in ,

CUTREMURĂTOR! Un tânăr de 21 de ani spune că a fost bătut, amenințat cu pistolul și umilit de clanul Catană din Găești! CE AR FI PĂȚIT ÎNSĂ LA AUDIERI ÎNTRECE ORICE ÎNCHIPUIRE!

Umilință de nedescris, fugărit cu focuri de armă, iar apoi bătut bestial. Pus în genunchi, cu pistolul la tâmplă și filmat în timp ce ar fi fost obligat să-și ceară scuze. Nu este o poveste cu mafioți, ci drama pe care un bărbat în vârstă de 21 de ani, din Potlogeni Deal, ar fi trăit-o ieri, la Găești.
Vali Vișan vrea să facă totul public, pentru că-i este teamă că dosarul lui se va mușamaliza. Vrea dreptate pentru el și pentru familia sa, mai ales că acesta nu este singurul episod de violență extremă pe care îl îndură din cauza cunoscutului clan Catană.

”Totul se întâmplă pentru că m-am căsătorit cu nepoata lor. Ne știam din liceu și am decis să ne mutăm împreună. Atunci, au intrat noaptea peste noi, în casă. Ne-au bătut, au bătut-o și pe mama mea, care este bolnavă. Am depus plângere penală împotriva lor și acum fac presiuni pe mine să-mi retrag plângerea. Dar cum să-i iert, când ei au bătut-o pe mama, l-au bătut pe fratele meu?
Ieri, am vrut să duc fier vechi la centrul de lângă Penitenciar, pentru că aveam nevoie de bani. Am nevasta în spital și a născut și de aceea am riscat să vin în oraș, deși știam că vor afla și că nu va fi bine pentru mine. Am luat-o pe drumuri ocolite, dar tot au aflat. In zona grădinii pușcăriei s-au pus în fața căruței. Au luat calul de căpăstru, ca să-l oprească. Am reușit să fug, dar au luat-o după mine cu mașina. Era Catană, cu cei trei băieți ai lui și cu alt bărbat. Au tras trei focuri de armă, dar nu m-au nimerit. M-au prins într-un lan de porumb, pe câmp. M-au bătut, m-au pus în genunchi și m-au filmat. Mă puneau să-mi cer iertare”.

Vali Vișan a sunat la 112 iar apoi a fost dus la Poliție, unde a depus plângere. Atunci când era însă audiat, i s-ar fi întâmplat o altă grozăvie: ”M-a audiat un polițist Ionescu, la Găești. Și îmi spunea să accept să-mi dea Catană 10 milioane (1000 de lei – n.red) și să nu mai depun plângere. El era acolo să-mi ia declarații, sau să îl ajute pe Catană să scape? Am vrut să chem presa, dar nu m-au lăsat, de aia cred că vor să mușamalizeze tot. Eu nu vreau decât dreptate și nu îmi retrag plângerile”, ne-a mai spus tânărul.
Cazul este gestionat de IPJ Dîmbovița și de Parchetul Găești. Informații oficiale nu am reușit să aflăm, IPJ refuzând să comunice despre caz și trimițându-ne să aflăm date de la Parchet. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești știm însă ce se întâmplă de mai multă vreme, motiv pentru care am ales să dăm doar punctul de vedere al victimei. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița ne-a informat însă că va fi demarată o anchetă în cazul comisarului Ionescu, prin Biroul Control Intern, referitor la afirmațiile părții vătămate că i-ar fi oferit o sumă din partea presupușilor agresori în schimbul retragerii plângerii.

Ce părere ai despre articol?

90 voturi
Upvote Downvote

Comments

Lasă un răspuns

Ca-n palmă: DJ 702 J, care tranzitează comuna Morteni, a fost asfaltat! CE SPUNE PRIMARUL IONEL OLTEANU!

Tatăl și fratele primarului din Corbii Mari, implicați într-un accident pe DN 61! ȘASE PERSOANE AU FOST RĂNITE!