Contactează-ne pe

Evenimente

Tudoriţa Popescu este medicul de familie găeştean infectat cu COVID-19! MESAJUL EI ŞI AL SOŢULUI CLAUDIU POPESCU, AICI!

Publicat în data de

- 4.327 vizualizări

Tudoriţa Popescu este cel de-al doilea medic de familie găeştean confirmat pozitiv cu virusul Sars CoV-2. Deşi asimptomatică, a fost testată, întrucât urma să fie supusă unei intervenţii chirurgicale. În acest moment, se află internată la un spital din capitală, iar starea sa de sănătate este una bună. În această seară, atât Tudoriţa Popescu, cât şi soţul ei, Claudiu Popescu, preşedintele PSD Gaesti şi director AFIR, au postat mesaje emoţionante pe paginile lor de socializare. Le redăm integral.

 

„Dragii mei, vreau sa va confirm ca am fost testata pozitiv de Covid-19. Totul este in regula cu mine, ma simt bine si sunt asimptomatica.
Ieri am vrut sa ma internez pentru o interventie chirurgicala la coloana si am facut testarea de Covid, obligatorie inaintea oricarei internari. Spre dimineata am primit rezultatul pozitiv si am fost transferata intr-un serviciu de specialitate pentru investigatii si tratament corespunzatoare. Din acest punct de vedere, nu va faceti griji pentru mine.
Va rog sa aveti de grija de voi si sa respectati indicatiile de igiena si sanatate, pentru prevenirea transmiterii virusului. Chiar daca nu putem percepe direct existenta acestuia, este bine sa ne protejam pe noi insine si familiile noastre. In spatiile inchise, si mai ales in mediile clinice si spitalicesti, va rog sa purtati mereu masca de protectie.
Pentru cei care ati intrat in contact cu mine in ultima saptamana, va rog sa ne anuntati telefonic pe mine sau pe inlocuitorul meu. In perioada urmatoare cabinetul meu va fi inchis, iar sarcinile care imi revin sunt preluate de colega mea, dr. Steluta Tudor. In plus, va rog mult sa va adresati colegei mele doar in caz de urgente si pentru probleme care nu suporta amanare. (Steluta, multumesc din suflet! 🙏)
Vom traversa cu bine aceasta perioada. Va multumesc pentru intelegere, pentru rabdare si pentru grija purtata! Ma straduiesc sa fie totul bine si sa revin alaturi de voi, cu dedicare in profesia pe care o iubesc si care ma onoreaza!”, a scris Tudoriţa Popescu.

„Confirm stirile pe care probabil le-ati aflat din presa si cu ocazia asta as vrea sa lamuresc anumite detalii care, poate, au fost gresit intelese. Sotia mea trebuia sa se interneze ieri pentru a-si rezolva o problema cronica de sanatate si, inainte de internare, a fost testata pentru Covid-19, conform procedurii. Desi a fost si este inca asimptomatica, rezultatul a iesit pozitiv. Acum este internata si se simte bine.

De cum am aflat vestea, am decis sa ma autoizolez la domiciliu si am facut toate demersurile care se impun in astfel de situatii. Desi nu am simptome care sa indice ca as avea virusul, consider ca este important sa fiu proactiv in a preveni transmiterea bolii si aplic recomandarile specialistilor. Va indemn sa fiti precauti, sa luati masurile de protectie si distantare fizica, si sa aveti grija de voi!

Sa ne revedem cu bine!”, a transmis Claudiu Popescu.

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

SE CAUTA ASISTENT MANAGER POSESOR DE PERMIS AUTO CATEGORIA B SI 4 LUCRATORI NECALIFICATI!

Articol scris de

Societate  comerciala  angajeaza asistent manager cu permis de conducere categoria B. Despre sarcinile de serviciu, salariu şi alte bonusuri aflaţi sunând angajatorul la numărul  de telefon  0722 520 303.

Angajeaza de asemenea 4 lucratori necalificati.  Relatii despre job, conditii de munca si salarizare, la acelasi numar de telefon!

Citește articolul

Evenimente

PRECIZĂRI DSP ÎN SCANDALUL DE LA SPITALUL GĂEŞTI: „Se pot asigura circuite separate pentru CPU, laborator de radiologie şi imagistică şi ambulatoriul de specialitate”

Articol scris de

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la  desemnarea Spitalului Orăşenesc Găeşti ca spital suport COVID- 19, facem următoarele precizări:

Judeţul Dâmboviţa  se confruntă în ultimele 2 săptămâni  cu o creştere a numărului de cazuri SARS- CoV- 2 pozitive, pe fondul :

-relaxării măsurilor restrictive instituite în perioada stării de urgenţă în diferite sectoare de activitate;

-existenţei unui număr mare de focare de colectivitate;

-creşterii numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidentiale pentru persoane adulte şi copii, conform metodologiei de supraveghere a sindromul respirator acut cu noul coronavirus SARS- CoV-2;

-deciziei societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;

-deciziei personale a pacienţilor  internaţi de a se externa la cerere, sau a persoanelor pozitive care refuză internarea şi care rămân în familie/comunitate, decizie care a generat până acum  un număr de 6 focare de familie active, totalizând 26 cazuri pozitive;

-nerespectării recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale unor cazuri confirmate, ca urmare a ultimelor  modificări legislative ;

-nerespectării de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtării măştii de protecţie, ori a utilizării acesteia în mod necorespunzator;

-accentuării gradului de mobilitate al populaţiei având în vedere sezonul estival.

