Contactează-ne pe

Noutăți

682 de persoane izolate la domiciliu, verificate de autoritatile dambovitene! CIFRELE OFICIALE, AICI!

Publicat în data de

- 1.651 vizualizări

Astăzi, 22.03.2020, în județul Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 1089 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 226 persoane
  • se află în carantină, în spațiile identificate în acest sens, 47 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au acționat pe raza județului Dâmbovița 147 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 37 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, a fost asigurată deplasarea și însoțirea celor 9 persoane către centrele de carantină.

Astfel, au fost verificate 682 de persoane, dintre care 83 în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița și au  fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 de lei celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.

În continuare, pe raza întregului județ, sunt desfășurate activități, pentru verificarea și identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu.

Zilnic sunt înregistrate apeluri (13 pană la acest moment) la numărul de telefon 0730.013381 în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița, efectuate de către șoferi de tir și persoane aflate în izolare la domiciliu în județul Dâmbovița.

Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” Dâmbovița va monta astăzi două corturi de triaj la Spitalul Municipal Moreni.

Este foarte important să respectați măsurile adoptate de către autorități! Evitați ieșirile din casă și respectați măsurile de igienă personală, esențiale în vederea răspândirii COVID-19!

Facem un apel către populație în vederea respectării prevederilor din cele două Ordonanțe militare nr 1/17.03.2020 și nr. 2/21.03.2020, precum și alte hotărâri și ordine adoptate în scopul prevenirii coronavirusului COVID-19.

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

PENTRU EI CERE AJUTORUL PRIMARUL COMUNEI PETREŞTI! „Sunt bătrâni, bolnavi, neputincioşi”!

Articol scris de

Apel al primarului Daniel Lucian Andrei către locuitorii comunei Petreşti şi către toţi oamenii cu suflet. În preajma sărbătorilor pascale, edilul îşi îndeamnă concetăţenii să se unească într-o acţiune umanitară destinată celor mai vulnerabile persoane din comună.

“În aceste vremuri de cumpănă, când tot ceea ce avem mai bun este solidaritatea dintre noi, vin în faţa dumneavoastră pentru a vă ruga să vă întoarceţi feţele către cei mai vulnerabili, mai singuri şi mai săraci oameni ai comunei Petreşti. În jur de 30 de persoane trăiesc sub limita subzistenţei. Sunt bătrâni, bolnavi, neputincioşi, sunt răpuşi de sărăcie şi cu greu mai văd luminiţa de la capătul tunelului.
Personal, i-am ajutat de fiecare dată cum am putut, însă acum am nevoie de dumneavoastră, sufletele care doresc să ajute, mai ales în preajma acestor sfinte sărbători pascale. Orice aveţi în casă şi vă prisoseşte – îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, mobilă – puteţi dona. De asemenea, au mare nevoie de alimente, de produse de igienă personală şi de orice alte bunuri care să le facă viaţa mai uşoară. Ştiu că în comuna Petreşti, şi nu numai, sunt persoane cu suflete mari, dornice să ajute, dornice să se implice, şi nu doar în preajma sfintelor sărbători. Vă rog să mă contactaţi, pentru a vă pune în legătură cu aceste persoane vulnerabile. Căci dăruind vom dobândi şi oferind vom primi şi doar împreună vom trece peste toate greutăţile vieţii”.

 

Citește articolul

Evenimente

CA LA RĂZBOI: Poliţiştii au luat cu asalt Produleştiul, Costeştiul şi Mătăsaru! STAŢI ÎN CASE, CĂ ALTFEL…

Articol scris de

Zeci de poliţişti, jandarmi şi militari au descins în forţă în comunele Produleşti, Costeşti şi Mătăsaru, pentru a impune cu amenzi, dacă altfel nu se poate, respectarea ordonanţelor militare.

Oamenii legii au aplicat sancţiuni şi chiar au găsit un individ care, deşi nu avea permis, se plimba cu maşina prin sat.

În Produleşti a fost confirmat, de curând, primul caz pozitiv de coronavirus, iar oamenii se pare că nu înţeleg pericolul la care se expun.

În Corbii Mari, acolo unde se află principalul focar de CoVid-19 din judeţ, poliţiştii, jandarmii şi militarii au fost permanent prezenţi, reuşind în acest fel să limiteze foarte mult răspândirea virusului. În primele zece zile de la confirmarea primului caz, în zonă au fost mobilizate peste 70 de forţe de ordine, care s-au comportat ca şi cum localitatea era în carantină totală. Şi în ziua de astăzi, la Corbii Mari se află în jur de 30 de oameni ai legii. Măsurile au dat roade.

Iată că acum, atenţia forţelor de ordine se îndreaptă către zona Produleşti.

Facem apel la cetăţeni să rămână în case şi să evite, astfel, ieşirile nejustificate care-i pun în preimejdie.

 

 

 

Citește articolul