Contactează-ne pe

Noutăți

Proiectul de canalizare a Găeştiului, în caracatiţa baştanilor naţionali şi locali!

Publicat în data de

- 1.081 vizualizări
Găeştiul riscă să rămână fără canalizare din cauza unei fraude imense în cazul proiectului cu fonduri europene semnat la primăria oraşului nostru acum câteva luni de către Compania de Apă, Consiliul Judeţean şi firma CONFORT SA din Timişoara, aparţinând lui Georgică Cornu (amorezul realizatoarei tv Marina Almăşan)! Potrivit lui Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, riscăm să pierdem întreaga investiţie, după ce firmele CONFO
RT SA şi VEL SERVICE au făcut numai… nefăcute atât la Titu, cât şi la Găeşti. La nivel de judeţ, valoarea totală a proiectului este de 140 milioane de euro, oraşului nostru revenindu-i 18 milioane de euro, adică peste 740 miliarde lei vechi. Programul este destul de amplu şi constă în reţele de canalizare – 64 km, 8 staţii de repompare, forarea a încă 4 puţuri şi staţie de epurare, toate cu termene de execuţie foarte bine stabilite şi supervizate de Comisia Europeană. După ce au încasat o grămadă de bani europeni, firmele s-au instalat în sediul Şcolii nr.
2, au tăiat teii de pe Str. 1 Decembrie, au râmat oleacă prin dreptul Spitalului şi s-au făcut nevăzute. Potrivit presei centrale, atât CONFORT SA, cât şi VEL SERVICE sunt implicate în afaceri de-ţi stă mintea în loc şi iată că au dat tunul şi în Dâmboviţa. Au subcontractat lucrări către firme ale baştanilor locali, printre care îl amintim şi pe fiul fostului securist Dinu, actualmente şef al Poliţiei Comunitare Târgovişte. Acestea, la rândul lor, au subcontractat către alte firme aflate în faliment sau în insolvenţă. Ce mai, un adevărat lanţ al slăbiciunilor frauduloase, de tip mafiot. În momentul de faţă, este de la sine înţeles că… suntem şi fără canalizate, şi cu aproximativ 100 miliarde, bani luaţi de şmecheri. În numai câteva luni, au ţepuit judeţul cu cel puţin 6 milioane de euro. „Am fost la Ministerul Mediului, la autoritatea care se ocupă de Fonduri Europene la POS Mediu şi vreau să vă spun că am avut o discuţie legată de situaţia Companiei de Apă şi proiectele de la Titu şi Găeşti unde s-a făcut propunere de reziliere. Sunt întârzieri mari şi se pare că nu sunt suficiente elemente care să ne asigure că vom recupera cele 6 milioane de euro plătite cu titlul de avans. Se fac analize, se poartă discuţii, vă voi ţine pe toţi la curent cu aceste lucruri.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu. 
 
 
 
Publicitate
Loading...
2 Comentarii

2 Comentarii

  1. 1.nimeni

    10 iulie 2012 at 21:07

    Asta a fost un fel de „ultimul tun”? Care este termenul de finalizare al proiectului? 50% din bani s-au virat catre companii in cateva, cate luni? Si care a fost raportul de cofinatare?

  2. 1.nimeni

    10 iulie 2012 at 21:10

    33% pardon, citisem 12 mil

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

DGA: Pompier condamnat pentru luare de mită. AFLĂ AICI DESPRE CINE ESTE VORBA!

Articol scris de

„La data de 21.01.2020, magistrații Tribunalului Militar București, au condamnat pe inculpatul Tița Dan, plt. adj. șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița, aflat în arest la domiciliu, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare. Alături de pedeapsa închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa amenzii în cuantum de 200 de zile-amendă fixându-se cuantumul unei zile-amendă la suma de 60 lei. Pe lângă pedeapsa principală rezultantă a închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică ori de a exercita orice activități care presupun executarea de controale privind aplicarea normelor legale, eliberarea de autorizații, avize, atestate, permise ori documente similare, necesare desfășurării unor activități, constatarea și/sau sancționarea contravențiilor, precum și a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a), b), d), h), j) și k) Cod penal, pe o perioadă de 4 (patru) ani.

Inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare.

Hotărârea nu este definitivă.

 Prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului plt. adj. șef Tița Dan din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

În fapt, la data de 26 septembrie 2019 ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, l-au prins în flagrant pe subofițer în timp ce pretindea de la un denunțător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită.

Ulterior, în urma activităților procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunțător, de la care subofițerul a solicitat și a primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparține”, se arată într-un comunicat de presă al DGA Dâmboviţa.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

Citește articolul

Evenimente

SCENARII APOCALIPTICE PE… FACEBOOK! Ce se va întâmpla cu Clubul Copiilor când se va construi o nouă bază sportivă? DEZINFORMAREA, DEMONTATĂ PAS CU PAS!

Articol scris de

O informaţie eronată a circulat, zilele trecute, pe reţelele de socializare. Mai exact, câteva personaje, cunoscute pentru dezinformările publice practicate în ultimii ani, au acreditat ideea că Ministerul Dezvoltării este noul proprietar al Clubului Copiilor, pentru a construi acolo o bază sportivă şi pentru a distruge – cum altfel? – monumentul istoric.

Întreaga poveste ţesută hilar în jurul acestui scenariu a plecat de la o postare, tot pe Facebook, a primarului Grigore Gheorghe, care anunţa, în 20 ianuarie, o investiţie nouă: „Dragi găeșteni, astăzi a avut loc ședința Consiliului Local Găești, cu un proiect important pe ordinea de zi:

– Predarea amplasamentului din incinta Complexului Sportiv către Compania Națională de Investiții, în vederea construirii unui teren multifuncțional(tenis de câmp, handbal, volei, baschet) cu vestiare și nocturnă, întreaga sumă fiind alocată de Guvern! Din păcate, și de această dată consilierii #PSD și #ALDE au uitat să pună ceasul să sune, ora 7,30 fiind una matinală și nu s-au prezentat la ședință!
Mulțumesc consilierilor #PNL care au votat și acest proiect!
Asta înseamnă #Guvernarea #PNL pentru orașul Găești! Continuăm investițiile!”

Deşi nu se precizează nicăieri că baza sportivă va fi construită în incinta Clubului Copiilor, respectivii au început să dezinformeze, încercând să influenţeze comunitatea locală. Replica a venit însă, la modul serios, chiar de la Clubul Copiilor, prin directorul Mara Muşat, care a lămurit, în câteva rânduri, întreaga situaţie:

„Clubul Copiilor Găești, prin reprezentantul său legal, dorește să facă puțină lumină cu privire la construirea unei baze sportive in strada Argeșului/nr.2 care o să fie administrată de către Club.
In anul 2019, datorită rezultatelor obținute de către Clubul Copiilor Găești in plan național/internațional (obținând titlul de școală eTwining/pentru proiecte scolare europene de tip ERASMUS), Clubul a fost intodus in lista MEN ca unitate eligibilă pentru a primi fonduri in vederea construirii unei baze sportive de TIP-2 finanțată prin Consiliul Național de Investiții – Direcția ,,Invățământ, cultură, sănătate”. Ca urmare a acestui fapt, am informat Administrația publică locală cu privire la acest proiect și cu privire la faptul că noi nu deținem teren pentru a se realiza construcția bazei sportive, așa incât solicităm sprijinul CL, dat fiind faptul că tot ceea ce se realizează este in folosul copiilor urbei in general și a celor ce frecventează cursurile Clubului in special. Intrucât termenele date de CNI erau foarte strânse pentru depunerea documentațiilor tehnice (carte funciară/cadastru etc), terenul care era liber de sarcină și avea aceste documente era cel din strada Argeșului, unde deja se construia bazinul de inot și exista o sală de sport, ceea ce venea să contureze un complex sportiv unitar impreună cu această bază sportivă. Noi, Clubul Copiilor Găești, am apreciat sprijinul acordat de către CL și Primăria Găești (atribuirea terenului şi fondurile necesare obținerii avizelor) in demersul nostru pentru finalizarea acestei baze sportive de care sper să ne bucurăm in viitorul apropiat. Acest proiect nu afectează sediul actual al Clubului Copiilor Găești, ci este o locație total distinctă ce intră in administrarea acestuia, conform HCL. Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături, inclusiv celor care, dintr-un motiv oarecare, au avut o anumită ingrijorare cu privire la alterarea patrimoniului actual administrat de Clubul Copiilor Găești”, se arată în comunicatul postat de instituţie.

Citește articolul