in ,

”Găeșteni, ați fost făcuți la buzunare”! EL ESTE CONSILIERUL LOCAL GĂEȘTEAN CARE SE ABONASE LA BANUL PUBLIC! Astăzi, contractul DDD!

Se numește Condovici Marius, este consilier local ALDE și are una dintre cele mai isterice voci publice în privința treburilor politice și administrative din oraș. Se prezintă ca un apărător al binelui și interesului cetățeanului votant, vorbește – fără probe – despre ilegalități care s-ar petrece în Primăria Găești și face judecăți de valoare incalificabile despre toți cei care nu-i cântă în strună. De asemenea, ca o paranteză, nu putem să nu remarcăm inabilitatea sa de a scrie corect în limba română și de a concepe fraze logice, dar aici are circumstanțe, că așa e la modă și în guvernul pe care-l susține.

Condovici Marius a fost ales în 2016 în Consiliul Local, din partea ALDE și, de atunci, nu a avut nici măcar o tentativă de inițiativă în folosul orașului. Ridică 650 de lei lunar, indemnizație, bani pentru care nu a avut niciun fel de contribuție pentru Găești.

 Consilierul ALDE nu a întocmit, până în prezent, niciun raport de activitate, deși legea îl obligă. În Consiliul Local, unde a ajuns cu câteva sute de voturi, activitatea sa se rezumă la un fel de dezbatere politicianistă, total neinteresantă pentru plătitorul de taxe și impozite.

Condovici Marius nu a fost însă întotdeauna poziționat ca acum. Au fost vremuri, nu prea demult apuse, în care contractele sale pe bani publici depășeau imaginația unui om de bun simț, care își plătește dările cu bună credință.  Vremuri în care cifrele arată că prospera, spre deosebire de perioada actuală, când începe să nu-i mai meargă ca pe roze. Unul dintre contractele pe bani publici mulți semnat de Condovici este cel de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, cu numărul 10.965/16.07.2015, în valoare de 40.799,33 lei. Deci, omul de afaceri Condovici Marius, care deține firma SC JUGHIDE SRL, nu se jena, în anul 2015, să încheie contracte de sute de milioane lei vechi cu Primăria Găești pentru a executa operațiunea de dezinsecție și dezinfecție doar în Parcul Central. Erau, desigur, banii din taxele și impozitele găeștenilor, aceiași bani publici despre care nu-i crapă obrazul să vorbească acum. Cu aceeași sumă de bani, în anii următori, dezinsecția s-a făcut în tot orașul, cu avionul, iar Condovici urla pe Facebook că găeștenii au fost făcuți la buzunare (sic!).

Din datele publice, accesibile pe internet, pe care le publicăm alăturat, firma JUGHIDE SRL a avut cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit din toate timpurile exact în anul 2015, atunci când Condovici Marius încheia contracte din bani publici cu aceeași Primărie Găești. Astfel, dacă în 2015, profitul era de 43.322 lei, în 2017, nu mai reușește decât un 7.083 de lei, iar declinul probabil continuă progresiv.

Găeștenii pot începe să tragă singuri concluziile. Condovici Marius, cumva, a ajuns în tabăra opozanților primarului, pe tonuri înalte, imediat după ce a încasat niște sute de milioane din avutul public (dezvăluirile despre celelalte contracte, în zilele următoare). Ori a considerat că a luat prea puțin, ori a vrut să ia mai mult, nu știm. În orice caz, problemele lui aici se învârt, în jurul banilor, și în această cheie trebuie văzute de toată lumea, fie de cei care-l susțin, fie de cei care nu-l aprobă. Iar pledoariile lui despre moralitate și despre ce se poate face prin oraș  nu mai par acum decât o glumă sinistră.

Este inacceptabil să discuți cu atâta ușurință despre banii publici și contracte, să arunci atâta noroi în toată lumea, să faci pe imaculatul și luptătorul pentru interesul cetățeanului atunci când sumele care au ajuns către firmele tale nu pot fi câștigate, prin muncă pe brânci, în ani de zile, fapt evident, de altfel, și din cifrele publicate alăturat.

Comments

Lasă un răspuns