in

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN CAZUL DISPECERULUI CARE A BATJOCORIT UN MEDIC DENTIST DIN GĂEȘTI! Ce a aflat conducerea IPJ!

Dispecerul care a ironizat un medic stomatolog din Găești, refuzând să trimită un echipaj atunci când familia unui pacient a devenit violentă, a intrat în cercetare prealabilă și poate răspunde disciplinar pentru fapta sa.

Conducerea IPJ a demarat verificări, prin Biroul Control Intern, iar concluziile au fost halucinante: ”În urma documentării realizate, au rezultat deficiențe în ceea ce privește modul de gestionare a sesizării dumneavoastră inițiate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 în data de 6.01.2023, dar și în privința modului în care operatorul nostru a relaționat cu dumneavoastră, motiv pentru care față de acesta a fost dispusă declanșarea cercetării prealabile, în conformitate cu prevederile art. 59 din legea nr. 360/2002”, se arată în răspunsul pe care conducerea IPJ l-a transmis medicului, în urma sesizării acesteia.

Reamintim că în data de 6 ianuarie, un tânăr de etnie romă a sosit la cabinetul din Găești cu un bolid de lux. A beneficiat de tratament stomatologic de urgență, după ce i s-a pus în vedere costul, acceptându-l, iar apoi familia acestuia a refuzat să achite. Au făcut scandal, și-au întors demonstrativ buzunarele, iar tatăl pacientului a îmbrâncit-o pe doctoră. Speriată, aceasta a sunat la 112, în speranța că un echipaj va aplana situația tensionată, scăpată de sub control. Însă adevăratul șoc abia atunci a venit: dispecerul de la celălalt capăt al firului i-a transmis, ironic, că nu va trimite niciun echipaj.

Până la urmă, pacientul a plătit o parte din suma datorată și a plecat, iar medicul a sesizat conducerea IPJ. În cauză s-a întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Comments

Lasă un răspuns