Contactează-ne pe

Noutăți

Proiectul de canalizare a Găeştiului, în caracatiţa baştanilor naţionali şi locali!

Publicat în data de

- 1.079 vizualizări
Găeştiul riscă să rămână fără canalizare din cauza unei fraude imense în cazul proiectului cu fonduri europene semnat la primăria oraşului nostru acum câteva luni de către Compania de Apă, Consiliul Judeţean şi firma CONFORT SA din Timişoara, aparţinând lui Georgică Cornu (amorezul realizatoarei tv Marina Almăşan)! Potrivit lui Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, riscăm să pierdem întreaga investiţie, după ce firmele CONFO
RT SA şi VEL SERVICE au făcut numai… nefăcute atât la Titu, cât şi la Găeşti. La nivel de judeţ, valoarea totală a proiectului este de 140 milioane de euro, oraşului nostru revenindu-i 18 milioane de euro, adică peste 740 miliarde lei vechi. Programul este destul de amplu şi constă în reţele de canalizare – 64 km, 8 staţii de repompare, forarea a încă 4 puţuri şi staţie de epurare, toate cu termene de execuţie foarte bine stabilite şi supervizate de Comisia Europeană. După ce au încasat o grămadă de bani europeni, firmele s-au instalat în sediul Şcolii nr.
2, au tăiat teii de pe Str. 1 Decembrie, au râmat oleacă prin dreptul Spitalului şi s-au făcut nevăzute. Potrivit presei centrale, atât CONFORT SA, cât şi VEL SERVICE sunt implicate în afaceri de-ţi stă mintea în loc şi iată că au dat tunul şi în Dâmboviţa. Au subcontractat lucrări către firme ale baştanilor locali, printre care îl amintim şi pe fiul fostului securist Dinu, actualmente şef al Poliţiei Comunitare Târgovişte. Acestea, la rândul lor, au subcontractat către alte firme aflate în faliment sau în insolvenţă. Ce mai, un adevărat lanţ al slăbiciunilor frauduloase, de tip mafiot. În momentul de faţă, este de la sine înţeles că… suntem şi fără canalizate, şi cu aproximativ 100 miliarde, bani luaţi de şmecheri. În numai câteva luni, au ţepuit judeţul cu cel puţin 6 milioane de euro. „Am fost la Ministerul Mediului, la autoritatea care se ocupă de Fonduri Europene la POS Mediu şi vreau să vă spun că am avut o discuţie legată de situaţia Companiei de Apă şi proiectele de la Titu şi Găeşti unde s-a făcut propunere de reziliere. Sunt întârzieri mari şi se pare că nu sunt suficiente elemente care să ne asigure că vom recupera cele 6 milioane de euro plătite cu titlul de avans. Se fac analize, se poartă discuţii, vă voi ţine pe toţi la curent cu aceste lucruri.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu. 
 
 
 
Publicitate
Loading...
2 Comentarii

2 Comentarii

 1. 1.nimeni

  10 iulie 2012 at 21:07

  Asta a fost un fel de „ultimul tun”? Care este termenul de finalizare al proiectului? 50% din bani s-au virat catre companii in cateva, cate luni? Si care a fost raportul de cofinatare?

 2. 1.nimeni

  10 iulie 2012 at 21:10

  33% pardon, citisem 12 mil

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

Ansamblul folcloric „Sânzienele”, ambasadorul Găeştiului în Grecia! DANSATOARELE CASEI DE CULTURĂ AU FĂCUT FURORI LA UN MARE FESTIVAL DE FOLCLOR!

Articol scris de

Ansamblul Folcloric „Sânzienele” al Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” s-a întors de la Festivalul de Dans Paralia- Grecia şi a reprezentat timp de  5 zile oraşul Găeşti.  Peste 600 de dansatori din Grecia, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Ungaria, Lituania şi România au oferit  spectacole de neuitat.

Evenimentul din Grecia a fost organizat de Organizația Internațională Multiculturală a Festivalurilor Folclorice, în parteneriat cu Asociația Europeană a Festivalurilor Folclorice și a inclus o paradă a portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale. A fost, cu alte cuvinte, o sărbătoare a folclorului la care Găeştiul și-a adus contribuția prin minunatul Ansamblu Folcloric „Sânzienele” condus de instructorii coregrafi Nicolae şi Tia Ene

Dansatoarele noastre au evoluat la Olympic Beach şi la Paralia şi au fost recompensate cu un certificat de participare şi o diplomă.

„A fost o experienţă interesantă, <<Sânzienele>> au deja numeroase concursuri internaţionale si festivaluri câştigate. Am onorat invitaţia MIOFF Festival, am dat spectacole pentru numeroşii turişti străini, care au aplaudat frenetic suitele prezentate de noi”, a declarat prof. Tia Ene pentru Cronica de Găeşti.

