ALARMĂ! Directorul Școlii ”Șerban Cioculescu”, apel disperat către părinți: ”ESTE O PROBLEMĂ DE VIAȚĂ ȘI DE MOARTE!” | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

ALARMĂ! Directorul Școlii ”Șerban Cioculescu”, apel disperat către părinți: ”ESTE O PROBLEMĂ DE VIAȚĂ ȘI DE MOARTE!”

Sute de părinți pot fi văzuți, dimineața, în fața porții Școlii ”Șerban Cioculescu”, acolo unde își aduc copiii pentru a intra în clase. Adulții blochează efectiv căile de acces, stând claie peste grămadă, iar copiii abia trec printre ei, încercând să-și facă loc spre curtea instituției de învățământ, unde sunt așteptați de cadrele didactice. Nu se respectă nicio măsură de distanțare socială, iar avertismentele tuturor factorilor de răspundere au fost ignorate cu desăvârșire. Părinții nu au fost disciplinați nici de forțele de ordine, care au venit pentru a impune distanțarea socială.

Directoarea Școlii ”Șerban Cioculescu”, Carmen Vișoiu, lansează un apel disperat pentru respectarea regulilor, solicitându-le părinților să accepte faptul că traversăm o perioadă excepțională, care necesită multă atenție și rațiune:
”Am luat, în școală, toate măsurile de protecție, astfel încât atât copiii, cât și cadrele didactice să fie în siguranță. Avem dezinfectant, măști, respectăm distanțarea și facem tot posibilul ca nimeni să nu se infecteze. Problema cu care ne confruntăm însă este la poarta unității școlare, acolo unde părinții și bunicii au un comportament inadecvat acestor vremuri. Facem un apel către dumnealor să-și folosească rațiunea și să respecte regulile de distanțare socială și de siguranță, pentru că – altfel – toate eforturile noastre sunt în zadar. Acum, ne aflăm în scenariul verde și am început școala cu toți elevii prezenți în clase. Dacă însă vom începe să ne îmbolnăvim, vom fi nevoiți să aplicăm scenariul galben sau chiar roșu, ceea ce ar fi în dezavantajul copiilor și al procesului educațional. În plus, așa se creează condițiile de răspândire a virusului, iar aceasta este o problemă de viață și de moarte care nu poate fi ignorată.

Părinții trebuie să înțeleagă că fiecare elev este în siguranță. Învățătorii vin dimineața și își preiau clasele din curtea școlii. Cu toții sunt mobilizați și știu ce au de făcut. Chiar nu este necesar ca dumnealor să rămână în fața porții mai multe minute și chiar să blocheze căile de acces. Este suficient să se asigure că elevul a intrat în incinta unității școlare. Din punct de vedere emoțional, le înțelegem temerile și îngrijorările, însă le cer să aibă încredere în noi. În caz contrar, avem toate șansele să ajungem într-un scenariu pe care nu-l dorește nimeni. Este important să colaborăm – cadre didactice și părinți – astfel încât să avem cât mai puține probleme”, a precizat Carmen Vișoiu.

Nerespectarea măsurilor de siguranță nu se întâmplă doar la Școala ”Șerban Cioculescu”, ci la toate unitățile școlare din oraș. Atât elevii de liceu, cât și părinții care își aduc copiii la școală au uitat de distanțarea socială și favorizează, prin comportamentul lor, răspândirea COVID-19 în masă. Dacă în rândul copiilor, virusul produce îmbolnăviri ușoare și medii, în rândul părinților și al bunicilor poate face ravagii, ducând chiar la deces.


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă