in ,

Filmul tragediei, aici! CEL MAI GRAV ACCIDENT DE CIRCULAŢIE DIN ULTIMII ANI, ÎN GĂEŞTI! Detalii noi!

Tragedia petrecută noaptea trecută, pe DN 61, la intrarea în Găeşti dinspre Ioneşti, a şocat întreaga comunitate. Un tânăr de doar 21 de ani şi un bărbat de 43 de ani şi-au pierdut vieţile, iar un copil de 14 ani se zbate în suferinţă, pe un pat de spital, grav rănit.

Tânărul de 21 de ani este plâns de familie şi de prieteni, iar pe pagina lui de Facebook curg mesajele de durere ale celor care l-au cunoscut. Iubea viaţa şi iubea maşinile. Avea încredere în motor şi în „fier”, cum se spune în popor. Asta l-ar fi şi determinat, noaptea trecută, să apese adânc pedala de acceleraţie, aşa cum rezultă dintr-un comunicat de presă al Poliţiei.

Imaginile surprinse de una dintre camerele de luat vederi de pe drum par a surprinde însă un alt autoturism aflat în spatele unui camion, care încearcă o manevră de depăşire exact în momentul în care depăşea şi tânărul din Cobia. Se pare că acesta a fost motivul pentru care el a tras de volan, ca să evite impactul şi, din cauza vitezei, nu a mai putut controla maşina şi a intrat în stâlp. În fotografia alăturată, am marcat cu X maşina tânărului şi am încercuit maşina care pare a încerca să depăşească, farurile acesteia depăşind jumătatea drumului. Această ipoteză – care nu rezultă din comunicarea oficială a Poliţiei – era susţinută de martorii oculari, la doar câteva minute după producerea tragediei. Va fi necesară o expertiză care să lămurească împrejurările în care doi oameni şi-au pierdut viaţa.

 

Acest băiat iubit şi apreciat de cei care îl cunoşteau a mers aseară, împreună cu nepotul său în vârstă de 14 ani, în comuna Petreşti, la tatăl acestuia din urmă. Pe drum, în Găeşti, l-a întâlnit pe vecinul său care aştepta o maşină de ocazie ca să meargă în Cobia. L-a luat în maşină, au mers împreună la rudele puştiului, iar în jur de ora 23.00 se întorceau către casă. La intrarea în Găeşti, s-a produs impactul care a curmat două vieţi.

Imaginile surprinse de martorii oculari, imediat după accident, erau catastrofale: cei doi bărbaţi erau inerţi, componente ale maşinii erau întinse pe şosea, iar stâlpul de electricitate de care se izbise autoturismul fusese doborât la pământ.

Pompierii găeşteni au făcut eforturi supraomeneşti ca să-i salveze pe răniţi. Singurul conştient era copilul, iar el a fost trimis urgent, cu SMURD-ul, la Spitalul Judeţean. Pentru şofer şi vecinul lui, au urmat minute în şir de resuscitare. Ambulanţa a venit de la Târgovişte, cu medic.

Bărbatul de 43 de ani a răspuns manevrelor de resuscitare, dând speranţe salvatorilor. Din păcate, la spital, inima lui a refuzat să mai bată.

Pentru tânărul şofer, nu s-a putut face nimic.

Trupurile celor doi au fost preluate de INML, pentru stabilirea cauzelor deceselor.

 

 

Comments

Lasă un răspuns