in ,

VIDEO! Filmul distrugerii pianului lui Olănescu de la Casa de Cultură! CE SPUNE ÎN APĂRAREA EI DIRECTOAREA TANȚA! Declarații în exclusivitate!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=97gr4o93Fqs[/youtube]

3-pian2

Scandalul distrugerii pianului de 100 de ani de la Casa de Cultură ia amploare. Dacă Primăria Găești a înființat o comisie de anchetă, pentru a afla cum s-a petrecut nefericitul incident care a dus la dispariția definitivă a unei comori a orașului, Poliția nici măcar nu s-a autosesizat în acest caz. În acest punct, este necesar de precizat că pianul a aparținut familiei de boieri Olănescu, iar la el au cântat nume sonore, precum Dinu Lipatti,Vasile Veselovski, Constantin Arvinte,  Gheorghe Zamfir, etc.  Faptul că astăzi nu mai există reprezintă o pierdere de neimaginat pentru viața culturală a acestui oraș.

scena pianpianul de la cc

Directoarea Casei de Cultură , Constanța Stroescu, susține însă, cu tărie și cu lacrimile încrucișate în barbă, că nu este vina ei. Ea a declarat, pentru Cronica de Găești, că în ziua cu pricina l-ar fi sunat pe șeful de la Întreținere Străzi, Valentin Stănescu, pe care l-ar fi rugat să depoziteze pianul în magazia sa din parc și că acesta ar fi, de fapt, responsabil pentru nenorocire.

Constanța Stroescu este contrazisă vehement atât de subordonații săi din Casa de Cultură, cât și de Valentin Stănescu și de angajații pe care acesta i-a trimis ca să care instrumentul muzical ajuns lemn de foc și valorificat la fier vechi, în urma unei decizii criminale, pe care nimeni nu și-o mai asumă. Interesant este faptul că pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi în incinta Casei de Cultură se vede clar cum directoarea Constanța Stroescu coordonează energic acțiunea de debarasare de pian.

 

” EU NU AVEAM UNDE SĂ-I DEPOZITEZ PIANUL. MAGAZIA MEA E PLINĂ DE UTILAJE”

 vali stanescu

 

Iată interviurile pe care le-am realizat în aceste zile cu cei direct implicați:

Valentin Stănescu: ”Pe 2 septembrie, m-a sunat Tanța de la Casa de Cultură și mi-a spus că are nevoie de un tractor să transporte un pian și să-i dau și 10 oameni. I-am răspuns: Doamnă dragă, tractorul pot să ți-l asigur, dar numai doi oameni, pentru că oamenii îi am pe teren. În jur de ora 12.00 i-am trimis tractorul. Pe la 14.00, am aflat de la șoferul meu că a basculat un pian aici. Apoi am făcut legătura… Ce s-a întâmplat, nu știu. Eu asigur utilaje pentru toate sectoarele Primăriei, dar oamenii fac ceea ce le spune șeful de sector.

Rep: Șoferul v-a sunat la un moment dat ca să vă întrebe unde duce pianul?

– Exact. I-am răspuns: ce dracu’ mă înnebuniți? Aveți șefă la Casa de Cultură. Ce treabă am eu cu pianul? Nu am nicio legătură eu cu pianele. Mă ocup eu cu piane?

Rep: Încă o dată vă întreb. Ea v-a rugat să băgați pianul în magazia dumneavoastră?

– Dar nu am unde să bag. Eu am numai utilaje. Nu ai nici unde să calci, se poate verifica…

Rep: Deci, nu v-a zis așa ceva, dar dacă vă zicea, presupun că-i spuneați…

– Nu la mine!Există administrator la Primărie, există încăperi, există magazie specială. Eu mă ocup doar de treburile mele, nu de altceva.

Rep: Oricum, ea nu v-a rugat?

– Nu mi-a zis. Replica mea era foarte clară, dar nici prin gând nu mi-a trecut, nu a fost nici cea mai mică discuție.

Rep: Șoferul s-a dus și a întrebat-o?

– Da, și răspunsul a fost – am înțeles și eu de la șofer – ”și pe câmp du-l, nu mă interesează unde-l duci”.

magazie magazie2

 

”MI-A ZIS: DU-L UNDE VREI, PE CÂMP, UNDE VREI!”

 sofer

Ciureanu Aurel, șoferul tractorului: ”Pe 2 septembrie, m-a trimis dl inginer Stănescu la Casa de Cultură, să iau un pian. M-am dus acolo. Directoarea strânsese niște oameni ca să-l urce. Un om de acolo (n.red: Nicolae Ene), care mânca o înghețată, i-a zis să bage pianul în magazie, să nu-l arunce, că are 100 de ani. Doamna i-a răspuns: ”Dumneata să mănânci înghețata, că eu știu ce am de făcut. E casat, e rupt și l-a urcat cu oamenii în remorcă. Am întrebat-o unde-l duc. Mi-a zis: ”Du-l unde vrei, pe câmp, unde vrei”. Măi cocoană, stai puțin, că-l basculez dacă mă duc și n-am oameni să-l descarc. ”Păi, basculează-l, du-l unde crezi!”. L-am sunat pe dl inginer. L-am întrebat unde dracu’ îl duc? Mi-a spus: ”Îl duci unde zicea ea. La mine nu ai ce căuta cu el!”. Am venit aici în curte, că aveam și niște gunoaie de la Casa de Cultură, le-am pus în tomberoane. M-am dus și l-am basculat. S-au pus ăștia pe el, l-au spart, l-au rupt. Și așa, când l-am basculat, l-am spart.

Rep: Și Nicolae Ene ce i-a zis dacă spuneţi că era de faţă?

–  I-a spus să-l țină, să-l bage în magazie, să-l mai țină. A zis că nu, că ea conduce, că e casat, că știe ea ce face, că e directoare.

Rep: Dl inginer  știa cumva că trebuie băgat pianul în magazie, așa cum spune directoarea?

– Nu. Dl inginer a spus să-l duc unde zice ea!

Rep: Mai era cineva prezent când v-a spus să-l duceți unde vreți?

– Era toată lumea acolo. Erau vreo 10 inși.

 

”DNA DIRECTOARE I-A SPUS DLUI ENE CĂ PE EA NU O COMANDĂ NIMENI!”

Ciochindă Mihail

Ciochindă Mihail, unul dintre muncitorii trimiși de Valentin Stănescu la Casa de Cultură: ”Ne-a spus că pianul e casat, să-l ducem pe câmp. Am întrebat-o unde îl ducem, a întrebat-o și dl Ene. Dar ea i-a zis să nu se bage peste ea, că știe ea ce are de făcut. Să se ducă să mănânce înghețata, că pe ea nu o comandă nimeni”.

Comisia de disciplină de la Primăria Găești urmează să analizeze cu atenție atât faptele, cât și punctele de vedere ale tuturor celor implicați în acest eveniment incredibil, care a dus la distrugerea unei piese unice a orașului. Având în vedere reacțiile puternice ale opiniei publice găeștene, nu ne rămâne decât să sperăm că se va face dreptate.

 

 

 

Comments

Lasă un răspuns