Contactează-ne pe

Noutăți

Dan Iacobuţă, dacă tăceai, filosof rămâneai!

Publicat în data de

- 1.173 vizualizări

Războiul început de candidatul PSD Dan Iacobuţă cu „Cronica Găeştiului” nu-i face cinste. Probabil judecata i-a fost întunecată de campania electorală în care s-a implicat cu toată fiinţa, încercând să decredibilizeze publicaţia găeştenilor. Oamenii nu se împart între pesedişti, pedelişti şi penelişti, aşa cum îi vede distinsul Dan Iacobuţă. Nu vrea sau nu poate să înţeleagă că nu toţi avem interese, cum are şi a avut el dintotdeauna, şi vom dovedi acest lucru, cu documente, în ediţia tipărită a „Cronicii Găeştiului”.

Drept la replică

Nota redacţiei: Echipa redacţională nu-şi asumă greşelile de logică, ortografie şi punctuaţie, care aparţin exclusiv autorului.

„Cronica Găeştiului, ziar independent, are un articol : «„Cronica Găeştiului” îţi urează să pui mâna pe întreg oraşul şi să-ţi îndeplineşti visele». Sigur că nu este deloc politic. Analizaţi dumneavoastră …
Cronica Găeştiului (bineînţeles că articolul are un semnatar) înţelege că un primar pune mâna pe oraş, nu că are sarcina de a administra un oraş în interesul cetăţenilor. Mai consideră că răspunsurile date cetăţenilor prin întâlniri directe reprezintă plânset şi suspine. Cetăţenii cu care m-am întâlnit ştiu câte lacrimi au curs şi cât am suspinat răspunzând ziarului independent care a vazut lacrimile de la distanţă.
Ne vorbeşte despre proiectele lui Toader pe care le-am furat. Oare după 12 ani n-ar trebui să discutăm de realizările lui Toader iar în ultimii 4 ani şi ale lui Griguţă care i-a stat alături umăr la umăr şi votul lui a creat majoritatea P.D.L. – P.N.G. din Consiliul Local.
Dacă în Găesti este curăţenie, dacă este rezolvată problema câinilor vagabonzi, dacă avem apă de calitate, dacă avem canalizare, şosele, locuri de muncă (ce primar o fi alungat investitorii ca Renault, Coca-Cola) este atunci sigur că o parte din proiectele noastre pe următorii 4 ani au fost deja realizate în 12 ani anteriori de Toader Alexandru şi Gheorghe Griguţă, cum spune Cronica. Nu am cerut niciodată să fiu plătit de Cronica Găeştiului, am răspus cetăţenilor fără nici o plată şi le voi răspunde întotdeauna numai lor, atât la întâlniri, cât şi în ziare independente. Poate nu am înţeles sensul plăţii, să se fi referit de fapt la cât trebuie să plătesc pentru a fi lăudat, nu? Am văzut ce-i drept anumite maşini la poarta doamnei Mariana, proprietarii sunt foarte lăudaţi acesta să fie oare secretul? Recunoasteti masina din poza alaturata?
Mai susţine Cronica faptul că cerşesc voturile oamenilor. Aproprierea de P.D.L. este evidentă, ei lansează astfel de zvonuri şi ei sunt cei care cerşesc sau cumpără voturile oamenilor. Oare de ce s-a transformat primarul Toader în casier, pentru a înmâna personal tichetele, aprobate de fapt de consilierii P.S.D., şi promiţând alte tichete în luna octombrie în schimbul votului. Între timp guvernul a făcut dreptate cu pensiile oamenilor şi va continua să repare abuzurile P.D.L.-iste. In ceea ce mă priveşte nu voi cumpăra şi nici nu voi cerşi voturi. Fac găeştenilor o propunere de viitor şi, dacă consideră că pot fi o variantă mai bună decât actuala echipă Toader-Griguţă, vor decide, nu vor da votul ca pomană, ci pentru viitorul oraşului nostru.
Mă mai acuză Cronica de cheltuielile făcute în oraş uitând probabil că n-am fost niciodată primar şi n-aveam cum să hotărăsc aceste cheltuieli de care sunt la fel de nemulţumit şi sper că începând cu 10 iunie noi, cetăţenii Găeştiului, să ştim exact ce se întâmplă cu banii strânşi din impozitele noastre. Reamintim doamnei Mariana: majoritatea în Consiliul Local este P.D.L.-P.N.G., prin urmare nu eu am votat sumele alocate nici pentru Cronica, nici echipei de fotbal, nici corului neavând calitate nici măcar de consilier.
Pentru că tot ne roagă să menţionăm câteva minciuni din Cronica, propun să ne limităm la acest articol pentru că sunt destul de multe. Să ne întrebăm întâi cum de 5 ani n-a cunoscut nimeni aceste salarii uriaşe de la Servicii Publice şi ne-am amintit în plină campanie. Deontologic, nu? Fără tentă politică? Şi acum să vedem adevărul care putea fi simplu demonstrat cu un ştat de plată pe care Cronica îl putea obţine de la primărie. N-a dorit. Aşa că încercăm noi să punem copii după câteva cărţi de muncă din care rezultă clar salariile „nepoţilor”, de fapt finilor mei (ce-o fi rău să cununi nişte tineri?) şi a cuscrului (devenit cuscru la 3 ani după desfiinţarea Serviciilor Publice. Premonitie?…). Se vede că nu corespunde cu ce scrie în Cronica. Salariile de 30 de milioane sunt de fapt 7- 12 milioane. Deontologic şi corect, nu? Nu este nici-o minciună? Chiar nu cunosteati salariile colegilor? Deontologic ar fi să vedem ştatul de plată al copiilor doamnei Mariana, angajaţi ai prefectului P.D.L-ist. Are vreo legatură cu articolul?
Angajaţi cu salarii nesimtite de 30 de milioane au fost cei P.D.L. Aţi putea publica ştatul directorului Claudiu Popescu şi cel al directorului anterior? Vă spunem noi: 30 de milioane faţă de 15 milioane cel anterior la numai o lună de la numire. Felicitări, Cronica Găeştiului! Iar aţi pus măgăriile prietenilor dumneavoastră P.D.L.-işti pe seama altora (cheltuirea abuzivă abanilor publici, cumpărarea sau cerşirea voturilor, salarii nesimţite). O bună autocaracterizare a dvs. si a P.D.L.aţi făcut în articolul ” «„Cronica Găeştiului” îţi urează să pui mâna pe întreg oraşul şi să-ţi îndeplineşti visele».
Aveti deci şi motive să susţineti campania P.D.L. Cetăţenii însă nu!
Iar ziarul este „independent”, nu-l mai folosiţi în astfel de scopuri! Este şi imoral şi ilegal!
V-am dat dovezi că minţiţi pentru că le-aţi cerut. Cetatenii oricum au inteles de mult ca asta faceti.

