in

Ce să NU iei în dormitorul tău pentru o amenajare corectă

Un lucru normal de făcut în amenajarea unui dormitor este să te gândești ce elemente ar trebui să pui în interiorul camerei pentru a putea arăta cât mai bine. Culorile, piesele de mobilă, decorațiunile, toate trebuie să fie într-un echilibru perfect pentru a avea un aspect de revistă. Te-ai întrebat, însă, vreodată, ce NU ar trebui să pui în această încăpere, astfel încât să nu riști un eșec în materie de design interior? Citește acest articol pentru a afla!

Lucruri ce ar trebui EVITATE în amenajarea dormitorului:

1.Salteaua inconfortabilă

Poate părea ciudat, probabil, însă o saltea care are o grosime foarte mare nu este neapărat una foarte bună. Există mai multe tipuri de materiale ce pot fi folosite la producerea acestui tip de produs, de la cele care conțin arcuri, la cele făcute doar din spumă cu memorie, ori o combinație între ele și așa mai departe. De aceea, nu ar trebui să îți alegi acest obiect la întâmplare,ci pe baza unor necesități personale.

Este posibil să ai nevoie de o rigiditate a saltelei ridicată sau, din contră, de una foarte moale, depinzând de starea coloanei tale, care ar trebui să „dea tonul” acestei selecții. Cele mai recomandate, la modul general, sunt, modele din spumă cu memorie și cele ortopedice și superortopedice. Așadar, înainte de a lua o astfel de piesă pentru dormitor, nu o face pentru că ar arăta bine, ci din considerente legate strict de confort.

2. Iei piese de mobilă pentru că arată frumos, dar nu le verifici dimensiunile

„Lasă, că văd eu cum încape!” – ți se pare cunoscut? Deși pare o comedie, foarte multe persoane încă aleg să cumpere piese de mobilă doar pentru că arată într-un fel anume, iar când încearcă să le dispui în cameră, îți dai seamă că, de fapt, nu au suficient loc sau că va trebui să faci o mulțime de alte schimbări în încăpere pentru ca totul să arate bine.

Ceea ce trebuie să faci este să măsori mereu spațiul pe care îl ai la dispoziție. De exemplu, dacă vrei să pui orice articol pentru dormitor de aici, verifică lungimea, lățimea și înălțimea, atât a locului liber din cameră, precum și cele ale obiectului pe care vrei să îl cumperi. Asigură-te că lași măcar 1 sau 2 cm neocupați, ca spațiu între obiectele din cameră. 

3. Degeaba design frumos, dacă nu ai utilitate

Acest lucru se aplică mai ales în cazul dormitoarelor mici sau oricăror altor spații cu dimensiuni reduse. Da, estetica este un element cheie în ceea ce privește amenajarea, însă nu trebuie să primeze în faza utilității. Primul lucru la care trebuie să te gândești atunci când alegi orice piesă de mobilier este dacă te ajută la ceva, cum ar fi la economisirea spațiului, prin diversele locuri de depozitare pe care le are. 

Da, poți lua și câte ceva care doar să aibă o funcție de design, însă mai bine lași acest aspect când vine vorba de decorațiuni.  Este adevărat, un obiect poate să fie și util, și aspectuos în același timp, deci fii „cu ochii în patru” după acestea.

Este normal să existe greșeli făcute în amenajarea unui dormitor sau oricărui alt spațiu. Nu toată lumea are studii în acest sens sau poate nu are suficientă inspirație în momentele stilizării spațiului. Ceea ce oricine poate face este să se informeze din ce în ce mai mult, pentru a afla ce ar trebui să facă și ce nu cu scopul de a aranja totul cu bun gust.

 

Sursă foto: shutterstock.com

Comments

Lasă un răspuns