Contactează-ne pe

Evenimente

Marti 17 martie, niciun caz de coronavirus in Dambovita!

Publicat în data de

- 1.330 vizualizări

Până astăzi, 17.03.2020, în județul Dâmbovița se află în izolare la domiciliu 249 de persoane asimptomatice iar 36 de persoane se află în carantină în spațiile identificate în acest sens. Au fost testate 46 de persoane aflate în izolare la domiciliu/carantină, de către DSP Dâmbovița, rezultatele sosite până în prezent fiind negative.

Totodată precizăm că la nivelul județului Dâmbovița nu a fost înregistrat niciun caz de suspiciune/îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a dispus o serie de măsuri în vederea limitării și răspândirii infecției cu coronavirusul COVID-19.

Având în vedere necesitatea furnizării de utilități în regim de continuitate (apă, gaze, electricitate, internet/cablu ,etc) precizăm că pentru intervențiile echipelor care acționează în județul Dâmbovița în cazul persoanelor aflate în izolare, au fost transmise adrese furnizorilor prin care le-am adus în vedere faptul că pot intra în posesia situației persoanelor izolate, de la primarii unităților administrative-teritoriale. De asemenea, au fost puse în vedere măsurile care trebuie respectate în momentul intervenției în locuința unei persoane izolată:

  • înainte de intrarea în locuință să solicite persoanei izolate să poarte masca de protecție;
  • în timpul efectuării lucrărilor necesare să solicite persoanei autoizolate să stea în altă cameră sau la o distanță mai mare de 2 m;
  • membrii echipelor de intervenție vor purta un echipament minim de protecție constând în : măști, ochelari de protecție, mănuși etc.
  • membrii echipelor de intervenție vor fi dotaţi cu dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte și după finalizarea intervenţiei, precum şi după orice manevră care prezintă un risc de contaminare mai ales daca aceasta manevră a fost efectuată fără mănuşi (atingerea unor suprafeţe posibil contaminate de către persoanele autoizolate).

Totodată având în vedere necesitatea persoanelor de a utiliza serviciile specifice Poștei Române, a fost învederat către Oficiul Județean de Rețea Poștală Dâmbovița faptul că pot intra în posesia situației persoanelor izolate, de la primarii unităților administrative-teritoriale și de asemenea, au fost transmise și recomandări pentru personalul Poștei Române desemnat prin procedură proprie  să facă parte din echipele de distribuire mecanizată, și anume:

  • solicitarea către persoana autoizolată să poarte masca de protecție;
  • păstrarea, pe cât posibil, a unei distanţe mai mari de 2 m faţă de persoana izolată care urmează să-şi primească drepturile de protecţie socială;
  • persoana izolată va semna orice document cu instrument de scris propriu;
  • salariaţii vor purta un echipament minim de protecţie constând în mască de protecţie şi vor fi dotaţi cu un dezinfectant pentru mâini (în special pe bază de clor sau alcool), pe care îl vor folosi înainte şi după fiecare contact cu o persoana aflată în autoizolare;
  • mijloacele de transport folosite în aceste cazuri vor fi dotate cu recipiente cu dezinfectant pentru suprafeţe; dezinfecţia in vehiculul de transport se va face cel puţin de două ori în timpul unei ture de lucru cel puţin prin ştergerea suprafeţelor de posibil contact cu mâinile personalului.

S-a transmis o recomandare privind decalarea de către entităţile private din județul Dâmbovița, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajaţi, a programului personalului care utilizează transportul public în comun, fie pentru întregul personal, în afara perioadelor de aglomeraţie maximă, fie prin împărţirea personalului care utilizează transportul public în comun în 2-3 grupuri, care să fie programaţi pentru începerea şi terminarea programului în intervalele orare decalate cu o oră/o oră şi jumătate faţă de programul normal.

Recomandările se aplică până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

Atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Începând cu data de 16.03.2020 a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției cu rolul de a eficientiza acțiunile întreprinse în scopul asigurării unei evidențe permanente a situației înregistrate precum și asigurării unei comunicări directe cu persoanele aflate în izolare la domiciliu/aflate în carantină de pe raza județului nostru: telefon/fax 0245/210472, telefon mobil 0730.013381, e-mail: cjcci.db@gmail.com.

Lansăm un mesaj către toți primarii unităților adminstrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și, deopotrivă, către toți locuitorii acestui județ: Acțiunea fermă, concentrată a tuturor, cu respectarea strictă a programelor și regulilor enunțate mai sus, sunt singurele noastre arme de stăvilire a răspândirii virusului; comanda unică și concertată în același sens sunt premizele reușitei.

Facem apel la întreaga comunitate dâmbovițeană: În acest moment nu mai există granițe între localități și decizii diferite în fiecare comună, oraș sau municipiu; avem o singură problemă și o vom combate într-un singur mod, așa cum vor fi transmise instrucțiunile.

În același timp, facem un apel către cetățenii județului nostru să acționeze cu calm, responsabilitate și grijă față de cei din jur, să nu încurajeze propagarea mesajelor de panică și să susțină efortul nostru pentru limitarea și răspândirea infecției cu noul coronavirus.

 

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

 

 

 

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

FETIŢĂ DE 4 ANI, ACCIDENTATĂ DE O CĂRUŢĂ! Poliţiştii au întocmit dosar penal!

Articol scris de

O fetiţă în vârstă de 4 ani, din localitatea Voia, a fost rănită de o căruţă, în timp de traversa strada neregulamentar, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa. Atelajul era condus de un bărbat de 26 de ani, care nu a mai putut evita impactul.

„În cauza, politistii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpa”.

Citește articolul

Evenimente

INIŢIATIVĂ ÎN CRIZĂ! ARCTIC a donat spitalelor din judeţ aparatură electrocasnică

Articol scris de

„Compania donează, la nivel național, produse electrocasnice Beko în valoare de 1,4 milioane RON pentru spitalele din România

Compania Arctic, unul dintre cei mai importanți angajatori din Dâmbovița și liderul pieței de electrocasnice din România, sprijină efortul depus de echipele medicale din spitalele din județul Dâmbovița în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus, printr-o donație de produse electrocasnice Beko.

Compania Arctic a donat către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Găești, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Moreni, precum și către Serviciul de Ambulanță Titu produse necesare personalului medical și pacienților, respectiv frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare.

Aceasta nu este prima donație făcută de companie. În baza colaborării cu Crucea Roșie Română, compania Arctic a mai donat o serie de electrocasnice mari către spitalele din țară.

“Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă și acum, mai mult decât oricând, vrem să ne arătăm solidaritatea și responsabilitatea față de întreaga comunitate locală din județul Dâmbovița, unde grupul nostru are cel mai important nucleu de producție la nivelul Uniunii Europene. Așa cum la nivel global Beko este partenerul principal al unuia dintre cele mai îndrăgite cluburi de fotbal, FC Barcelona, în România susținem cea mai mare echipă de eroi, aceea formată din cadrele medicale care zilnic își depășesc limitele în munca pe care o îndeplinesc. Gândurile noastre se îndreaptă către toți cei care duc această luptă, către personalul medical și către cei din instituțiile statului care se străduiesc să aibă grijă de noi”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Donația face parte dintr-o campanie amplă derulată de brandul Beko la nivel global, care prin îndemnul #StayhomelikeaPro susține echipele de medici în eforturile lor pentru prevenirea și controlul răspândirii acestui virus.

Alocarea produselor se face în parteneriat cu Federația Solidaritatea Sanitară din România, Crucea Roșie Română și Asociația Zi de Bine, pentru a acoperi nevoile cât mai multor spitale și cât mai multor comunități. Prin distribuirea a peste 1.150 de electrocasnice Beko – frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare, compania Arctic contribuie la dotarea a peste 90 de spitale și servicii de ambulanță cu produse necesare personalului medical și pacienților în lupta cu acest virus.

Transportul electrocasnicelor s-a făcut în condiții depline de siguranță, folosindu-se mașini igienizate, iar șoferii care au operat aceste transporturi au fost echipați, la rândul lor, cu mănuși și măști de protecție, pe toată durata acestei acțiuni.

În calitate de jucător important al pieței de electrocasnice, compania Arctic este implicată activ în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Solidaritatea și responsabilitatea pentru siguranța angajaților, a partenerilor, a clienților și a tuturor membrilor comunității sunt una dintre prioritățile companiei. Compania Arctic urmărește și respectă recomandările oficiale făcute de autoritățile locale de sănătate din România și adaptează constant măsurile necesare la politicile sale interne și planurile de acțiuni cu ajutorul echipei responsabile de managementul crizei”, se arata in comunicatul de presă al Companiei.

***

Citește articolul