in

SCANDAL MONSTRU! PSD Găeşti vrea să-şi bage oamenii în Spital!

Dacă profilul simbriaşului PSD nu se potriveşte cu cerinţele legii pentru un post public, atunci trebuie schimbată legea! Nu de alta, dar „ai noştri” trebuie musai introduşi în unităţile de stat, cu salarii confortabile, de unde să nu-i mai dea nimeni vreodată afară, că nu degeaba şi-au tocit flecurile să iasă cine trebuie din campania electorală. Acest mod de promovare politică arată că nu s-a schimbat nimic în mentalitatea celor aflaţi acum la putere şi că, în loc să mergem înainte, mergem înapoi. Spitalul Găeşti a fost recent bulversat de nişte presiuni inimaginabile pentru ocuparea a două posturi, unul la Contabilitate şi unul şef Resurse Umane. Pentru că oamenii partidului nu prea s-ar încadra, s-a încercat modificarea condiţiilor, cu preţul încălcării legii. În această caracatiţă a intereselor au fost implicaţi şi funcţionari publici de la Primăria Găeşti, dar şi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care şi-au bătut joc de toate atribuţiile de serviciu în încercarea de a impune o ilegalitate.  Lupta s-a dus pentru două doamne cu carnet roşu, foarte implicate în politica puterii, drăguţe şi muncitoare în campanii, dar puţin cam nepotrivite pentru funcţii. Mai multe zile la rând, printre telefoane şi vizite inoportune, angajaţii spitalului, în frunte cu directoarea Elena Olaru, făcută preş în faţa noii conduceri a Primăriei Găeşti şi destul de necunoscătoare în ale legii, şi-au smucit creierii ca să găsească o portiţă pe placul „Împăratului Roş”. Curgeau adresele şi informările, veneau experţii de pe la Primărie, de ziceai că Spitalul e SRL, nu instituţie publică ce depinde, atenţie!, numai administrativ de puterea locală! Surse din interior ne-au povestit că însuşi şefuţul proaspăt uns, soţul uneia dintre candidatele pe posturile care urmează să fie scoase la concurs, ar fi făcut circ şi panaramă cu conducerea unităţii spitaliceşti, după care şi-ar fi informat stăpânul despre reaua-credinţă a legiştilor, care n-au înţeles că trebuie să facă ciocu’ mic, „că acu noi suntem la putere!”. Enervat la culme de relele tratamente cu legea în mână aplicate fidelilor, Stăpânul ar fi sunat el însuşi întâi la directoarea Spitalului, apoi la DSP, la şefa Resurselor Umane, ca să vină să-i verifice pe nesupuşi. Cert este că, până în prezent, nu s-a ajuns la nicio concluzie, pentru că cei de la Spital vor în echipă oameni care au mai lucrat, care au experienţă, iar pentru acreditare este necesar ca cel de la Resurse Umane să fie capabil să-şi asume o misiune foarte dificilă.

În data de 25 octombrie, a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Găeşti. Directoarea economică şi şefa Resurselor Umane de la DSP, Marioara Neagu, respectiv Anca David, s-au oprit întâi la Primăria Găeşti, unde se pare că au primit ceva dispoziţii, după care, împreună cu funcţionara publică Steliana Vlăican şi cu consilierul local Ilie R. Stan au mers la Spital, cu 45 minute întârziere. După ce ar fi trecut rapid în revistă punctele de pe ordinea de zi, au ajuns la Diverse, unde au negociat, ca la piaţă, posturile pentru camarila de partid. Potrivit surselor noastre de încredere, distinsele funcţionare DSP au încercat să explice conducerii unităţii spitaliceşti că n-ar fi rău să asculte de stăpân că, deh, e ordonator de credite! Steliana Vlăican ar fi avansat numele Graţielei Marinescu, motivând că ar fi lucrat ca pontatoare pe la UTCHIM şi că ar avea ceva experienţă. Înainte de a se organiza un examen şi de a şti măcar ce candidaţi se prezintă, şefele de pe DSP au încercat să afle şi dacă există alte variante propuse de partidul aflat la conducere. Acest lucru i-a intrigat pe medici, care au văzut un pericol real în această politizare excesivă, şi anume închiderea spitalului. Procedura de acreditare are loc în trimestrul III, anul viitor, şi până atunci mii de documente trebuie puse în ordine, personalul trebuie instruit să răspundă la întrebări în cadrul controalelor. Urmează o muncă titanică şi nu poate fi făcută cu sloganuri politice, ci cu experienţă şi cu ştiinţă de carte.  Rămâne de văzut dacă Împăratul Roş va continua să încerce să-şi impună oamenii sau dacă legea va fi respectată. Variantele nu sunt posibile în acelaşi timp. Cert este că cei care au intrat în acest carusel au înţeles că nu e de joacă cu voinţa partidului, iar conform gurilor rele, scaunul directoarei Olaru Elena se clatină din rădăcini, cu toate că distinsa ar fi făcut ceva eforturi să intre în graţiile noii stăpâniri!

Preluare www.exclusivdb.ro

Comments

Lasă un răspuns

  1. Bai, ce chestie! 
    De ce oare nu ma mir?!
    Vorbiti de doamne? 
    Ei, Doamne!
    Cu carnet?!
    Rosu?!
    Dragute?! 
    La asa primar, asa pres. Ma refer la Elena Olaru, care, daca se respecta, nu trebuie sa admita , ca un politician sa-i impuna echipa. 
    Un manager e obligat sa cunoasca legea!
    Vorbiti de circ si panarama in sedinta Consiliului de administratie al spitalului?! Acolo e menajerie!
    Oameni slabi, domnule! Peretii au uechi si a ras tot spitalul de trocul pe care-l faceau acolo.
    Se targuiau ca la piata; mai lasi tu, mai dau eu, mai asculti de stapan, ca doar de aia au ( stapan cu banii nostri )
    Ce surpriza! Cum a soptit Steliana Vlaican timid numele Gratielei.?!
    :), :), 🙂 …
    Bai, de tot rasul!
    Ce e mai grav, e ca astia ajunsi acum la conducerea orasului, ajunsi din cauza nestiintei unora, vor ca sa impuna nerespectarea legii. Si ce e mai grav, e ca oameni cu simt de raspundere, oameni cu capul pe umeri si care ar putea sa faca ceva pentru ca lucrurile sa intre in nornal, au bagat capul in nisip si asteapta sa vada ce se intampla, pentru a-i pedepsi pe cei ce au votat in acest fel.
    Si daca tot vorbim de Imparatul Rosu, sper ca un personaj din basmele romanilor sa se trezeasca si sa-i ia fata din brate si imparatia.

     

  2. Sedinta Consiliului de Administratie al Spitalului Gaesti, spuneti voi , a avut loc in data de 25 octombrie. Atunci ar fi ras toti din spital de ceea ce se intampla acolo.
    Ia dati voi in urma cu cateva zile la articolul postat pe 22 octombrie si cititi. ” Grati e-o amabila si o vreau contabila.” Era unul din hiturile puse in gura primarului de Mariana Ionescu. Sa fi avut domnia ei vise premonitorii si sa fi stiut ca Vlaicanca o va propune timid pe Gratiela Marinescu? Se  confeseaza Steliana mai intai jurnalistei? Nu!
    Cititi si comentariul postat de mine si veti vedea ca si eu stiam ceea ce se va intampla in acea sedinta. Mi-a spus Vlaican mie? Poate!
    Peretii au urechi, asa cum spune Felcerul.
    Situatia politica din orasul nostru e asa jenanta incat mie mi se face lehamite sa si ascult anumite informatii si barfe care curg libere de la un partid la altul.
    Cert e ca toti neavenitii primesc posturi mai mari decat pot duce doar pentru ca au suflat in supa primarului.
    Degeaba vorbim noi aici, astia care se revendica a fi social democrati fac doar ceea ce vor ei si nu au nimic de-a face cu social- democratia.
     

  3. mama mia domnu ispas care se incalta cu fesul a ajuns si el consilier ne-am facut de cacao cu astfel de consilieri care umbla cu ata in buzunar sa lege  citeva vorbe …. sa fim seriosi escrocherie mai mare ca la PSD pe plan local pfff sau poate in romanica noastra care mai de care se claseaza mai sus cu escroceriile …. esti psd-ist ai loc de munca ca si domnul ispas a pedalat ptr a ajunge consilier ..dar ce consilier? si pe deasupra vrea si procuror pfff mare ti-e gradina doamne dar d-zeu mereu mareste gardul