În acest context, capacitatea unităţilor sanitare cu paturi desemnate de Ministerul Sănătăţii ca  spitale suport Covid – 19  a fost depaşită, astfel că a fost necesară intervenţia Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa pentru organizarea  transferului pacienţilor în unităţi similare din judeţele învecinate, care se confruntă la rândul lor cu o creştere a numărului solicitărilor şi al internărilor pentru tratament de specialitate.

Prin Ordinul nr. 1239 din 09.07.2020, ministrul sănătăţii a modificat Anexa 3 – lista spitalelor de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SarsCov2, a Ordinului  nr. 555 din 2020, incluzând pe acesta listă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică  Damboviţa, Spitalul Orăşensc Găeşti, dar şi Secţia Recuperare Medicală a Spitalului Municipal Moreni.

Propunerea ca Spitalul Oraşenesc Găesti (cu excepţia Compartimentului de Primiri Urgenţe, radiologie, farmacie, dispensar TBC şi ambulatoriul de non specialitate) să devină spital suport COVID, a fost fundamentată prin necesitatea asigurării condiţiilor de tratare sub supraveghere medicală, a pacienţilor confirmaţi  SARS -CoV -2, forme asimptomatice şi usoare, precum şi prin faptul că structura funcţională a acestuia, nu permite  acordarea simultană a asistenţei medicale în regim de spitalizare continuă a pacienţilor COVID şi a pacienţilor COVID, prin desemnarea parţială a unor secţii/compartimente destinate exclusiv bolnavilor confirmaţi pozitiv SARS- CoV- 2.

Personalul Spitalului Orăşenesc Găesti a fost dezinformat că activitatea compartimentului de primiri urgenţe va fi suspendată, fiind dirijată într- un corp similar celui de triaj epidemiologic, amplasat la intrarea în unitate, fapt cu care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa nu poate fi de acord.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au analizat structura functională a Spitalului Orăşenesc Găesti şi au stabilit că se pot asigura circuite funcţionale separate pentru CPU, laborator de radiologie şi imagistică şi ambulatoriul de specialitate, aflate la parterul clădirii, cu intrări separate atât pentru CPU cât şi pentru radiologie şi ambulatoriu şi în acest sens va emite aviz favorabil pentru noua structură.

Menţionăm că pacienţii COVID vor fi  investigaţi radiologic la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Echipa Direcţiei de Sănătate Publică Damboviţa  a identificat circuitele epidemiologice funcţionale necesare în vederea desfăşurării activităţii medicale suport COVID, astfel încât riscul de contaminare să fie eliminat:

-desemnarea zonei verzi destinate accesului şi odihnei personalului medical dedicat;

-zona galbenă destinată echipării/dezechipării personalului medical la intrare/ieşire/în /din zona roşie;

-zona roşie destinată exclusiv pacienţilor pozitivi;

Ca şi  la  celelalte unităţi sanitare suport COVID din judeţul Dâmboviţa, tratamentul pacienţilor COVID – pozitivi, forme uşoare sau asimptomatice, va fi stabilit în baza unui protocol încheiat între Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi Spitalul Orăşenesc Găeşti, protocol ce va fi avizat de Direcţia de  Sănătate Publică  Dâmboviţa.

În baza acestui protocol, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, prin medicii specialişti boli infecţioase şi pneumologie, va evalua fiecare pacient stabilind schema de tratament, urmând ca la nivelul Spitalului Orăşenesc Găeşti, personalul medical să supravegheze evoluţia bolii, conform unor criterii stabilite clar de Ordinul M.S. nr.555/2020.

Acelaşi ordin stabileste că asistenţa medicală a pacienţilor COVID forme asimptomatice şi usoare,  poate fi asigurată cu medici de alte specialităţi decât boli infecţioase, medici rezidenţi sau medici voluntari de orice specialitate,  supervizaţi de medici infectionisţi, cu obligaţia  asigurîrii supravegherii asistenţei medicale timp de 24 h.

În concluzie, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a avut şi are în continuare preocuparea

permanentă în asigurarea asistenţei medicale pentru întreaga populaţie a judetului, dar în acest context epidemiologic, prioritratea numărul unu o reprezintă gestionarea epidemiei.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA”

Citește articolul