in

Isterie totală în Găești: Compania de Apă a sistat furnizarea apei în plină caniculă! OAMENII VOR SĂ IASĂ ÎN STRADĂ!

Locuitorii orașului Găești sunt revoltați după ce Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA a sistat furnizarea apei, lăsându-i fără apă potabilă în plină caniculă. Situația afectează nu doar locuințele, ci și firmele și restaurantele care depind de apă pentru a-și desfășura activitatea conform contractelor existente.

Compania de Apă a anunțat inițial că va reduce debitul apei într-un anumit interval orar, însă a sistat complet furnizarea serviciului fără nicio explicație, provocând un val de nemulțumiri și indignare. Oamenii sunt hotărâți să iasă în stradă pentru a protesta, iar firmele amenință că vor acționa compania în judecată.

Pe la colțuri se discută că există suficiente rezerve de apă, iar în anii trecuți, deși au fost perioade la fel de toride, apa nu a fost oprită nici măcar pentru un minut. Se speculează că problema ar putea fi de natură politică, deși nu există dovezi concrete în acest sens. Totuși, se poate confirma că în anii anteriori apa a fost furnizată fără întreruperi în condiții similare de caniculă.

Cerem imperios Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița SA să își respecte contractul cu cetățenii Găeștiului, dar și cu restaurantele și firmele care depind de apă. De asemenea, solicităm Direcției de Sănătate Publică (DSP) să verifice situația și să ia măsurile necesare pentru a asigura accesul la apă potabilă în această perioadă critică.

Totodată, solicităm public Companiei de Apă Târgoviște să pună la dispoziție fotografii și dovezi că bazinele sunt într-adevăr goale. Și, dacă au probleme de infrastructură, sunt obligați să-și redimensioneze echipamentele.

Găeștiul este singurul oraș dâmbovițean care se confruntă cu această problemă. La Titu, de exemplu, oraș tot din sud si la fel de afectat de caniculă, apa se furnizează normal. Dacă într-adevăr seceta este extremă, de ce alte orașe nu sunt în aceeași situație?

Telefonul redacției Cronica de Găești sună mai des decât la 112, semn al disperării și frustrării cetățenilor afectați.

Comments

Lasă un răspuns