GĂEȘTI: Hristos s-a înălțat, iar eroii au fost comemorați solemn! TOATE DETALIILE DESPRE EVENIMENT, AICI! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

GĂEȘTI: Hristos s-a înălțat, iar eroii au fost comemorați solemn! TOATE DETALIILE DESPRE EVENIMENT, AICI!

 

Eroii au fost comemorați la Găești, în zi de Înălțare. Cea mai importantă parte a ceremoniei a avut loc la Biserica Eroilor (Sf. Ioan), păstorită de preoții Cristian Simescu și Cătălin Ciobanu, unde au fost invitați protopopul Valeriu Gheorghe,dar și alți preoți din oraș, autoritățile locale (primarul Grigore Gheorghe, viceprimarul Gabriel Dumitrescu), șefii de arme (Poliție, Jandarmerie, ISU, Penitenciar), directorii Colegiului Național ”Vladimir Streinu” și elevi. Aceștia din urmă au depus flori la mormintele eroilor necunoscuți din cimitir.

Partidele și reprezentanții Primăriei s-au recules la Monument, unde au depus coroane de flori la ore diferite.

” Astăzi, de Înălțarea Domnului, celebrăm cu toții Ziua Eroilor. Este o alăturare simbolică între o mare sărbătoare creștină, care înseamnă  victoria deplină a vieții  asupra morții, și o sărbătoare a recunoștinței pentru cei datorită cărora astăzi avem șansa să trăim într-o țară unita și demnă.

Dragi gaesteni,

Este de datoria noastră să cinstim memoria eroilor noștri, cei mai mulți dintre ei anonimi, dar mai presus de asta, să le continuăm idealurile. Oamenii aceștia au murit, conștienți fiind ca generațiile următoare vor duce mai departe mesajul de unitate, demnitate și smerenie pe care ni l-au lăsat peste timp. Prin urmare, atunci când ne gândim la eroi, ar trebui să ne gândim, fiecare în parte, la ceea ce facem pentru a crea societatea pe care ei au visat-o și pentru care, în definitiv, s-au sacrificat.

Doamnelor și domnilor,

Am onoarea de a reprezenta comunitatea locală a Găeștiului și, din această  poziție, să-mi exprim recunoștința pentru contribuția fiecăruia dintre dumneavoastră la viața pe care o avem și pe care ne-o dorim pentru noi și pentru generațiile viitoare. Cred că doar prin  munca făcută cu bună-credință, prin proiectele personale și profesionale ale fiecăruia dintre noi aducem cu adevărat un omagiu eroilor României.

Vă mulțumesc tuturor și rămân, ca de obicei, în slujba dumneavoastră. Hristos s-a înălțat!”, a fost mesajul primarului Grigore Gheorghe.

Ziua Națională a comemorării Eroilor a fost proclamată în aceeași zi cu marea sărbătoare a Înălțării Domnului prin Decretul Regal nr. 1913 din 4 mai 1920.


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă