Contactează-ne pe

Noutăți

Grupul Arçelik și compania Arctic comunică măsurile de prevenție aplicate în vederea limitării efectelor epidemiei de Coronavirus

Publicat în data de

- 5.457 vizualizări

București, 20 martie 2020 – Arçelik urmărește îndeaproape evoluția epidemiei de Coronavirus 2019 (COVID-19). Acesta este un moment extrem de provocator pentru întreaga lume și pentru mediul de business și solicită o reconfigurare a modelelor noastre normale de lucru. În conformitate cu măsurile luate de Koç Holding și de Centrul de Coordonare de Urgență al grupului, am luat mai multe măsuri de precauție pentru a ne asigura că protejăm sănătatea și siguranța angajaților și că ne păstrăm capacitatea de a opera.

În ultimele săptămâni, am pus în aplicare un plan de pregătire pandemică și am urmat o serie de acțiuni serioase pentru a preveni infecțiile în birourile și fabricile noastre din întreaga lume și a rămâne proactivi în abordarea noastră pentru a asigura continuitatea activității. Ne intensificăm restricțiile în privința întâlnirilor, nu permitem nimănui accesul în birouri și facilități și anulăm toate ședințele între angajați. Ne încurajăm angajații din regiunile critice să lucreze de acasă și să respecte restricțiile de călătorie, atât pe plan internațional, cât și pe plan intern.

Cu unități de producție în 9 țări și operațiuni în peste 140 de piețe, Arçelik s-a confruntat, de asemenea, cu riscurile și incertitudinea cauzate de COVID-19.

China este un hub important pentru aprovizionarea de materii prime și produse finite pentru Arçelik, la fel ca pentru multe alte companii din diferite industrii. În fazele inițiale, furnizorii Arçelik s-au confruntat cu unele dificultăți în reluarea producției după vacanța prelungită de Anul Nou Chinezesc. Echipele noastre au comunicat constant cu furnizorii și suntem bucuroși să vedem că aproape toți furnizorii noștri din China și-au reluat activitățile de producție.

Pe lângă China, urmărim îndeaproape furnizorii din Coreea de Sud și Italia, unde au fost înregistrate unele dintre cele mai mari focare. Echipele noastre de aprovizionare și Supply Chain au făcut tot posibilul pentru a reduce la minim pierderile de producție și vânzări, găsind și furnizori alternativi.

Suntem, de asemenea, un producător în China. Fabrica noastră din Changzhou produce mașini de spălat atât pentru China cât și pentru piețele de export. Ne bucurăm să vedem că angajații noștri au revenit la muncă, iar fabrica noastră a început producția la începutul lunii martie.

Din cauza măsurilor guvernamentale și a comportamentului de consum, observăm o scădere a cererii pe piețele asiatice, unde prezența noastră este încă limitată.

Odată cu extinderea virusului în Europa situația devine mult mai critică, deoarece Europa este încă cea mai mare piață de export pentru Arçelik. În mod firesc, reducerea traficului de consum în magazine și scăderea cererii pe segmentul de retail ar putea avea un impact negativ asupra întregii industrii în următoarele luni. Cu toate acestea, remarcăm că Arçelik a continuat să își crească vânzările pe aproape toate piețele din Europa până în prezent.

În Turcia, care este încă cea mai mare piață (aproximativ 30% din vânzările anuale) pentru companie, numărul persoanelor infectate este foarte limitat. Așa cum am observat din datele de până acum din rețeaua noastră de distribuitori, s-au înregistrat rezultate pozitive atât în cererea en-gros, cât și în retail.

Deși performanța grupului de până acum este în conformitate cu estimările noastre anuale, este greu de prevăzut evoluția pentru restul anului 2020, în contextul incertitudinii globale din jurul epidemiei COVID-19. Este de la sine înțeles că suntem și vom rămâne dispuși să oferim tot sprijinul pe care partenerii noștri de afaceri și clienții îl așteaptă de la compania noastră în această situație.

 

Măsuri de prevenție luate de compania Arctic în vederea limitării efectelor epidemiei de Coronavirus

Protejarea angajaților

Sănătatea și siguranța angajaților noștri sunt principala noastră prioritate. Am luat următoarele măsuri pentru a proteja atât angajații, cât și clienții:

Birouri și facilități de producție:

 • Birourile și facilitățile noastre de producție au pus în aplicare toate măsurile de prevenție necesare și recomandate de guverne și autoritățile locale de sănătate. Acestea includ intensificarea măsurilor de igienă, kituri de igienă (măști chirurgicale, dezinfectant), informarea angajaților cu privire la importanța respectării acestor norme. Continuăm să monitorizăm cu atenție situația din fiecare unitate, iar angajaților care manifestă oricare dintre simptome li se recomandă să urmeze indicațiile autorităților.
 • Angajații noștri au primit echipamentul IT necesar și toate informațiile de care au nevoie pentru a putea lucra de acasă. Întâlnirile se țin prin aplicația Teams; se folosesc canalele de comunicare online, apelurile și conferințele video. Asigurăm accesibilitatea fișierelor prin stocarea în cloud (One Drive) și ne asigurăm că sunt actualizate la zi. Aplicațiile Outlook, OneDrive, Teams, care sunt utilizate prin servicii cloud, sunt accesibile de pe toate dispozitivele conectate la internet.
 • În efortul de a stopa răspândirea virusului printre angajații și acționarii noștri, am anulat evenimentele și întâlnirile din locațiile Arctic până miercuri, 15 aprilie (termenul este posibil să fie extins dacă va fi nevoie).
 • Toate călătoriile internaționale și interne au fost anulate, cu excepția celor obligatorii. În cazul călătoriilor obligatorii, se recomandă folosirea vehiculelor companiei sau ale angajaților, pentru a evita utilizarea transportului public.