 Dan Iacobuta”

Publicitate
Loading...
6 Comentarii

6 Comentarii

 1. BULA

  2 iunie 2012 at 20:12

  Domnule Iacobuta, ce exemple clare dai, ce curat si bine-intentionat esti, ce magari sunt cei de la Cronica si cate minciuni spn. In special, aceasta doamna Ionescu, ce tupeu are sa vrea iar sa ne fie primar!

 2. Vasilescu Gabriel

  4 iunie 2012 at 9:52

  Va rog sa filmati pe strada Popa Sapca, in fata casei familiei Pandelescu, unde se afla situat un butic ce nu indeplineste nici un fel de conditii igienico sanitare. Clientii acestei crasme, consumatori de bauturi la „pahar” isi fac nevoile pe gardurile vecinilor, de multe ori in vazul copiilor care trec sper scoala si inapoi de la scoala de aceasta strada. Va rog publicati un material cu privire la aceste nereguli, in speranta ca si autoritatile locale se vor autosesiza si vor lua masurile necesare.

  Va multumesc anticipat,
  VG

 3. aura

  4 iunie 2012 at 14:01

  Ei, in sfarsit a vorbit ! Chiar daca a facut-o din razbunare si din ura indreptata fara nici o indoiala la adresa Marianei Ionescu. Parca se confrunta cu ea la alegerile locale! :), :), :).
  Iacobuta, nu te mai invinetii ca face rau sanatatii!
  Ce ti s-a parut politic in urarea adresata tie de Doamna Ionescu? I-auzi aici: Iti urez sa pui mana pe intregul oras si sa-ti indeplinesti visele! Nimic mai frumos! Trebuia sa-i multumesti civilizat! Asa se procedeaza! 
  Mesajele, pe care cei din campania ta ni le-au adresat si de Pasti si mai tarziu trebuiau sa ne intarate, chiar daca nu sunt adevarate? Le-am considerat niste spamuri, am bombanit si le-am luat ca atare. In mesajele tale se vorbeste despre problemele mele ca si cand ar fi ale tale. Minciuna!!! Problemele tale nu sunt si ale mele! Tu ai o problema de comunicare! Nu-ti iese! Nu te poti adresa oamenilor! Puteai sa o faci raspunzand si unor intrebari ale jurnalistilor gaesteni! Chiar daca nu-i ai la ficat, altii nu mai sunt ! 
  Zici in mesaje:” Tu ma alegi primar, eu voi face restul!” 
  Crezi ca oamenii te vor alege pentru resturi? De resturi poate sa se ocupe cel ce a facut inceputul. Noutati n-ai? 
  Faptul ca pandesti poarta Doamnei Ionescu nu-ti face cinste! Esti paparazzo? Nu mai poate intra nimeni in curtea ei din cauza ta? De ce? Cine esti tu sa ai acest drept? E contracandidatul tau? Te intereseaza ce salariu are fata ei? De ce? Doamna Ionescu imparte banul public?
  Copiile alea de carti de munca nu impresioneaza pe nimeni. Chiar daca a gresit cu un pic sumele alocate angajatilor tai , nu uita de perioada la care se face referire si de banul din care erau facute platile ( banul public  ). Nu incerca sa ne aburesti ca nu suntem niste adormiti!
  Nu-ti place expresia ” cersirii voturilor”! De ce? Nu asta face-ti? Ne-ati intrat in case, ne-ati agresat vizual si auditiv cu zeci de decibeli din megafoane si cu panouri postate la fiecare pas, doar doar ne vom indura sa va votam , pentru ca apoi sa stati linistiti patru ani si sa dispuneti cu dispret de banii nostri. 
  Vorbesti de deontologie de mai multe ori in dreptul la replica adresat ziarului local, drept acordat de acesta, uitand sa spui ca nu ai vrut cu rea credinta sa informezi ziaristul si pe noi despre veridicitatea informatiilor pe care acesta le-a primit. Aveai ceva de ascuns? Intrebarile erau incomode? Asa e in campanie! Altfel, stateai acasa.
  Iti doresc, sincer, sa ai parte de ceea ce ne doresti si tu noua! Si nu uita, noi te-am facut mare! Multumeste-ne! Lasa ranchiuna! Nu-ti face cinste!

