in ,

Cronica primei zile a Găeştiului: SONORIZARE EXECRABILĂ, ARTIŞTI CARE AU FALSAT, FOC DE ARTIFICII „CA LA NUNTĂ”! În rest, numai de bine…

Prima zi a Găeştiului, cea care a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local Găeşti,  cu sprijinul sponsorilor a adus în stradă mii de oameni, dornici să se distreze alături de artiştii anunţaţi pe afiş. Mariana Ionescu Căpitănescu, Oana Radu, Aly Deejay&Alex Sax, Faydee şi mult aşteptatul Smiley au urcat, rând pe rând, pe scenă, până puţin după miezul nopţii.

Dacă Smiley sau Mariana Ionescu Căpitănescu sunt nume extrem de cunoscute în show biz-ul românesc, despre ceilalţi mulţi nu au aflat decât odată cu spectacolul anunţat la Găeşti. Cu toate acestea, Faydee a făcut super atmosferă şi a plăcut publicului, la fel şi Alex Sax.

Probleme mari au fost însă cu sonorizarea. Încă de la intrarea în zona scenei, başii daţi la maximum, sunetul distorsionat pe microfon şi reglajele neprofesioniste au dat o notă de amatorism, nepermisă la o astfel de manifestare. De câteva ori în timpul recitalului ei, Oana Radu s-a oprit şi a cerut insistent reglaje mai bune la sunet. Tot ea a falsat însă copios, demonstrând că un concert live  nu este pentru oricine, în ciuda promovării agresive de care au beneficiat sau beneficiază unii artişti cu nume şi renume şi cu „scoruri” impresionante.

În spatele parcului, pe fostul teren de handbal, mii de oameni se înghesuiau la tarabe şi la zona amenajată pentru distracţie. Calitatea comercianţilor, şi în acest an, este una submedie, specifică localităţilor rurale. Mulţi regretau bâlciurile îmbelşugate de altădată, când la Găeşti, de Sf. Ilie, era o abundenţă de bunătăţi şi de „comedii”, care mai de care mai frumoase.  Foarte multe obiecte din plastic lucitoare şi baloane, scumpe în draci, se vindeau acum la fiecare colţ al parcului. Porumb fiert, clătite, kurtoş, dulciuri de slabă calitate şi mici la alte câteva tarabe. Carusele sărăcăcioase, şubrede. Spre seară, o mizerie de nedescris.

Smiley a făcut show, a cântat pe sufletul tuturor şi a plecat greu de pe scenă, în uralele spectatorilor entuziaşti.

Focul de artificii a fost, în acest an, mult sub aşteptări. Ori, poate, prea multă lume îşi permite să cumpere la nunţi artificii de cam aceeaşi calitate şi atunci nu prea s-a mai văzut diferenţa.

Una peste alta, o noapte frumuşică. Cu standarde destul de jos, dar… se putea şi mai rău.

În această seară, de la ora 18.00, vor urca pe scena amplasată în parc artiştii găeşteni, apoi Radu Ille, Andreea Antonescu şi Matteo. Duminică, tot de la ora 18.00, găeştenii îi pot vedea pe artiştii din Găeşti, Nicu Nicuşor, Aurora şi Săndel Sandu, Nick NND, Cooperativa Nouă şi Vali Crăciunescu şi DJ Jungle.

 

 

Comments

Lasă un răspuns