Comunicarea cu angajații:

 • Am creat o adresă de e-mail dedicată angajaților noștri pentru a împărtăși orice nelămuriri sau pentru a ne adresa întrebări, iar aceasta este monitorizată constant.
 • Trimitem zilnic newslettere către angajații noștri, pentru a ne asigura că sunt informați cu privire la politicile companiei și la măsurile care se iau în această perioadă.
 • Am creat o secțiune dedicată COVID-19 pe intranetul companiei. Această secțiune este actualizată zilnic cu informații menite să îi ajute pe angajații noștri: infografice, informații IT, statistici OMS.
 • Echipa de management trimite periodic informații cu privire la măsurile de sănătate și prevenție pe care le aplicăm.

 

În prezent, atât facilitățile de producție, cât și serviciile de vânzare continuă să funcționeze. Facem tot posibilul să ne menținem activitatea, cu întreruperi minime. Fabrica de la Ulmi își va relua producția de luni, 23 martie. Facilitățile noastre de producție au implementat toate măsurile de prevenție necesare și stabilite de guvern și de autoritățile locale de sănătate: intensificarea măsurilor de igienă, kituri de igienă (măști chirurgicale, dezinfectant), informarea angajaților cu privire la importanța respectării acestor norme.

Pentru protejarea angajaților cu roluri care trebuie îndeplinite în fabrici pentru a asigura continuitatea activității, au fost luate măsuri suplimentare pentru siguranța la locul de muncă. Toate zonele comune ale clădirilor și instalațiile sunt în permanență dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaților. În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porțile de acces, iar la depozitul de la fabrica din Găești au fost montate dispozitive de curățare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.

Toți angajații sunt informați cu privire la măsurile de prevenție pentru protecție și constant au loc întâlniri cu echipele de producție pentru creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare.

 

Despre Arctic:

 

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, este una dintre cele mai puternice companii din România, și în același timp unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu aproximativ 4.300 de angajați, compania exportă 83% din producția totală în peste 85 de țări.

Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an la finalul investiției.

 

Despre Arçelik:


Fondat în 1955, Arçelik este unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice. Compania este prezentă în 146 de țări, are 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii și birouri de vânzări în întreaga lume. Compania deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus) și este listată la Bursa de Valori din Istanbul. www.arcelikglobal.com

 

 

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

Donaţie generoasă de la o asociaţie de români din Germania pentru găeştenii din prima linie!

Articol scris de

Rumanischer Verein Diaspora (https://www.facebook.com/VereinDiaspora/) prin presedinta Gabriela Matei, o gaesteanca stabilita in Germania, dar cu sufletul la ea acasa, a trimis 150 litri sapun lichid si 32 pachete de servetele dispenser la Spitalul Gaesti. A trimis de asemenea   500 masti, 500 manusi si 13 viziere confectionate manual pentru cei din prima linie, care se ocupa de siguranta cetatenilor.

Citește articolul

Noutăți

IN ULTIMELE 24 DE ORE: 328 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 193.400 lei

Articol scris de

În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică au fost prezente în strada, la datorie, pentru verificarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantina, cât și pentru respectarea prevederilor impuse pe timpul Stării  de Urgență.

      Astfel, au fost constituite 155 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 78 cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”. De asemenea, politiștii au fost sprijiniti și de politiștii locali (128 de efective), alăturându-se, la aceste activități în sistem integrat, și cadre ale M.Ap.N.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, au fost verificate 1778 de persoane, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Persoana în cauză a fost plasată într-un centru de carantină pentru înca 14 zile.

Totodată, au fost aplicate  328 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 193.400 lei, pentru nerespectarea măsurilor de circulație.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Au fost înregistrate, în total, 414 apeluri (5 astăzi) la numărul de telefon mobil 0730.013381, pus la dispoziție în cadrul Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției Dâmbovița.

Astăzi, 03.04.2020, în județul Dâmbovița:

 • se află în izolare la domiciliu 1382 persoane asimptomatice
 • au ieșit din izolare la domiciliu 1836 persoane
 • se află în carantină, în centrele special amenajate, 145 de persoane
 • au ieșit din carantină 42 persoane.

Atragem atenția că, odată cu modificarea OUG 1/1999, sancțiunile au fost majorate semnificativ. De aceea, solicităm cetățenilor respectarea cu strictețe și responsabilitate a măsurilor impuse de autorități.

Alte date de interes public și măsuri adoptate vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Citește articolul