 

Citește articolul

Evenimente

ULIEŞTI: Primarul care îşi reconstruieşte de la zero comuna! UITE CE A REUŞIT ÎN DOAR CÂŢIVA ANI!

Articol scris de

A preluat primăria comunei Ulieşti  cu şcoli şi grădiniţe nereabilitate  din anii comunismului, cu uliţe prafuite prin toate satele şi datorii imense la taxa de habitat. Nu avea habar de administraţie, dar îşi dorea ceva bun pentru comuna în care locuia şi şi-a propus să înveţe şi să scoată Ulieştiul la lumină. În primii doi ani a întocmit proiecte, a alergat pe la ministere cu  căciula în mână, iar acum au început să vină şi rezultatele. Aceasta este povestea primarului Iulian Costache de la Ulieşti, care a început de la zero reconstrucţia localităţii.

 Grădiniţa de la Hanu lui Pală a fost dărâmată şi reconstruită de la temelie, întrucât nu putea fi reabilitată din cauza stării avansate de degradare.

 

Grădiniţele de la Jugureni şi Croitori au fost însă modernizate, iar toate arată acum impecabil.

Primarul Iulian Costache şi-a dorit drumuri mai bune pentru concetăţenii săi. Astfel, a reuşit, până la acest moment, să toarne 9 kilometri de asfalt pe uliţele din Stavropolia, Jugureni, Mănăstioara, Ulieşti şi Hanul lui Pală.

În comună se construieşte şi o creşă nouă. Lucrarea a ajuns deja la acoperiş, iar edilul speră ca anul viitor bebeluşii să poată fi îngrijiţi aici în cele mai bune condiţii.

Iulian Costache mai are un proiect mare în derulare. Este vorba despre construirea unei grădiniţe noi în Ulieşti, proiect care are deja finanţare, lucrările urmând să înceapă în aproximativ o lună.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării, iar primarul şi echipa lui au scris proiecte bune, s-au implicat şi, iată, au reuşit.

Mai trebuie spus că, pentru prima dată în trei decenii, comuna Ulieşti are iluminat public în toate satele şi pe toate uliţele. Oamenilor nu le mai este frică să meargă noaptea pe drum şi sunt cu adevărat mulţumiţi de acest serviciu care îi aduce şi pe ei în rândul lumii. De asemenea, nu putem uita proiectul cadastrării gratuite, care a fost realizat 80% şi care va continua până când fiecare proprietate va fi înregistrată corespunzător.

Acestea sunt cele mai mari investiţii în Ulieşti din ultimii ani, iar edilul ne-a dezvăluit că urmează şi alte surprize pentru comunitatea sa, despre care vom relata la timpul potrivit.

 

 

 

Citește articolul

Anunțuri

ANUNŢ! „Grădiniţa outdoor-un vis devenit realitate”

Articol scris de

Grădiniţa cu Program Prelungit „Inocenţa”-Găeşti  anunţă cȃştigarea proiectului Erasmus +, Acţiunea Cheie 1- Proiecte de mobilitate ȋn domeniul educaţiei şcolare, „Grădiniţa outdoor-un vis devenit realitate”.

 • Cod referinţă proiect : 2019-1-RO01-KA101-062967
 • Proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+
 • Buget aprobat: 9640 Euro
 • Perioada de desfaşurare: 01 septembrie 2019 – 28 februarie 2021
 • Scopul proiectului “Gradiniţa outdoor – un vis devenit realitate”  ȋl reprezintă ȋmbunătaţirea procesului instructiv-educativ din grădiniţă prin regȃndirea demersului educaţional bazat pe activităţi de tip outdoor şi strategii de ȋnvăţare creative ȋn vederea creşterii motivaţiei pentru ȋnvăţare a copiilor şi dezvoltarea relaţiilor parterilor educaţionali direcţi şi indirecţi (copil-copil, educator-copil, copil-părinte, educator-părinte);
 • Obiectivele proiectului sunt:

O1.Abilitarea a 4 cadre didactice în promovarea unui management eficient în ceea ce privește elaborarea și implementarea unei politici de învățare creative şi de tip outoor la nivelul grădiniţei pȃna pe 28.02.2021;

O2.Creşterea cu 25% a numarului de activităţi de tip outdoor de calitate şi a celor bazate pe metodele creative,  ȋn vederea dezvoltării motivaţiei pentru ȋnvaţare a cel puţin 5 grupe de copii  pe parcursul perioadei Septembrie 2019- Februarie 2021;

 

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design