in

GURA FOII: PRIMARUL RADU GEORGESCU LANSEAZĂ ”BOMBA”! ”Ne dezvoltăm sau nu?” CU TOATE CĂRȚILE PE MASĂ, ÎN FAȚA CETĂȚENILOR!

O investiție de 50 de milioane de euro într-o centrală fotovoltaică de 50 Megawați este oportunitatea pe care comuna Gura Foii o poate pierde, din cauza unor mentalități  păguboase. Edilul a dezvăluit întreaga poveste, într-o postare pe Faceook unde cere sfatul cetățenilor pe care-i reprezintă și cărora le dă toate detaliile despre proiect, dar și despre avantajele pentru comunitatea locală.

Investiția ar putea aduce sute de mii de euro comunei, în condițiile în care bugetul acesteia este unul extrem de mic și dependent de finanțări din exterior. Cu toate acestea, edilul a povestit ce piedici i s-au pus și, mai ales, din ce motive. Iată postarea integrală aici:

”De aproape jumătate de an suntem în discuții cu mai mulți investitori privind înființarea unei centrale fotovoltaice de 50 Megawați, o investiție de 50 MILIOANE DE EURO pe teritoriul comunei noastre. Un proiect enorm pentru o comunitate mica asa cum este Gura Foii, proiect care ar aduce enorme beneficii comunității locale. Pentru aceasta, noi, comunitatea, trebuie să concesionam o suprafață de 50 ha de pășune dintr-un total de 130 ha, suprafata care la acest moment a devenit neproductiva, neavând suficiente animale la nivel de comună. Beneficiile comunității locale sunt : taxa de autorizație 500.000 euro, chiria anuală de 50.000 euro, energie electrica gratuita pentru toate instituțiile publice din localitate, Primărie, Școală, Grădiniță, Dispensar, iluminat public, adică încă cel puțin 30 mii de euro anual., în următorii 25 de ani. Acești bani ne vor ajuta pe viitor sa ne dezvoltăm, sa facem proiecte, sa terminam proiectele începute, sa cumparam utilaje, microbuz scolar, etc. Toate din bani proprii, intr-o comuna cu un buget anual de 60.000 euro. Sincer eu m-am bucurat enorm sa avem aceasta oportunitate. Bineînțeles că au apărut și cârcotașii, cei 10 crescători de animale, care nu înțeleg evoluția localității, nu vor sa vadă beneficiile pentru cei 2200 de cetățeni și se gândesc doar la beneficiile personale. Bineînțeles că am ascultat si doleanța lor și le-am rezervat 7 ha pe pășune la Catanele și 5 ha de pășune la Gura Foii, suprafețe ultra suficiente pentru efectivul actual și viitor de animale , însă au hotărât, cum era de așteptat, să se victimizeze, ca vor muri de foame, ca au copii de crescut. Și acum va întreb pe voi, cetățenii comunei, este corect sa suferim noi, întreaga comunitate pentru 10 oameni? Este corect sa rămână comuna în urma cu investițiile pentru ca vor 10 oameni sa pască vacile, sa facă afacere pe terenurile comunității? Va las pe voi sa apreciați aceasta oportunitate și sa îmi spuneți cum doriți sa procedam în continuare !!! Evoluam sau nu? Aducem beneficiile acestea comunei sau nu?”

Comments

Lasă un răspuns

Ce părere ai despre articol?

72 voturi
Upvote Downvote