Nu reușești să te odihnești în propria casă? Iată 5 SECRETE pe care TREBUIE să le încerci pentru a avea un somn odihnitor! | Cronica de Gaesti
Connect with us

Salut, ce cauți??

Anunțuri

Nu reușești să te odihnești în propria casă? Iată 5 SECRETE pe care TREBUIE să le încerci pentru a avea un somn odihnitor!

Dacă te numeri printre persoanele care suferă de insomnie, probabil că te întrebi ce schimbări ar trebui să faci pentru a scăpa de această problemă. Pe lângă sport și o dietă echilibrată, poți aduce câteva îmbunătățiri și mediului în care locuiești. 

Dat fiind că încăperea în care dormi este esențială pentru calitatea somnului, este recomandat să acorzi o atenție deosebită detaliilor și felului în care amenajezi dormitorul. În continuare vei descoperi câteva modalități prin care poți face acest lucru ca la carte.

Află 5 TRUCURI prin care îți vei îmbunătăți imediat somnul!

  1. Alegerea corectă a culorilor

Nuanțele pe care le utilizezi în amenajarea spațiului în care dormi au un impact direct asupra stării tale de spirit. Dacă vrei să te bucuri de odihnă, specialiștii recomandă să optezi pentru culori subtile sau care imită mediul natural, cum ar fi pădurea. 

Așadar, pereții, podeaua și textilele pot avea tonuri de albastru, verde deschis, gri sau maro. De asemenea, albul este mereu o soluție potrivită pentru o cameră în care să adormi rapid. Așadar, află mai multe despre psihologia culorilor și alege-le pe cele potrivite pentru tine. 

  1. Adoptarea unui stil minimalist

Încăperile aglomerate cu mobilă și obiecte te împiedică să te odihnești. Pentru a te putea relaxa, ai nevoie de un dormitor aerisit și spațios, care să-ți asigure cantitatea de oxigen necesară. 

Dacă ai tulburări de somn, o abordare minimalistă este cea mai indicată. Elimină orice element inutil și electrocasnicele care te țin treaz până târziu. Optează pentru mobilier cu linii simple. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi pentru amenajarea casei tale, documentează-te din surse specializate în domeniu. 

  1. Setarea temperaturii optime 

Un alt factor esențial pe timpul nopții este temperatura. Studiile arată că oamenii se odihnesc mai bine într-o cameră răcoroasă decât într-una în care este prea cald. 

Reglează termostatul sau caloriferul din timp, înainte de culcare, astfel încât condițiile termice să fie optime atunci când vrei să adormi. Specialiștii recomandă valori de aproximativ 19-20 de grade Celsius. 

  1. Alegerea așternuturilor potrivite

Lenjeria de pat necesită, de asemenea, o atenție sporită. Așa cum este menționat mai sus, culoarea lor trebuie să fie una subtilă. Un alt aspect important este materialul din care este realizată. 

Evită produsele sintetice, deoarece pot produce alergii sau transpirație excesivă. Bumbacul, inul sau mătasea sunt cele mai potrivite țesături, însă alege orice model care ți se potrivește.

  1. Aromaterapia

Pentru inducerea unei stări relaxate înainte de culcare, aromaterapia este una dintre cele mai de succes modalități utilizate în acest sens în întreaga lume. Își are originea în cultura orientală și ajută la combaterea stresului. 

De aceea, uleiurile esențiale, alături de difuzoarele de parfum, nu trebuie să lipsească din locuința ta. Poți alege dintre sute de arome care să te încânte olfactiv și să transforme radical ambianța din interior. 

Așadar, ia măsurile necesare, care să-ți amelioreze somnul și calitatea vieții pe termen lung. Evită privitul la televizor până târziu și creează-ți un ritual de relaxare în fiecare seară. Astfel, te vei bucura de numeroase beneficii și vei fi capabil să duci un trai sănătos!

 

Sursa foto: shutterstock.com

Articol publicat de

Redactor sef

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Facebook

Enescu Supermarket

Alte articole

Evenimente

Sute de părinți pot fi văzuți, dimineața, în fața porții Școlii ”Șerban Cioculescu”, acolo unde își aduc copiii pentru a intra în clase. Adulții...

Evenimente

În această dimineață,  un elev în vârstă de 17 ani a fost acroșat de un autoturism (condus de un barbat in varsta de 67...

Evenimente

George este un tânăr de numai 25 de ani, foarte bolnav, care se zbate pentru supraviețuire. Sistemul sanitar din România nu-l consideră prioritate. Banii...

Evenimente

Cetățenii lăsați fără becuri în scările blocului s-au hotărât să-l caute pe hoț, ca să-i facă un cadou: un sac plin cu becuri. „Ne-am...

Advertisement Enescu Supermarket