Gradinita Inocenta: MASURI SPECIALE PENTRU INCEPEREA CURSURILOR IN SIGURANTA. Afla aici toate detaliile! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Evenimente

Gradinita Inocenta: MASURI SPECIALE PENTRU INCEPEREA CURSURILOR IN SIGURANTA. Afla aici toate detaliile!

„Grădinița  INOCENTA este pregătită, s-au curățat spațiile, au fost dezinfectate, pentru a putea primi de luni toți copiii. Vom începe după  SCENARIUL 2, conform căruia toți copiii înscriși vor participa la cursuri în gradiniță.

S-au stabilit circuite de intrare și ieșire separate de la intrarea în curte, până la intrarea în sala de grupă, cu zone de așteptare pentru intrarea în clădire. La intrare va fi  asistenta medicală, care va măsura  temperatura copiilor, se va realiza dezinfectarea mâinilor, iar un un cadru didactic va conduce preșcolarii  conform circuitului de intrare indicat de marcaje.

Băile sunt  dotate cu săpun, prosoape și dezinfectanți, în sălile de grupă lucrurile sunt organizate pentru a fi asigurată distanțarea între copii, cu semne și imagini pe care copiii să le înțeleagă foarte repede.

Măsuțele sunt la distanțe de cel puțin un metru, pătuțurile, așezate pentru  a fi asigurată distanțarea, iar accesul în sala de mese se realizează conform circuitelor bine stabilite.

În sălile de grupă au fost create zone speciale pentru desfășurarea activităților, astfel încât să se păstreze distanțarea între copii și s-au luat o serie de măsuri pentru reducerea riscului de transmitere a acestui virus, începând cu asigurarea distanței între mese, între scaune și între pătuțuri, stabilirea orelor la care se face aerisirea sălii de clasă și dezinfecția mobilierului și podelelor, modul de utilizare a jucăriilor.

La acestea se adaugă stabilirea regulilor pentru luarea mesei, a circuitelor separate pentru mersul la baie, precum și  pregătirea personalului didactic și nedidactic pentru derularea în condiții de siguranță a activității.

Copiii au nevoie de sprijinul și încurajarea noastră acum mai mult ca oricând. Respectarea regulilor stricte trebuie văzută din perspectiva responsabilității sociale. Chiar dacă distanțarea fizică, în acest context pandemic, contravine activităților desfășurate în echipă, învățării prin cooperare, cadrele didactice vor identifica acele resurse și abordări pedagogice care să conducă la stimularea și susținerea interacțiunii dintre copii”, a precizat pentru Cronica de Gaesti,  Steluta Constantinescu, directorul unitatii prescolare.


Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Reclamă
Reclamă Enescu Supermarket
br />
Reclamă