in ,

Amenda de pana la 20 000 lei pentru lipsa analizei de risc la Securitate fizica

Nu risca, asigura-te ca deții o analiza de risc la securitate fizica pentru firma ta!

Fie ca este vorba despre un magazin, o cofetarie, o cafenea, un restaurant, un club, o farmacie, cabinet veterinar sau notarial, scoala sau primarie, este mai ieftin sa apelezi la un specialist decat o amenda de 20 000 lei.

Obligația firmelor de a asigura paza bunurilor ori valorilor deținute este inclusă în Legea nr. 333/2003, analiza de risc la securitate fizică fiind un document obligatoriu pentru toate firmele, indiferent de natura capitalului social.

Analiza de risc este obligatorie chiar din momentul inceperii activitatii, inaintea instituirii oricaror masuri de securitate.

Pasibile de amenda sunt si firmele care au efectuat evaluarea riscului dar nu au implementat masurile de securitate prevazute de Legea nr. 333/2003, in conformitate cu analiza de risc la securitatea fizica.

Cat este valabila analiza de risc la Securitate fizica?

 Este bine sa stiti ca analiza de risc la securitate fizica se repeta in urmatoarele situatii:

  • au trecut 3 ani de la prima analiza de risc
  • in cel mult 60 de zile de la producere unui incident de securitate la unitatea vizata
  • in cel mult 30 de zile de la modificarea arhitecturii unitatii in cauza

Cine poate veni in control?

Politiștii, jandarmii, precum și primarii sau împuterniciți ai acestora sunt cei care trebuie să verifice dacă entitățile respectă sau nu legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Evaluarea unui obiectiv si intocmirea Analizei de risc se realizeaza doar de catre un evaluator de risc la securitatea fizica acreditat si inscris in Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizica (R.N.E.R.S.F.). https://www.politiaromana.ro/ro/structura-politiei-romane/unitati-centrale/directia-de-ordine-publica/serviciul-sisteme-de-securitate-private/registre-nationale

Expertul SECURITY&SAFETY CONSULTING, unul dintre primii avizati de I.G.P.R., inscris in Registru la numarul 44.

Cu o experienta vasta in securitatea fizica si lucrul cu oamenii, mii de evaluari intocmite si clienti multumiti, obiective atat din sectorul privat cat si public, accentul este pus in continuare pe calitate, nu pe cantitate.

Pentru mai multe detalii privind obligativitatea, termenul si tariful pentru efectuarea analizei de risc la securitatea fizica, contactati cu incredere.

Florin Toma

Evaluator de risc la securitate fizica

Tel. 0721475108

Comments

Lasă un răspuns

Ce părere ai despre articol?

69 voturi
Upvote Downvote