in

UN COȘMAR SE POATE TRANSFORMA ÎNTR-UN VIS FRUMOS, DE CRĂCIUN! Destinul greu încercat al lui Dani și al familiei lui! SUTE DE COPII S-AU MOBILIZAT PENTRU EI!

Viața nu a fost deloc ușoară pentru Dani. Povestea lui a impresionat, de-a lungul timpului, mii de oameni care au încercat să-i aline suferința cumplită. Acum, mai are doar un pas să-și împlinească cel mai mare vis: o casă nouă. Și poate face acest lucru cu ajutorul altor copii: elevii Școlii ”Șerban Cioculescu” din Găești, care se pregătesc pentru cel mai mare eveniment al finalului de an, Târgul de Crăciun ”Din suflet pentru Suflet”.

La vârsta de 9 ani, Dani a fost diagnosticat cu cancer. Deși tratamentul a fost imediat început, medicii au decis să-i amputeze piciorul de la genunchi. A fost prima mare lovitură a vieții pentru Dani. Dar coșmarul nu s-a oprit aici. Boala a recidivat, iar copilul și-a pierdut piciorul de la șold.

De asemenea, mama i-a părăsit și au rămas doar cu tatăl, care muncește pentru ei. Însă dintr-un salariu minim pe economie, îi este extrem de greu să le asigure nevoile zilnice. După luni întregi de spitalizare, Daniel s-a întors acasă. Iar ”acasă” înseamnă o cameră de 10 metri pătrați, pe care o împarte cu tatăl și cele două surori. Și asta nu este totul. Casa, oferită cu mărinimie de un unchi la fel de sărac, este în pericol de prăbușire, condițiile de locuit fiind greu de imaginat. Acoperișul este aproape dărâmat și, în orice moment, familia poate rămâne sub cerul liber.

Cazul lui Dani și al familiei lui a intrat în atenția Asociației Comunitare G.Ă.E.Ș.T.I. în urmă cu 7 ani. Cu mari eforturi și cu sprijin de la oameni cu suflet, Asociația a reușit să facă rost de o bucată de teren și să ridice o nouă construcție, în care Dani, devenit acum adolescent, și surorile sale, să ducă o viață normală. Din păcate, resursele sunt puține și nu ajung pentru ultimul și cel mai important pas: acoperișul.

Acest caz dramatic se află în centrul marelui eveniment Târg de Crăciun ”Din suflet pentru Suflet” organizat de Școala ”Șerban Cioculescu” din Găești. Sute de copii s-au mobilizat și pregătesc standuri cu vânzare, dar și programe artistice și surprize pentru vizitatori.
”Târgul de Crăciun va avea loc pe terenul de sport al Școlii nr. 1 (lângă pasarelă), pe 21 decembrie, începând cu ora 14.00. Este un moment în care, cu toții, ne vom uni inimile pentru a dărui și pentru a face posibilă transformarea unui coșmar într-un vis frumos, de Crăciun. Experiența anilor trecuți ne-a demonstrat că acest târg, la care este invitată întreaga comunitate locală, poate face minuni pentru oamenii aflați în suferință.

Suntem foarte determinați să aducem lumină atât în sufletele celor care dăruiesc, cât și în sufletele celor care vor primi acest miracol de Crăciun. Dani și surorile lui merită un acoperiș adevărat deasupra capului, iar noi, cu toții, i-l putem oferi. Lecția acestui eveniment este că bunătatea și solidaritatea ne înalță sufletește atât pe noi, ca adulți, cât și pe copiii care învață implicarea de la cele mai fragede vârste. Vă invităm, așadar, pe toți să fiți parte a unui nou miracol”, a precizat prof. Carmen Vișoiu, directorul Școlii ”Șerban Cioculescu” din Găești.

Pentru cei care vor să ajute: Asociatia Comunitara G.A.E.S.T.I, cui 40144218,

cont RO59 BTRL RONC RT04 7283 4601 deschis la Banca Transilvania.

Comments

Lasă un răspuns