Set chiuveta bucatarie – o alegere inspirată | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Noutăți

Set chiuveta bucatarie – o alegere inspirată

Cu siguranță bucătăria este camera preferată de toți cei ai casei, deoarece cam toată activitatea importantă se petrece aici: se prepară și se servește masa, se iau deciziile cele mai importante la un ”pahar de vorbă”, copiii mai fac teme sau se joacă, se socializează, și uneori se transformă chiar și în cameră de dormit. De aceea, cel mai probabil și tu îți dorești un suflu nou pentru bucătăria ta. Aici intervenim noi, cu unele recomandări menite să îți vină în ajutor, și care să ofere un aer aparte bucătăriei, fără ca rolul ei funcțional să fie diminuat în vreun fel.

Spațiul

Amenajarea unei bucătarii depinde foarte mult și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Degeaba îți dorești tu o cameră precum cele din revistele de specialitate, dacă măsori pereții și nu obții niște numere care să îți permită să te ”joci” cu elementele de decor și nu numai. Dar asta nu înseamnă că vei lăsa bucătăria să devină un spațiu anost, lipsit de personalitate. Trebuie să știi cum să îl pui în valoare. Astfel, vrei o bucatarie moderna? Atunci în niciun caz nu aglomera inutil spațiul, și mergi pe principiul ”less is more”, iar dacă spațiul este prea mic, renunță la corpurile suspendate de mobilier și înlocuiește-le cu polițele sau rafturile. Îți aduc mai mult stil, fără ca să faci vreun fel de rabat la capitolul funcționalitate.

Pentru că nu ai prea mult spațiu la dispoziție, vezi ce poți să faci și cu chiuveta. Există numeroase modele care se potrivesc foarte bine și în spațiile mici, așa că nu poți afirma că nu ai găsit ceva care să se potrivească. În plus, avem și un mic pont pentru tine: pentru un rezultat perfect, apelează la un set chiuveta bucatarie, și nu vei mai nevoit/ă să colinzi magazinele pentru a achiziționa și bateria potrivită și picurătorul. În plus, pentru că sunt la set, ajungi mult mai ieftin așa. Desigur, dacă nu îți convine, sau din varii alte motive preferi varianta clasică, atunci nu alege cea mai ieftină baterie chiuveta bucatarie pe care o găsești, ci pe cea care se potrivește cel mai bine. Dar, să revenim la amenajarea bucătăriei de vis, chiar la tine acasă.

Ce culori să aleg

Evident, fiind vorba de bucătărie, cu variantele clasice nu ai cum să dai greș, dar parcă de data aceasta vrei ceva mai mult. Prin urmare, încearcă să îți îndrepți atenția către nuanțele cât mai naturale, dar nu uita să introduci și unele tonuri vibrante, care îi pot oferi bucătăriei tale acel ”ceva” de care aveai nevoie pentru o transformare totală. Un galben ghimbir, arămiu și chiar auriu sunt sugestiile specialiștilor în amenajări interioare.

Detaliile care fac diferența

Se spune că frumusețea unui spațiu este dată de acele mici detalii care fac diferența dintre banal și spectaculos. De aceea, încearcă și tu să respecți această regulă nescrisă, și folosește accesorii metalice, lemn sau sticlă, care să se potrivească interiorului. Lemnul este preferatul celor mai mulți, deoarece aduce acea frumusețe naturală, și transformă o simplă cameră într-un adevărat cămin. Dacă ne permiți și un mic sfat: aspectul nefinisat al lemnului se potrivește de minune într-o bucătărie amenajată într-un stil contemporan sau modern.

Pardoseala

Niciun detaliu nu trebuie lăsat la voia întâmplării atunci când îți amenajezi bucătăria visurilor tale, sau măcar una mai aproape de ele. De aceea, nici pardoseala nu trebuie uitată. Majoritatea oamenilor optează pentru gresie, deoarece este mult mai ușor de întreținut și, în plus, nu riscă să se deformeze din cauza umidității destul de ridicate din această cameră. Cu toate acestea, ce părere ai dacă ți-am sugera să montezi parchet în bucătărie? Nu este deloc o idee imposibilă, pentru că există tipuri de parchet cu rezistență crescută la umezeală, iar frumusețea pe care plăcile acestuia o oferă spațiului nu poate fi comparată. Dar, indiferent ce alegi, reține că este important ca rezultatul final să fie acesta: o pardoseală confortabilă, ușor de curățat și rezistentă la accidente casnice, pete și umezeală.

Electrocasnice de calitate

Suntem mereu pe fugă, așa că este important să folosim tot ce putem pentru a ne spori gradul de confort. Din fericire, totul este mult mai ușor acum, deoarece avem la dispoziție multe electrocasnice care ne fac viața mult mai ușoară. Cum ar fi diminețile noastră fără un filtru sau espressor, un sandwich maker sau măcar un prăjitor de pâine? Ca să nu mai amintim de frigider, care deja nu mai este demult privit ca pe un moft. Prin urmare, investește în electrocasnice de calitate, și vezi cum le integrezi mai apoi în stilul ales pentru a-ți amenaja bucătăria. Dacă nu știi cum să te descurci, poți apela la experți în amenajări interioare, care îți vor oferi câteva sugestii demne de luat în seamă.

Spații de depozitare

Cu siguranță nu putem vorbi despre bucătării fără să amintim și de spațiile de depozitare, unde se regăsesc alimente, vase, tacâmuri, oale, ustensilele necesare pentru pregătirea preparatelor… Atunci când spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul atât de generos, trebuie să fii ceva mai atent/ă la acest aspect, pentru că trebuie să ai acces rapid la ce ai nevoie, dar nici cele depozitate în interior să aibă de suferit din cauza condițiilor improprii.

Corpurile de iluminat

Pentru că avem de a face cu un spațiu special, unde nu doar că se servește masa, dar se și prepară ceva bun în fiecare zi, corpurile de iluminat nu trebuie să îndeplinească un rol estetic, ci să se mizeze pe cel funcțional. În caz contrar, riști să te confrunți cu unele incidente neplăcute, sau chiar accidente casnice. O iluminare slabă nu are ce să caute într-o bucătărie, așa că e nevoie atât de corpuri de iluminat suspendate, aflate zonele cheie ale bucătăriei, dar și pentru un plus de eleganță, și de ce nu, mai mult stil, câteva spoturi montate în partea inferioară a corpurilor suspendate sunt o decizie bună. Bucătăria ta de vis este mai aproape decât crezi, trebuie doar să știi cum să ”jonglezi” cu materialele potrivite, piesele de mobilier, instalațiile sanitare, decorațiunile, dar mai ales bugetul pe care îl ai la dispoziție.

 

 

 


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă