Contactează-ne pe

Evenimente

ZVONURILE AU LUAT-O RAZNA! Iata ce spune prefectul!

Publicat în data de

- 2.461 vizualizări

Zeci de zvonuri au circulat, în ultimele ore, despre presupuse îmbolnăviri cu coronavirus, în diverse colţuri ale judeţului. Ele au fost alimentate de panica instaurată inclusiv în rândul cadrelor medicale, care s-au văzut expuse în faţa pericolului, fără a avea instrucţiuni foarte clare, aşa cum multe dintre acestea ne-au declarat, precum şi de lipsa sau zgârcenia în comunicarea oficială.

La aceasta, s-au adăugat reîntoarcerile masive în ţară, în ultimele zile, din zonele galbene, precum şi spaima legitimă a cetăţenilor că persoanele revenite în ţară nu respectă măsurile de protecţie. Aceste temeri sunt publice şi pot fi regăsite pe toate reţelele de socializare, cu exemple, iar autorităţile nu au, până în prezent, niciun răspuns oficial la aceste spaime ale oamenilor.

Despre toate acestea, am discutat cu prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat, pentru Cronica de Găeşti, că până la această oră nu există niciun caz confirmat de coronavirus în judeţ. De asemenea, îi asigură pe cetăţeni că cele 186 de patrule constituite din poliţişti şi jandarmi verifică dacă cei reîntorşi din străinătate respectă măsura autoizolării la domiciliu. El a subliniat că autorităţile sunt la datorie, că există un permanent dialog între prefectură şi primari, iar în ceea ce priveşte comunicarea publică, aceasta respectă proceduri impuse de starea de urgenţă.

Prin urmare, stimaţi cetăţeni, rămâneţi în case. Respectaţi măsurile de igienă şi protejaţi-vă atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei din jur.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

FETIŢĂ DE 4 ANI, ACCIDENTATĂ DE O CĂRUŢĂ! Poliţiştii au întocmit dosar penal!

Articol scris de

O fetiţă în vârstă de 4 ani, din localitatea Voia, a fost rănită de o căruţă, în timp de traversa strada neregulamentar, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa. Atelajul era condus de un bărbat de 26 de ani, care nu a mai putut evita impactul.

„În cauza, politistii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpa”.

Citește articolul

Evenimente

INIŢIATIVĂ ÎN CRIZĂ! ARCTIC a donat spitalelor din judeţ aparatură electrocasnică

Articol scris de

„Compania donează, la nivel național, produse electrocasnice Beko în valoare de 1,4 milioane RON pentru spitalele din România

Compania Arctic, unul dintre cei mai importanți angajatori din Dâmbovița și liderul pieței de electrocasnice din România, sprijină efortul depus de echipele medicale din spitalele din județul Dâmbovița în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus, printr-o donație de produse electrocasnice Beko.

Compania Arctic a donat către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Găești, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Moreni, precum și către Serviciul de Ambulanță Titu produse necesare personalului medical și pacienților, respectiv frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare.

Aceasta nu este prima donație făcută de companie. În baza colaborării cu Crucea Roșie Română, compania Arctic a mai donat o serie de electrocasnice mari către spitalele din țară.

“Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă și acum, mai mult decât oricând, vrem să ne arătăm solidaritatea și responsabilitatea față de întreaga comunitate locală din județul Dâmbovița, unde grupul nostru are cel mai important nucleu de producție la nivelul Uniunii Europene. Așa cum la nivel global Beko este partenerul principal al unuia dintre cele mai îndrăgite cluburi de fotbal, FC Barcelona, în România susținem cea mai mare echipă de eroi, aceea formată din cadrele medicale care zilnic își depășesc limitele în munca pe care o îndeplinesc. Gândurile noastre se îndreaptă către toți cei care duc această luptă, către personalul medical și către cei din instituțiile statului care se străduiesc să aibă grijă de noi”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Donația face parte dintr-o campanie amplă derulată de brandul Beko la nivel global, care prin îndemnul #StayhomelikeaPro susține echipele de medici în eforturile lor pentru prevenirea și controlul răspândirii acestui virus.

Alocarea produselor se face în parteneriat cu Federația Solidaritatea Sanitară din România, Crucea Roșie Română și Asociația Zi de Bine, pentru a acoperi nevoile cât mai multor spitale și cât mai multor comunități. Prin distribuirea a peste 1.150 de electrocasnice Beko – frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare, compania Arctic contribuie la dotarea a peste 90 de spitale și servicii de ambulanță cu produse necesare personalului medical și pacienților în lupta cu acest virus.

Transportul electrocasnicelor s-a făcut în condiții depline de siguranță, folosindu-se mașini igienizate, iar șoferii care au operat aceste transporturi au fost echipați, la rândul lor, cu mănuși și măști de protecție, pe toată durata acestei acțiuni.

În calitate de jucător important al pieței de electrocasnice, compania Arctic este implicată activ în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Solidaritatea și responsabilitatea pentru siguranța angajaților, a partenerilor, a clienților și a tuturor membrilor comunității sunt una dintre prioritățile companiei. Compania Arctic urmărește și respectă recomandările oficiale făcute de autoritățile locale de sănătate din România și adaptează constant măsurile necesare la politicile sale interne și planurile de acțiuni cu ajutorul echipei responsabile de managementul crizei”, se arata in comunicatul de presă al Companiei.

***

Citește articolul