Contactează-ne pe

Evenimente

PETRESTI: Măsuri fără precedent pentru limitarea răspândirii coronavirusului! AFLĂ AICI TOATE DETALIILE!

Publicat în data de

- 2.016 vizualizări

 

                                      HOTARAREA nr. 1/13.03.2020

privind masurile dispuse la nivelul comunei Petresti de combatere a noului coronavirus

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUATII DE URGENTA PETRESTI

AVAND IN VEDERE:

– prevederile art. 12 din OUG nr. 21/2004 privind Sistemul National de management al Situatiilor de Urgenta

-prevederile art. 9, alin.(5) si art. 12  din HG nr. 1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind structura organizatorica,atributiile, functionarea si dotarea comitetelor si centrelor operative pentru situatii de urgenta;

-Hotărârea nr.6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus ;

                                                       HOTARASTE:

ART.1.  Se restrictioneaza accesul cetatenilor in incinta primariei pana in data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației.

ART.2 . Se infiinteaza un ghiseu unic, ce va prelua toate solicitarile cetatenilor , la intrarea in institutie, in vederea evitarii contactului cetatenilor cu posibile persoane bolnave  , intr-un spatiu inchis.

ART. 3. Se aprobă suspendarea activității din cadrul After School Gherghesti din data de 13 martie 2020 până în data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației.

ART. 4.  Se restrictioneaza accesul copiilor cu varsta pana in 18 ani in incinta Salii de sport Greci   până în data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației.

ART. 5. Se aproba instituirea obligatiei pentru instituțiile publice, dispensarele medicale,   parohiile si operatorii economici de pe raza comunei Petresti, de a lua masuri de dezinfectare a tuturor spațiilor și obiectelor care intră în contact cu publicul , in termen de 48 de ore de la adoptarea prezentei si in baza recomandarilor Ministerului Sanatatii.

ART. 6. Se aproba instituirea obligatiei pentru unitatile de alimentatie publica

( market, magazin, bar, restaurant, etc) de a lua masuri in privinta:

– dezinfectiei frecvente, maxim 4 ore,  a suprafetelor expuse (carucioare, balustrade, cosuri de cumparaturi, clante de usi, grupuri sanitare , etc)

– instituirii de masuri privind evitarea aglomerarii de persoane, in special in zonele caselor de marcat, in spatii comerciale.

Masura se implementeaza in termen de 48 de ore de la adoptarea prezentei si in baza recomandarilor Ministerului Sanatatii.

ART. 7. Se aproba instituirea obligatiei ca la fiecare intrare în institutii, dispensar medical, parohii, spatii de productie,  magazine, sa fie  montate dispensere cu soluții dezinfectante;

Masura se implementeaza in termen de 48 de ore de la adoptarea prezentei si in baza recomandarilor Ministerului Sanatatii.

ART.8  Locatarii din blocuri  vor dispune de îndată, igienizarea tuturor spațiilor comune .

ART. 9 Toti cetatenii au obligatia de a informa telefonic Centrul operativ Petresti la nr.  de telefon: 0733972879/0767134909/0722667917  cu privire la informatiile detinute privind persoanelor care s-au întors din strainatate, in special din zonele afectate.

ART.10 Reprezentantii UAT Petresti, coordonati de membrii Centrului operativ,  vor intensifica actiunile de verificare a masurilor dispuse precum si de constientizare a populatiei cu privire la necesitatea respectarii masurilor impuse.

PRESEDINTELE

Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta,

PRIMAR,

Ing. Andrei Lucian Daniel”

NOTA REDACTIEI: La sedinta au participat, in afara de membrii CLSU, consultantii CLSU:directori scoala, preoti, reprezentanti ai politiei si operatori economici.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

FETIŢĂ DE 4 ANI, ACCIDENTATĂ DE O CĂRUŢĂ! Poliţiştii au întocmit dosar penal!

Articol scris de

O fetiţă în vârstă de 4 ani, din localitatea Voia, a fost rănită de o căruţă, în timp de traversa strada neregulamentar, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa. Atelajul era condus de un bărbat de 26 de ani, care nu a mai putut evita impactul.

„În cauza, politistii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporala din culpa”.

Citește articolul

Evenimente

INIŢIATIVĂ ÎN CRIZĂ! ARCTIC a donat spitalelor din judeţ aparatură electrocasnică

Articol scris de

„Compania donează, la nivel național, produse electrocasnice Beko în valoare de 1,4 milioane RON pentru spitalele din România

Compania Arctic, unul dintre cei mai importanți angajatori din Dâmbovița și liderul pieței de electrocasnice din România, sprijină efortul depus de echipele medicale din spitalele din județul Dâmbovița în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus, printr-o donație de produse electrocasnice Beko.

Compania Arctic a donat către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Găești, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Moreni, precum și către Serviciul de Ambulanță Titu produse necesare personalului medical și pacienților, respectiv frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare.

Aceasta nu este prima donație făcută de companie. În baza colaborării cu Crucea Roșie Română, compania Arctic a mai donat o serie de electrocasnice mari către spitalele din țară.

“Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă și acum, mai mult decât oricând, vrem să ne arătăm solidaritatea și responsabilitatea față de întreaga comunitate locală din județul Dâmbovița, unde grupul nostru are cel mai important nucleu de producție la nivelul Uniunii Europene. Așa cum la nivel global Beko este partenerul principal al unuia dintre cele mai îndrăgite cluburi de fotbal, FC Barcelona, în România susținem cea mai mare echipă de eroi, aceea formată din cadrele medicale care zilnic își depășesc limitele în munca pe care o îndeplinesc. Gândurile noastre se îndreaptă către toți cei care duc această luptă, către personalul medical și către cei din instituțiile statului care se străduiesc să aibă grijă de noi”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Donația face parte dintr-o campanie amplă derulată de brandul Beko la nivel global, care prin îndemnul #StayhomelikeaPro susține echipele de medici în eforturile lor pentru prevenirea și controlul răspândirii acestui virus.

Alocarea produselor se face în parteneriat cu Federația Solidaritatea Sanitară din România, Crucea Roșie Română și Asociația Zi de Bine, pentru a acoperi nevoile cât mai multor spitale și cât mai multor comunități. Prin distribuirea a peste 1.150 de electrocasnice Beko – frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare, compania Arctic contribuie la dotarea a peste 90 de spitale și servicii de ambulanță cu produse necesare personalului medical și pacienților în lupta cu acest virus.

Transportul electrocasnicelor s-a făcut în condiții depline de siguranță, folosindu-se mașini igienizate, iar șoferii care au operat aceste transporturi au fost echipați, la rândul lor, cu mănuși și măști de protecție, pe toată durata acestei acțiuni.

În calitate de jucător important al pieței de electrocasnice, compania Arctic este implicată activ în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Solidaritatea și responsabilitatea pentru siguranța angajaților, a partenerilor, a clienților și a tuturor membrilor comunității sunt una dintre prioritățile companiei. Compania Arctic urmărește și respectă recomandările oficiale făcute de autoritățile locale de sănătate din România și adaptează constant măsurile necesare la politicile sale interne și planurile de acțiuni cu ajutorul echipei responsabile de managementul crizei”, se arata in comunicatul de presă al Companiei.

***

Citește articolul