in

Dublă lansare: prăjitura Vera și o carte despre “fake news”, la Cofetăria Lumea Dulciurilor!

Vineri, 22 septembrie, de la ora 16.30, la Cofetăria Lumea Dulciurilor, din centrul Găeștiului, se va lansa prăjitura Vera. A fost denumită așa de la latinescul “veritas”, care înseamnă “adevăr”.

Prăjitura a fost concepută de Cati Sandu, ca un preambul dulce la lansarea cărții despre adevăr a Dianei Scarlat, intitulată “De la cultura populară la “fake news” – Demoni și troli în lumea contemporană”.

“Adevărul e mai dulce atunci când vine și cu o prăjitură la pachet. Inspirată de tehnicile mele de cercetare pentru aflarea adevărului, Cati a conceput o prăjitură care se va lăsa descoperită, strat cu strat, cu ocazia lansării de carte de la Cofetăria Lumea Dulciurilor. Pe vremuri, intelectualii stăteau la șuetă în cafenele care astfel au devenit celebre, iar Cati a pornit de la acest concept, atunci când a deschis cofetăria ca spațiu pentru socializare la o prăjitură bună, în centrul Găeștiului. Probabil e singura cofetărie din România unde vin și bucureșteni pentru a se bucura de atmosfera specifică acestor frumoase spații ideale pentru întâlniri cu prietenii. Tocmai de aceea am ales-o pentru lansarea cărții mele la Găești”, a explicat Diana Scarlat, autoarea cărții.

“De la cultura populară la “fake news” – Demoni și troli în lumea contemporană” este teza de doctorat a Dianei Scarlat, jurnalist, expert în Comunicare și profesor asociat la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Sociologie și Comunicare.

Cartea prezintă capcanele care pot apărea în interpretarea informațiilor și metode de verificare a știrilor false, în plin război cu fenomenul “fake news”.

Comments

Lasă un răspuns