in ,

ZVONURILE AU LUAT-O RAZNA! Iata ce spune prefectul!

Zeci de zvonuri au circulat, în ultimele ore, despre presupuse îmbolnăviri cu coronavirus, în diverse colţuri ale judeţului. Ele au fost alimentate de panica instaurată inclusiv în rândul cadrelor medicale, care s-au văzut expuse în faţa pericolului, fără a avea instrucţiuni foarte clare, aşa cum multe dintre acestea ne-au declarat, precum şi de lipsa sau zgârcenia în comunicarea oficială.

La aceasta, s-au adăugat reîntoarcerile masive în ţară, în ultimele zile, din zonele galbene, precum şi spaima legitimă a cetăţenilor că persoanele revenite în ţară nu respectă măsurile de protecţie. Aceste temeri sunt publice şi pot fi regăsite pe toate reţelele de socializare, cu exemple, iar autorităţile nu au, până în prezent, niciun răspuns oficial la aceste spaime ale oamenilor.

Despre toate acestea, am discutat cu prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat, pentru Cronica de Găeşti, că până la această oră nu există niciun caz confirmat de coronavirus în judeţ. De asemenea, îi asigură pe cetăţeni că cele 186 de patrule constituite din poliţişti şi jandarmi verifică dacă cei reîntorşi din străinătate respectă măsura autoizolării la domiciliu. El a subliniat că autorităţile sunt la datorie, că există un permanent dialog între prefectură şi primari, iar în ceea ce priveşte comunicarea publică, aceasta respectă proceduri impuse de starea de urgenţă.

Prin urmare, stimaţi cetăţeni, rămâneţi în case. Respectaţi măsurile de igienă şi protejaţi-vă atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei din jur.

Comments

Lasă un răspuns