Contactează-ne pe

Noutăți

Copertine retractabile pentru protejarea mașinii în curtea casei

Publicat în data de

- 804 vizualizări

Când este vorba despre a construi un garaj, unii oameni consideră acest lucru destul de complicat și de aceea aleg varianta mai simplă – instalarea unei copertine retractabile drept acoperiș. Acest lucru se face destul de rapid de către un profesionist tehnic, care știe să amenajeze un asemenea acoperiș în parcare, lângă casă.

Pentru asta trebuie un spațiu deschis pe toate părțile, care să fie suficient de mare pentru mașină. Acesta va fi acoperit de o structură retractabilă, care poate fi acționată cu o telecomandă. Proprietarii de case folosesc în acest scop copertine retractabile de calitate, sau pergole retractabile care au structura metalică, rezistentă și durabilă în timp.

Dacă aveți nevoie de garaj, mult mai simplu este să improvizați un astfel de acoperiș, pentru protejarea mașinii de ploaie și zăpadă. Astfel de strategii s-au aplicat și în parcările unor blocuri, din anumite orașe din țară.

În condiții de vreme nefavorabilă, copertinele sau anumite tipuri de pergole retractabile reprezintă o soluție ideală de a proteja autoturismele în parcare de vremea nefavorabilă. Deși ar fi mult mai bun un garaj încălzit, în lipsa lui, un astfel de acoperiș oferă o bună protecție împotriva ploii și zăpezii.

Majoritatea proprietarilor de case au garaje, dar sunt și persoane care din lipsă de spațiu în curtea lor, nu cu avut loc pentru a construi un garaj. Alții aleg să folosească garajul în alt scop, pentru depozitarea altor lucruri și să parcheze mașina afară, într-un loc special amenajat, prevăzut cu acoperiș tip pergolă. În acest fel mașina lor este protejată de ploi și zăpadă, de excrementele păsărilor și ferită de razele puternice ale soarelui. Chiar dacă nu dețin o mașină scumpă sau o decapotabilă, cert este că oamenii țin la aceasta și vor să o păstreze curată cât mai mult timp.

Sub un astfel de acoperiș pot fi adăpostite și alte lucruri: o bicicletă, o motocicletă, etc. Desigur acest spațiu amenajat trebuie să fie în curtea casei pentru că astfel sunt mai greu de furat. Dacă ar fi ținute într-un garaj închis, cu siguranță riscul de a fi furate este și mai mic.

Mulți proprietari de mașini au pus deja în aplicație această idee, pentru că vor ca mașinile lor să fie ferite de condițiile atmosferice dure: ploaie, lapoviță, zăpadă. Unii și-au instalat chiar garaje metalice în parcare, care feresc mașina și de hoți.

Folosirea de copertine sau pergole retractabile servește pentru acoperirea mașinilor și poate garanta cel puțin umbra și adăpostul de soare.

Această structură retractabilă protejează împotriva razelor ultraviolete și este deschisă pe toate cele patru părți. Prin urmare, este o construcție simplă, care se încadrează în categoria de construcție liberă. Avantajele sunt multiple, copertinele și pergolele putând fi utilizate în diferite scopuri și locații, cum ar fi la terase, grădini, balcoane, verande, etc.

Pergolele pot fi din lemn, din fier forjat, sau din aluminiu și au elemente specifice, mai deosebite. Orice pergolă poate fi amenajată cu flori și plante agățătoare, care se atașează destul de simplu și ușor la aceasta. Cele mai apreciate sunt pergolele all seazon, care sunt instalate îndeosebi la restaurante, terase, hoteluri, cafenele, localuri. Acestea au un aspect decorativ mai elegant, se diferențiază de pergolele din lemn sau din fier. Acoperișul unei pergole poate fi prevăzut cu un mecanism special electric sau manual.

Copertinele sunt mai simple de cât pergolele, au caseta specială din care pânza este retractată spre exterior sau spre interior. De regulă ele se montează în continuarea casei, au structura din lemn sau din aluminiu. Ele sunt utile pentru orice spațiu, te pot proteja de efectul de seră, de soarele puternic și de ploaie. Cele mai populare sunt copertinele retractabile, care pot face față și ploii și furtunilor din timpul verii. Dacă sunt prevăzute cu senzori de mișcare și temperatură, ele pot fi considerate copertine cu funcții speciale, pentru că acești senzori pot detecta schimbarea condițiilor vremii – vânt, ploaie, luminozitate.

Promovarea acestor produse a fost realizată în urma contractării unor servicii SEO din București.

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

Donaţie generoasă de la o asociaţie de români din Germania pentru găeştenii din prima linie!

Articol scris de

Rumanischer Verein Diaspora (https://www.facebook.com/VereinDiaspora/) prin presedinta Gabriela Matei, o gaesteanca stabilita in Germania, dar cu sufletul la ea acasa, a trimis 150 litri sapun lichid si 32 pachete de servetele dispenser la Spitalul Gaesti. A trimis de asemenea   500 masti, 500 manusi si 13 viziere confectionate manual pentru cei din prima linie, care se ocupa de siguranta cetatenilor.

Citește articolul

Noutăți

IN ULTIMELE 24 DE ORE: 328 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 193.400 lei

Articol scris de

În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică au fost prezente în strada, la datorie, pentru verificarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantina, cât și pentru respectarea prevederilor impuse pe timpul Stării  de Urgență.

      Astfel, au fost constituite 155 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 78 cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”. De asemenea, politiștii au fost sprijiniti și de politiștii locali (128 de efective), alăturându-se, la aceste activități în sistem integrat, și cadre ale M.Ap.N.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, au fost verificate 1778 de persoane, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Persoana în cauză a fost plasată într-un centru de carantină pentru înca 14 zile.

Totodată, au fost aplicate  328 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 193.400 lei, pentru nerespectarea măsurilor de circulație.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Au fost înregistrate, în total, 414 apeluri (5 astăzi) la numărul de telefon mobil 0730.013381, pus la dispoziție în cadrul Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției Dâmbovița.

Astăzi, 03.04.2020, în județul Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 1382 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 1836 persoane
  • se află în carantină, în centrele special amenajate, 145 de persoane
  • au ieșit din carantină 42 persoane.

Atragem atenția că, odată cu modificarea OUG 1/1999, sancțiunile au fost majorate semnificativ. De aceea, solicităm cetățenilor respectarea cu strictețe și responsabilitate a măsurilor impuse de autorități.

Alte date de interes public și măsuri adoptate vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Citește articolul