Contactează-ne pe

Evenimente

Filmul tragediei, aici! CEL MAI GRAV ACCIDENT DE CIRCULAŢIE DIN ULTIMII ANI, ÎN GĂEŞTI! Detalii noi!

Publicat în data de

- 20.000 vizualizări

Tragedia petrecută noaptea trecută, pe DN 61, la intrarea în Găeşti dinspre Ioneşti, a şocat întreaga comunitate. Un tânăr de doar 21 de ani şi un bărbat de 43 de ani şi-au pierdut vieţile, iar un copil de 14 ani se zbate în suferinţă, pe un pat de spital, grav rănit.

Tânărul de 21 de ani este plâns de familie şi de prieteni, iar pe pagina lui de Facebook curg mesajele de durere ale celor care l-au cunoscut. Iubea viaţa şi iubea maşinile. Avea încredere în motor şi în „fier”, cum se spune în popor. Asta l-ar fi şi determinat, noaptea trecută, să apese adânc pedala de acceleraţie, aşa cum rezultă dintr-un comunicat de presă al Poliţiei.

Imaginile surprinse de una dintre camerele de luat vederi de pe drum par a surprinde însă un alt autoturism aflat în spatele unui camion, care încearcă o manevră de depăşire exact în momentul în care depăşea şi tânărul din Cobia. Se pare că acesta a fost motivul pentru care el a tras de volan, ca să evite impactul şi, din cauza vitezei, nu a mai putut controla maşina şi a intrat în stâlp. În fotografia alăturată, am marcat cu X maşina tânărului şi am încercuit maşina care pare a încerca să depăşească, farurile acesteia depăşind jumătatea drumului. Această ipoteză – care nu rezultă din comunicarea oficială a Poliţiei – era susţinută de martorii oculari, la doar câteva minute după producerea tragediei. Va fi necesară o expertiză care să lămurească împrejurările în care doi oameni şi-au pierdut viaţa.

 

Acest băiat iubit şi apreciat de cei care îl cunoşteau a mers aseară, împreună cu nepotul său în vârstă de 14 ani, în comuna Petreşti, la tatăl acestuia din urmă. Pe drum, în Găeşti, l-a întâlnit pe vecinul său care aştepta o maşină de ocazie ca să meargă în Cobia. L-a luat în maşină, au mers împreună la rudele puştiului, iar în jur de ora 23.00 se întorceau către casă. La intrarea în Găeşti, s-a produs impactul care a curmat două vieţi.

Imaginile surprinse de martorii oculari, imediat după accident, erau catastrofale: cei doi bărbaţi erau inerţi, componente ale maşinii erau întinse pe şosea, iar stâlpul de electricitate de care se izbise autoturismul fusese doborât la pământ.

Pompierii găeşteni au făcut eforturi supraomeneşti ca să-i salveze pe răniţi. Singurul conştient era copilul, iar el a fost trimis urgent, cu SMURD-ul, la Spitalul Judeţean. Pentru şofer şi vecinul lui, au urmat minute în şir de resuscitare. Ambulanţa a venit de la Târgovişte, cu medic.

Bărbatul de 43 de ani a răspuns manevrelor de resuscitare, dând speranţe salvatorilor. Din păcate, la spital, inima lui a refuzat să mai bată.

Pentru tânărul şofer, nu s-a putut face nimic.

Trupurile celor doi au fost preluate de INML, pentru stabilirea cauzelor deceselor.

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Intervenție de urgență a Primăriei Găești la Pasarelă! CÂND ÎNCEP, DE FAPT, LUCRĂRILE CAPITALE DE REPARAȚII?

Articol scris de

Carosabilul de la Pasarela peste calea ferată, aflată în administrarea celor de la Drumuri Naționale, a fost reparat, provizoriu, de Primăria Găești. Fără să mai stea pe gânduri, primarul Grigore Gheorghe și-a asumat și a băgat freza pe pod, iar muncitorii de la Secția Drumuri Naționale, chemați de urgență, au reușit să niveleze, pentru moment, covorul asfaltic aflat într-o stare avansată de degradare.

Deși Primăria Găești nu are atribuții în administrarea lucrărilor de infrastructură pe drumuri și poduri naționale, primarul a luat totuși decizia să intervină, curmând în acest fel coșmarul șoferilor nevoiți să traverseze această porțiune, punându-și în pericol siguranța și integritatea autoturismelor. În același timp, Grigore Gheorghe a reluat demersurile către CNAIR, solicitând un răspuns ferm în ceea ce privește începerea lucrărilor capitale de reparație.

”Cei de la CNAIR mi-au comunicat că în această săptămână va avea loc avizarea proiectului la DRPD București, întrucât era deja programată. Urmează un aviz al CNAIR și emiterea ordinului de începere a lucrării, în septembrie. Tot acest hățiș birocratic nu este din vina noastră și nici sub controlul nostru, în plan local. Mai mult decât să întreb care este stadiul proiectului și să insist ca acesta să se materializeze cât mai repede, nu pot face. Mi-am asumat această reparație provizorie și am găsit înțelegere, pentru că îmi pasă de oameni și pentru că respectiva Pasarelă este în Găești. Dar ea se află, din punct de vedere legal, în administrarea Drumurilor Naționale. Noi, ca administrație publică locală, nu putem interveni decât pe drumurile noastre locale. Nici pe cele județene și nici pe cele naționale. Toți cei care vă spun altceva mint cu nerușinare, cu atât mai mult cu cât acum traversăm o perioadă în care lucrurile se joacă electoral”, a precizat – pentru Cronica de Găești – primarul Grigore Gheorghe.

Citește articolul

Evenimente

VIDEO! Pasarela de pe DN 61 a ajuns un coșmar! ATENȚIE MARE LA CRATERE ȘI LA CEI CE INTRĂ PE CONTRASENS!

Articol scris de

Pasarela de pe peste calea ferată, aflată pe DN61, la intrarea în Găești dinspre autostradă, a devenit coșmarul șoferilor ce tranzitează orașul. Aflată intr-o stare avansată de deteriorare, pătura asfaltică pune în pericol siguranța circulației și viața participanților la trafic. Denivelări considerabile, urmate de gropi în care roțile oricărei mașini intră foarte adânc, determină șoferii să reducă viteza fix în mijlocul podului, un accident fiind posibil în orice moment. Cei care reușesc să vadă din timp pericolul de pe șosea preferă să evite o puternică lovitură la praguri prin intrarea pe contrasens, și acest lucru fiind la fel de periculos în condițiile unui trafic aglomerat pe acest sector de drum.

Am luat legătura cu administrația locală, care deși nu este răspunzătoare de acest sector de drum național, a primit, la fel ca și noi, sesizări de la oamenii nemulțumiți. Primarul Grigore Gheorghe ne-a răspuns: “ Cunosc situația existentă și vă pot spune că avem toate avizele necesare pentru pornirea lucrarilor de reparație. Nu vă pot oferi un termen exact, întrucât nu depinde de mine personal, lucrarea fiind pe un drum national, dar vă asigur că mâine vom interveni pentru a freza porțiunea de drum cu probleme, pentru a evita producerea unei tragedii în orașul nostru”.

Până la începerea lucrarilor de reabilitare, nu rămâne decât să reducem viteza la mai puțin de 30km/oră atunci când traversăm pasarela și să fim foarte atenți la șoferii care ne vin din față, întrucât în orice moment cineva poate intra în fața ta pentru a evita craterele din asfalt.

Citește articolul