in

Caracteristici ale anvelopelor 195 55 R16

La trecerea de la anotimpul rece spre vară, când temperaturile urcă peste 7 grade, este nevoie ca autoturismele să fie înzestrate cu un set de cauciucuri de vară. Iarna, când precipitațiile devin predominant sub formă de ninsoare și temperaturile scad, anvelopele de iarnă sunt recomandate.

Modelul de anvelope 195 55 r16 este des întâlnit în cazul multor branduri de autoturisme.  Poți cumpăra acest tip de anvelope la prețuri variate, pentru orice buget, de la cele mai ieftine  și până la anvelope premium. Dacă ai nevoie să schimbi anvelopele și să achiziționezi unele noi, ai posibilitatea să lansezi online o comandă la unul din magazinele de specialitate.

Dimensiunea anvelopelor

Cunoscând exact ce dimensiune de anvelope ai nevoie, le poți cumpăra rapid, online, de oriunde te-ai afla, dacă ai acces la internet. Cauciucurile care au diametrul  radial 16 inch sunt destul de populare. Când comanzi online acest model de pneuri, poți citi dimensiunea inscripționată pe flanc, sau poți afla aceste detalii tehnice din cartea vehiculului.

În cazul unui set de cauciucuri vara 195 55 r16, cei mai importanți parametri  de știut sunt lățimea: 195 mm și înălțimea 55 – mai precis e vorba de raportul între înălțimea flancului și lățimea anvelopei. R 16 reprezintă diametrul radial, măsurat în inch.

Indicii de sarcină și de viteză sunt de asemenea esențiali, atunci când alegi anvelope și vrei să respecți indicațiile producătorului. Indicele de viteză este notat sub forma unei litere de la T la Y. acesta arată viteza maximă admisă pe care o suportă anvelopele care sunt încărcate cu sarcina maximă.

Indicele de sarcină arată greutatea totală pe care o pot suporta cele 4 anvelope în condiții de siguranță. Pentru un autoturism puternic este nevoie să ai anvelope care au un indice de sarcină superior și de asemenea și un indice de viteză mai mare în funcție de puterea motorului.

 

Un set de anvelope de calitate,  fabricat din materiale special destinate fie sezonului cald fie a celui rece, este adaptat pentru circularea în condiții de siguranță. Anvelopele tocite sau neconforme cu dimensiunile pot provoca accidente și reduc considerabil performanțele autoturismului.

În magazinele online găsești mai multe tipuri de cauciucuri 195 55 r16: de iarnă, de vară sau all-season. Poți achiziționa diferite  modele, de la cele mai importante branduri din domeniul auto.

Anvelope de vară 195 55 R16

Un set de cauciucuri 195 60 15 are proprietăți aparte și caracteristici de elasticitate care îl fac eficient în perioada verii. Anvelopele de vară trebuie să străbată trasee cu carosabilul umed sau uscat, suferă influența vremii secetoase, a caniculei, sau a ploilor abundente.

Există numeroase modele de anvelope vara 195 55 r16, pe care le poți comanda direct online. Găsești cauciucuri de la diverși producători, iar varietatea este destul de mare. Printre cele mai căutate pneuri vară cu dimensiuni 195 55 R 16 se disting: Viking Protech, Pirelli Cinturato, Semperit, cauciucuri Kumho HS52, Nokian Waterproof sau Goodyear.

Anvelope de iarnă 195 55 R16

Cauciucurile de iarnă sunt eficiente când temperaturile scad sub 7 °C și drumurile sunt acoperite cu strat de gheață, zăpadă sau polei. Realizate dintr-un cauciuc flexibil, aceste cauciucuri oferă vehiculelor o manevrabilitate sporită și o bună aderență la carosabilul alunecos.

Firmele producătoare de cauciucuri de iarnă le testează în condiții climatice dificile, pentru a le îmbunătăți performanțele.  Aceste anvelope de iarnă model 195 55 R 16 se pot cumpăra direct online, din magazinele care comercializează cauciucuri și piese de schimb pentru vehicule. Printre cele mai cunoscute mărci de anvelope de iarnă amintim :MomoNorth, Radar Dimax, Semperit, Pirelli Winter, anvelope Kumho WP51.

Anvelope all -season 195 55 R16

Mulți șoferi preferă să își doteze autovehiculele cu anvelope all-season.

Moderne șiușor de montat, aceste cauciucuri sunt recomandate celor care vor un singur set de anvelope bun de folosit pe tot parcursul anului și nu înfruntă schimbări climatice severe. Pentru un  climat moderat, fără excese, sunt potrivite și aceste anvelope, care se pot achiziționa la prețuri excelente.Multe magazine online oferă seturi de anvelope all season 195 55 R16, de la diverse branduri : Radar Dimax, Viking Fourtech, MomoFourseason, Dunlop Sport Allseason, Barum Quartaris.

Cunoscând aceste detalii despre anvelope, vei putea achiziționa cauciucurile de vară sau de iarnă sau poate all-season, pentru vehiculul tău.

Comments

Lasă un răspuns

Ce părere ai despre articol?

21 voturi
Upvote Downvote