Contactează-ne pe

Evenimente

FĂNUŢ COSTEA, AL DOILEA OM DE AFACERI GĂEŞTEAN CARE SARE ÎN AJUTORUL CADRELOR MEDICALE! „E nevoie de mai mult şi e nevoie de sprijinul nostru, al tuturor!”

Publicat în data de

- 5.043 vizualizări

Găeşteanul Fănuţ Costea este al doilea om de afaceri care sare în sprijinul cadrelor medicale de la Spitalul Găeşti. În acelaşi timp, lansează un apel către toţi cei care pot şi vor să ajute unitatea spitalicească, în această perioadă de cumpănă. După ce a făcut o donaţie generoasă către Asociaţia Medicală Găeşti, în valoare de 10.000 de lei, acesta îndeamnă la solidaritate, întrucât va fi mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. „Suportul poate fi financiar, logistic sau relaţional, având în vedere că produsele de care au nevoie cadrele medicale sunt foarte greu de procurat în această perioadă. Am luat la cunoştinţă sumele alocate astăzi de Consiliul Local pentru spital: 200.000 lei pentru ventilatoare, 100.000 lei materiale de protecţie. Dar, ştiind că masca de protecţie simplă, chirurgicală, de unică folosinţă costă 5 lei, combinezonul de unică folosinţă costă 85 de lei, suma acoperă în mică parte necesarul materialelor care efectiv protejează tot personalul din Spitalul Găeşti. Ştiu că trebuie mai mult şi susţin că este nevoie de sprijinul nostru pentru a găsi soluţii imediate pentru aceşti oameni extraordinari.Hai să fim alături de ei. Orice gest contează ACUM”, a declarat – pentru Cronica de Găeşti – omul de afaceri Fănuţ Costea. Contul în care puteţi face donaţii pentru echipamente este RO05BTRLRONCRT0432301601, deschis de Asociaţia Medicală Găeşti la Banca Transilvania.

De asemenea, pentru informaţii sau pentru contracte de sponsorizare, o puteţi contacta pe Carmen Niţă, şef Serviciu Administrativ, la numărul de telefon 0741179199.

 

Top of Form

Bottom of Form

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

SPITALUL GĂEŞTI DEVINE SPITAL COVID 100%! Nu mai avem nici măcar Serviciul Urgenţe! CINE RĂSPUNDE DACĂ MOR OAMENI?

Articol scris de

Este oficial! Spitalul Orăşenesc Găeşti va deveni spital COVID, începând de luni, potrivit Ordinului 1239/2020 emis de Ministerul Sănătăţii şi publicat astăzi în Monitorul Oficial cu numărul 600/2020. Parterul şi cele 4 etaje din corpul de clădire nou va fi dedicat persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2, având în vedere creşterea alarmantă a numărului de cazuri în ţară şi în judeţ.

Deja nu mai sunt locuri în spitale şi, având în vedere că la Găeşti nu se pot realiza circuite separate, este ordin ca întreaga clădire nouă să fie destinată celor infectaţi.

Cel mai grav este faptul că singurul departament de urgenţe care deserveşte peste 100.000 de locuitori va fi transformat tot în secţie COVID! Sunt oameni ale căror vieţi depind de câteva minute şi probabil că nu ar rezista pe drum, până la Târgovişte. Şi Târgoviştea câte cazuri urgente să gestioneze? Ne gândim la persoane care locuiesc în Şelaru, în Vişina, în Ulieşti, care au accidente pe autostradă sau în zonă, care au infarct, accident vascular sau alte afecţiuni care necesită intervenţie urgentă. Chiar dacă ulterior, cazurile grave sunt trimise mai departe, primul ajutor îl primesc la Departamentul de Urgenţe din Găeşti.

Propunerea ca Spitalul Găeşti să devină spital COVID a fost făcută de DSP Dâmboviţa, deşi ştia că aici nu sunt circuite epidemiologice şi că ori întregul spital rămâne non-covid, ori întreg spitalul acordă asistenţă celor infectaţi. Şi, într-adevăr, personalul care îngrijeşte bolnavi COVID nu poate îngriji şi bolnavi non-covid, având în vedere personalul insuficient, care trebuie să fie şi în gardă, şi în ambulatoriu, şi la urgenţe. Deja sistemul sanitar este sufocat, însă – proporţional – creşte şi inconştienţa celor care nu respectă regulile de distanţare socială şi de igienă personală şi care continuă să instige şi să se comporte ca şi cum virusul nu există.

Primarul Grigore Gheorghe s-a luptat pentru menţinerea UPU, însă cu o mână de medici şi fără circuite, acest lucru este imposibil.

Citește articolul

Evenimente

DIRECTORUL DSP DÂMBOVIŢA, APEL CĂTRE POPULAŢIE: “Trataţi cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică”! SE CAUTĂ SOLUŢII PENTRU DESCHIDEREA UNOR NOI SECŢII COVID!

Articol scris de

„În ultima săptămână s-a constatat o creştere a cazurilor de SARS -CoV -2 la nivelul judeţului Dâmboviţa, fapt explicat prin:

-existenţa a două focare de colectivitate cu un număr mare de cazuri, unul cu 34 de cazuri înregistrat în cadrul unui centru rezidenţial aflat în  subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dîmboviţa , iar celălalt cu 14 cazuri  la o societate comercială;

-creşterea numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidenţiale pentru persoanele adulte şi copii, conform Metodologiei de supraveghere a COVID-19;

-decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi, în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;

-decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere;   -nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative;

-nerespectarea de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie, ori utilizarea acesteia în mod necorespunzător;

Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp.

Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea  de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea  nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

                                           Dr. Sorin STOICA”

Citește articolul