 4. aura

  5 iunie 2012 at 16:23

  Ăoleu, muică, ce citi si auzâi eu azi in târg!
  Citi ziarul local şi auzâi neşte chestii, de-ţi stă mintea-n loc.
  Văzui cum s-a imbogţit candidatul nostru de-votat . Am dat ziarul şi vecinilor mei să nu moară neştiutori. La toţi l-am dat!
  Unii m-au intrebat cum se scrie corect:  „… tu-va in gura  ” ( legat sau dezlegat), ptr. că aşa vor scrie ei pe buletinul de vot. Alţii mai impăciuitori au zis că vor merge la vot şi vor pune ştampila pe fiecare candidat , pentru că toţi le-au dat câte ceva, ba un cozonac, ba un vin, ba… Eu am zis că nu pun nici o ştampilă pe ăla care nu mă lasă să dorm. E unu, ştiu eu care, care atunci când vrei să tragi şi tu un pui de somn după o zi de muncă, urlă in megafon- România, trezeşte-te!!! S-a dus dracului somnul şi sari din pat crezând că a căzut iar Guvernul. Ei, cum să-l votez eu pe ăla?
  Mă, constat că au amuţit comentatorii Cronicii! Toţi eraţi mă, de-votaţi?
  Hai măi,că nu-şi rupe ăla de la gură să vă dea vouă şi nici Dna. Ionescu nu candidează. Sau o vedeţi cu mâna-n gură?
  Auzâi cum că de-votatul nostru ar ameninţa in stânga si-n derapta, că daca vine el la conducerea oraşului, va instaura poliţia politică. Va da jos actuala conducere dacă nu i se supune politic. Ptiu, piei drace!
  Iorga, eşti ofiter şi nu cred că n’ai coloană vertebrală! Stai drept , ca să poţi să-ti priveşti copilul in ochi când va creşte! Chiar dacă nu vei mai fi şef la Găeşti poţi fi un bun ofiţer oriunde.
  Mai auzâi, că de 1 iunie, primarul in funcţie, ar fi dat ceva cadouri, cum a mai facut-o şi cu alte ocazii, copiilor de la Gradiniţa Inocentia, iar de-votatul ar fi trimis politia politică să vadă dacă nu erau in pachete articole de propagandă electorală. 
  Bă, e plină ţara de proşti! 
  Unul, care era şi este mare director de şcoală , un arivist, un fanfaron, ar fi pus botul la promisiunile de-votatului, şi de teamă că va fi schimbat din funcţie şi-ar fi tradat culoarea politică. Nu că ar fi contat pentru el sau pentru altul aşa ceva! Nişti marionete manevrate de bani! Scârbă!
  Bă, de la pupatul in cur o să ţi se aplece şi o să te usture buzele toată viaţa!  Ce te ţineai tu mareţ de nu-ti dădea nimeni cu curul de nas, dar ce te vei ţine acum când toţi vor sti cum il pupi pe de-votatul in cur.
  Hai, că mi se …apleacă!
  Cetăteni ai Găeştiului aveţi de-votat duminică!
  Votaţi cum credeţi, dacă aveţi pe cine! 

