ba, mai mult, dupa cum sustineau unii, oamenii legii ii sfatuiau chiar sa se lase pagubasi, sa nu se puna cu infractorii ca poate sa iasa mai rau. Asa am aflat si noi, si chestorul Aurel Vladulescu ca, in Gaesti, in ultimii ani, s-a furat la greu. De la gaini pana la vaci si cai. La moda, bicicletele si telefoanele mobile. Mai putin, probabil din cauza fricii, s-a vorbit despre bandele de cartier, despre cei care i-au terorizat pe unii cetateni. Patronul unui magazin din cartierul Vaideeasca – a patit-o pe pielea lui. La intalnirea de ieri, a cerut protectie. Ii este teama ca, datorita declaratiilor pe care le-a dat la politie, banditii si politistii reclamati se vor razbuna. I-a mai spus chestorului Aurel Vladescu ca a fost vizitat de doi politisti care l-au “rugat” sa-si retraga acuzatiile.”

 

Comments

Lasă un răspuns

 1. Cine are naş SADEA se cocoaţa unde vrea!!!  ???
  SADEAUA poate sta in funcţie atâta timp cât il vor alegătorii.
  Se pare că alegătorii au ştiut bine pe cine au ales. :), :).
  Daca in 2007 finul sadelei a fost schimbat din cauze de comuniune cu infractorii, acum acesta a fost reabilitat din aceleaşi cauze.
  Şi cum bine spune un proverb, Peştele de la Cap se impute!;
  aveţi grijă ca la alegeri să nu vă fie furate urnele!
  Fac referire la cine cu cine, aţi inteles?  Chestie de asemanări.