in ,

Gheorghe Zamfir, vedeta evenimentului Centenar – Găeşti – România! 26 – 28 OCTOMBRIE, TREI ZILE DE ÎNALTĂ ŢINUTĂ ARTISTICĂ! Programul complet, aici!

Cronica de Găeşti a intrat în posesia programului evenimentului „Centenar – Găeşti – România”, eveniment care-l are în centru pe maestrul internaţional al naiului, Gheorghe Zamfir. Trei zile de spectacol de bună calitate vor fi oferite găeştenilor, în perioada 26 – 28 octombrie.  Toate detaliile, aici:

Vineri 26 octombrie – ora 19.00

Regal muzical în Casa de Cultură „Dumitru Stanciu”, Găești.  Alexandra Fits și Mariano Castro acompaniați de Ansamblul Cameral Corona-Brașov. Alexandra a susținut concerte cu filarmonicele din Brașov, Botoșani, Arad și a primit numeroase premii ce au culminat cu decernarea de către legenda cântecului francez Georges Moustaki a Marelui Premiu la concursul “Soiree de la chanson francais”. De asemenea, ea participă la festivalurile francofone internaționale din Bulgaria, Turcia, Olanda, India, Croația. Alexandra Fits este o revelație și imbină perfect muzica legendarei Maria Tănase cu chansonul francez al celebrei Edith Piaf. Vom avea o premieră memorabilă, iar orașul Găești merită cu prisosință acest lucru.

 Sâmbătă 27 octombrie – ora 18.00

În Parcul Central din Găești, renumita formație Etno-Pop-Rock, Millenium din Chișinău va prezenta un concert extraordinar. Iubita trupă moldovenească este laureată aproape la toate festivalurile de profil din Europa. Câștigă tot ce se poate câștiga în Bulgaria, în Germania la „Berliner Perle”, în Lituania la „Kaunas Talent”, în Polonia la „Carpathia Festival”, etc. Doi dintre membrii formației, Alex Zgureanu și Olga Gorcinskii, sunt artiști emeriți ai Republicii Moldova, iar din anul 2014 însăși trupa Millenium devine “Artist al Palatului Național Nicolae Sulac”.

Pentru a nu rata vocea minunată a Alexandrei Fits, aceasta va performa și sâmbătă pe scena din Parcul Central, în deschiderea trupei Millenium. De asemenea, debutul serii va fi făcut de Corul Prietenii Muzicii, dirijor Florinel Ciprian Cazan.

 Duminică, 28 octombrie – ora 17.00

Seara de duminică va fi rezervată legendarului maestru Gheoghe Zamfir și Orchestrei Fraților Cazanoi. Se va susține un program de muzică folclorică ce ne va purta prin toate zonele țării. Și în această toamnă, pentru al patrulea an consecutiv, naiul va răsuna la moment de sărbătoare!

 Sărbătorim împreună Centenar-România!

 

Comments

Lasă un răspuns