 5. zuzulin

  7 iunie 2012 at 11:41

  Bv tanti Aura…ca bine le zici…ma mir ca nu o pui de o candidatura independenta…eu cred ca ai strange mai multe voturi decat blonda lui Chiri…revenind la cele lumesti sincer m.am mirat si eu de cat de repede schimba unii macazul la aflarea mazilirii…ex Gh. Vasile…mare om, mare director, si pe deasupra si fost primar…se pare ca tot el a stins si lumina la BAC.ul trecut…

 6. clara

  7 iunie 2012 at 15:25

  stai în banca ta, domnule Iacobuţă, dacă nu dă socoteală de felul cum ai agonisit
  averea!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Noutăți

Anunţ important făcut de Radu Georgescu, primarul comunei Gura Foii: „AŞTEPTĂM CU NERĂBDARE REALIZAREA ACESTUI PROIECT!”

Articol scris de

Satul Bumbuia din comuna Gura Foii va avea un modern cămin cultural! Acesta este noul proiect la care lucrează administraţia locală condusă de primarul Radu Georgescu.

Cu documentaţia finalizată, edilul aşteaptă acum ofertele pentru importanta investiţie scoasă la licitaţie de Compania Naţională de Investiţii: „Am reusit sa actualizăm documentația economică pentru obiectivul Reabilitare Camin Cultural Bumbuia Gura Foii si a fost scos la licitație de catre CNI în data de 19.09.2019 cu termen de depunere a ofertelor 29.10.2019. Obiectivul are valoare de 1.004.945 lei fara tva. Ofertele se depun exclusiv online!!! Asteptam cu nerăbdare realizarea acestui proiect, fiind singurul cămin cultural din comuna noastra”, a scris Radu Georgescu pe pagina sa de Facebook.

Citește articolul

Noutăți

PETREŞTI: Luni se deschide Grădiniţa de la Greci! „NE CEREM SCUZE PENTRU DISCOMFORT, DAR…”

Articol scris de

Va fi sărbătoare luni, 23 septembrie, în satul Greci din comuna Petreşti. Preşcolarii se vor putea reîntoarce la grădiniţă, în condiţii excepţionale, acolo unde îi aşteaptă doamnele educatoare, dar şi foarte multe activităţi, jocuri şi jucării.

Activitatea începe cu două săptămâni mai târziu din cauza lucrărilor de reabilitare care s-au prelungit, din cauza – spune primarul Lucian Daniel Andrei – birocraţiei şi a mersului greoi al documentelor.

„Ne apropiem de finalizare. Se fac acum ultimele retusuri, însă trebuie să ştiţi că grădiniţa a fost reabilitată la standarde europene. Regretam ca nu a fost finalizata la inceputul anului scolar si ne cerem scuze pentru micul discomfort. Primaria, dupa cum stiti, a depus toate eforturile, dar birocratia din Romania a excelat si de data aceasta”, a precizat Andrei Lucian Daniel, primarul comunei Petreşti.

 

Citește articolul

Anunțuri

PRIMARIA GAESTI: Proiectele de hotarare ale lunii septembrie

Articol scris de

Potrivit prevederile art.133  alin.( 1 )din OUG 57/2019 –Codul Administrativ  ,  consilierii locali sunt  convocati in  sedinta ordinara   in data  de  25.09.2019 , ora 17   la sediul Consiliului Local  Gaesti .

Pe ordinea de zi se afla urmatoarele puncte :

1.- Proiect de  hotarare privind aprobarea    investititiei ,, extindere  conducta cu alimentare  cu  gaze pe  Fundatura  Alexandrescu , initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

2.-Proiect de hotarare privind  aprobarea  indicatorilor  tehnico – economici  ,, Reabilitare  termica blocuri locuinte  in orasul  Gaesti , initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

3. – Proiect de hotarare privind desemnarea reprezentantului  Consiliului Local Gaesti pentru  utilizarea aplicatiei  RENNS  , initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

4)   – Proiect de   hotarare privind aprobarea regulamentului  de organizare si  functionare a ,, Centrului de zi pentru persoane  varstnice ,, initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

5) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantilor     Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Colegiului National ,, Vladimir Streinu ,,    cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii,  in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

6) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantilor     Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Liceului Tehnologic ,,Iordache Golescu  ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

7) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantului    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Liceului Tehnologic ,, Dr. C . Angelescu  ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

8 ) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantantilor    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale  ,,Serban Cioculescu  ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020- initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

9) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantantii    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale  ,,Radu cel Mare   ,,   cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020 – initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

10) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantului    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Gradinitei ,, Inocenta ,,  si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020 – initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

11) – Proiect de   hotarare privind desemnarea reprezentantului    Consiliului Local Gaesti in Consiliul de Administratie al Clubului Copiilor  cat si in Comisia  pentru evaluarea  si  asigurarea  Calitatii in anul scolar  2019-2020 – initiator  , primar  Gheorghe  Grigore ;

 

PRIMAR  ,

Jr, Gheorghe  Grigore

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design