Contactează-ne pe

Noutăți

Coronavirus 23 martie: ACESTEA SUNT CIFRELE DIN DÂMBOVIŢA CARE POT FI FĂCUTE PUBLICE!

Publicat în data de

- 2.364 vizualizări

Astăzi, 23.03.2020, în județul Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 1134 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 276 persoane
  • se află în carantină, în spațiile identificate în acest sens, 53 de persoane.

Polițiștii continuă să acționeze pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost constituite 129 de patrule, dintre care 38 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. La aceaste acțiuni participată și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița. De asemenea, au fost efectuate 4 însoțiri de către polițiști către centrele de carantină și 9 de către jandarmi.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 714 persoane, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1100 de lei celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

Totodată, Poliția Locală Târgoviște a acționat pe raza Municipiului Târgoviște sub coordonarea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pentru verificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate în acest sens 38 de persoane pentru care nu s-au identificat aspecte de încălcare a condițiilor impuse.

În continuare pe raza întregului județ, sunt desfășurate activități, pentru verificarea și identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu sau persoane care, la intrarea în țară, nu au completat formularul prevăzut de autorități.

Zilnic sunt înregistrate apeluri (34 pană la acest moment) la numărul de telefon 0730.013381 în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița, efectuate de către șoferi de tir și persoane aflate în izolare la domiciliu în județul Dâmbovița.

În cursul zilei de astăzi, Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița va supune analizei și, ulterior aprobării, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează măsuri ce pot fi adoptate la nivelul județului, în completarea celor două ordonanțe militare precum și a hotărârilor CNSSU. Măsurile vor fi comunicate după aprobarea acestora.

Începând de astăzi 23.03.2020, ora 22.00 se va restricționa circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. În intervalul orar 22.00-06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele :

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea /însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  • deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

PENTRU EI CERE AJUTORUL PRIMARUL COMUNEI PETREŞTI! „Sunt bătrâni, bolnavi, neputincioşi”!

Articol scris de

Apel al primarului Daniel Lucian Andrei către locuitorii comunei Petreşti şi către toţi oamenii cu suflet. În preajma sărbătorilor pascale, edilul îşi îndeamnă concetăţenii să se unească într-o acţiune umanitară destinată celor mai vulnerabile persoane din comună.

“În aceste vremuri de cumpănă, când tot ceea ce avem mai bun este solidaritatea dintre noi, vin în faţa dumneavoastră pentru a vă ruga să vă întoarceţi feţele către cei mai vulnerabili, mai singuri şi mai săraci oameni ai comunei Petreşti. În jur de 30 de persoane trăiesc sub limita subzistenţei. Sunt bătrâni, bolnavi, neputincioşi, sunt răpuşi de sărăcie şi cu greu mai văd luminiţa de la capătul tunelului.
Personal, i-am ajutat de fiecare dată cum am putut, însă acum am nevoie de dumneavoastră, sufletele care doresc să ajute, mai ales în preajma acestor sfinte sărbători pascale. Orice aveţi în casă şi vă prisoseşte – îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, mobilă – puteţi dona. De asemenea, au mare nevoie de alimente, de produse de igienă personală şi de orice alte bunuri care să le facă viaţa mai uşoară. Ştiu că în comuna Petreşti, şi nu numai, sunt persoane cu suflete mari, dornice să ajute, dornice să se implice, şi nu doar în preajma sfintelor sărbători. Vă rog să mă contactaţi, pentru a vă pune în legătură cu aceste persoane vulnerabile. Căci dăruind vom dobândi şi oferind vom primi şi doar împreună vom trece peste toate greutăţile vieţii”.

 

Citește articolul

Evenimente

CA LA RĂZBOI: Poliţiştii au luat cu asalt Produleştiul, Costeştiul şi Mătăsaru! STAŢI ÎN CASE, CĂ ALTFEL…

Articol scris de

Zeci de poliţişti, jandarmi şi militari au descins în forţă în comunele Produleşti, Costeşti şi Mătăsaru, pentru a impune cu amenzi, dacă altfel nu se poate, respectarea ordonanţelor militare.

Oamenii legii au aplicat sancţiuni şi chiar au găsit un individ care, deşi nu avea permis, se plimba cu maşina prin sat.

În Produleşti a fost confirmat, de curând, primul caz pozitiv de coronavirus, iar oamenii se pare că nu înţeleg pericolul la care se expun.

În Corbii Mari, acolo unde se află principalul focar de CoVid-19 din judeţ, poliţiştii, jandarmii şi militarii au fost permanent prezenţi, reuşind în acest fel să limiteze foarte mult răspândirea virusului. În primele zece zile de la confirmarea primului caz, în zonă au fost mobilizate peste 70 de forţe de ordine, care s-au comportat ca şi cum localitatea era în carantină totală. Şi în ziua de astăzi, la Corbii Mari se află în jur de 30 de oameni ai legii. Măsurile au dat roade.

Iată că acum, atenţia forţelor de ordine se îndreaptă către zona Produleşti.

Facem apel la cetăţeni să rămână în case şi să evite, astfel, ieşirile nejustificate care-i pun în preimejdie.

 

 

 

Citește articolul