Contactează-ne pe

Evenimente

Spitalul Găeşti, în vremea COVID-ului! CELE MAI NOI INFORMAŢII, AICI! Cadrele medicale, cu nervii la pământ!

Publicat în data de

- 7.401 vizualizări

Este haos la Spitalul Găeşti, după ce 55 de persoane  infectate cu virusul SARS CoV-2 au fost internate aici, în ultimele 48 de ore. Printre acestea, se află inclusiv un copil în vârstă de 15 ani, dar şi cetăţeni străini. Cadrele medicale au precizat – pentru Cronica de Găeşti – că bolnavii au fost aduşi chiar şi cu microbuzele, din întreg judeţul şi din Bucureşti. Unii dintre ei nu aveau nici măcar acte asupra lor.

Deşi ar fi trebuit consultaţi de un infecţionist şi stabilit tratamentul de către acesta, unii dintre bolnavi nu aveau indicaţii terapeutice şi nici investigaţii radiologice făcute, motiv pentru care radiografii pulmonare se fac la Spitalul din Găeşti. Această din urmă măsură este luată şi pentru că doctorii din Târgovişte au depăşit cantitatea de radiaţii prevăzută de normele ISCIR.

Mai mult de jumătate dintre pacienţi prezintă simptome specifice bolii şi sunt foarte speriaţi. Speriate şi dezorientate sunt şi cadrele medicale găeştene, nevoite să se adapteze în ore şi minute la o situaţie fără precedent.

Potrivit managerului, dr. Laurenţiu Beluşică, în cursul zilei de astăzi este aşteptat un infecţionist care să stabilească scheme terapeutice pentru fiecare bolnav în parte, având în vedere că medicii de la unitatea spitalicească din oraşul nostru, care îngrijesc astfel de pacienţi, sunt dermatolog, psihiatru, internist, reumatolog sau chirurg. De asemenea, regula este ca bolnavii să prezinte, la internare, testul pozitiv şi biletul de la infecţionist, dar până acum nu s-a întâmplat, cel puţin nu în toate cazurile.

Cadrele medicale cu care am reuşit să stăm de vorbă ne-au spus că nu ştiu cum să aplice prevederile legale privind internarea pentru minimum 48 de ore, întrucât normele nu sunt clare, iar personalul nu a fost instruit în acest sens.

În următoarele ore sunt aşteptaţi cel puţin încă 20 de pacienţi.

Zilnic, sunt folosite aproximativ 50 de echipamente de protecţie pe secţiile COVID, înfiinţate la etajele 1 şi 4 ale Spitalului. La acest moment, pe stoc mai sunt în jur de 300 – 350 de combinezoane. Se stă mai bine la capitolul halate, măşti şi încălţăminte de protecţie. Nu sunt probleme, în acest moment, în ceea ce priveşte asigurarea medicamentelor.

Capacitatea Spitalului Găeşti este de aproximativ 100 de pacienţi infectaţi cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost înregistrate 1.112 de cazuri noi, iar în Dâmboviţa – 54.

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Tragedie în Găești: A MURIT ÎN STAȚIA DE AUTOBUZ! A apucat să tragă pe dreapta și…!

Articol scris de

Un bărbat cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani a murit, în urmă cu puțin timp, în stația de autobuz de la Piață, în Găești. Omul se afla la volanul unui autoturism cu numere de Dâmbovița. Potrivit martorilor, a apucat să tragă pe dreapta atunci când i s-a făcut rău.

La fața locului au ajuns de urgență Ambulanța și Poliția. Din păcate, pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. Până la ora redactării acestei știri, identitatea victimei nu era cunoscută.

Citește articolul

Evenimente

Moment important în viața polițistului Dan Mocanu! ANTRENORUL RESPECT GYM GĂEȘTI A SPUS ”DA”!

Articol scris de

 

Dan Mocanu este cunoscut găeștenilor pentru performanțele obținute ca antrenor al Respect Gym, dar este – în același timp – unul dintre cei mai apreciați polițiști de la Rutieră. Astăzi, este un moment important din viața lui. A mers la starea civilă pentru a-și uni destinul cu iubita sa, Ana Maria, o frumoasă tânără găeșteancă. Deși suntem în plină pandemie, Dan Mocanu a ales să nu mai amâne evenimentul și a spus DA din toată inima.

Cronica de Găești îi urează ”Casă de piatră” și o viață presărată cu multă iubire și fericire.

 

 

Citește articolul