Contactează-ne pe

Noutăți

Vrei să faci Pilates? Află de ce echipamente ai nevoie!

Publicat în data de

- 545 vizualizări

Mersul într-un studio de Pilates pentru prima dată poate fi descurajant. O privire rapidă în jur va dezvălui o varietate de lucruri care par intimidante, însă care vor fi foarte ușor de învățat în realitate. Te întrebi cum poate corpul tău să se obișnuiască cu asta? Prin multe multe exerciții.

Fii sigur că Pilates – o formă de mișcare ce se concentrează pe consolidarea forței de bază – este potrivit pentru toate nivelurile de fitness. Este, de asemenea, o practică foarte profesională, centrată pe client. Deși într-un timp mai îndelungat, acest sport contribuie semnificativ și la scăderea în greutate, dacă asta îți dorești de la antrenamentele tale. Indiferent de studioul pe care îl vizezi, pentru a răspunde la întrebarea „Ce se întâmplă cu adevărat aici?”, majoritatea locațiilor îți permit să participi la primul curs gratuit. Instructorul tău ar trebui să fie dispus să-ți explice lucrurile, însă ajută să fii măcar puțin pregătit.

Cu ce să duci la o clasă de Pilates

Studiourile Pilates furnizează de obicei orice echipament pentru antrenament, așa că nu va trebui să aduci mare lucru cu tine la o clasă. Excepția ar putea fi o saltea, deoarece multor oameni le place să lucreze singuri. Covorașele pentru acest sport sunt adesea puțin mai groase decât o saltea de yoga standard, pentru a amortiza mai bine posibilele căderi. Verifică alături de instructor ce saltea îți este recomandată. De asemenea, este indicat să ai și o sticlă de apă pentru a te asigura că rămâi hidratat.

Ce să porți

Majoritatea studiourilor sunt casual, dar normele pot varia. Păstrează-ți ținuta simplă, cel puțin la început, iar în timp îți vei da seama ce funcționează cel mai bine pentru tine. Acest sport este de obicei practicat în picioarele goale, deci nu este nevoie de încălțăminte specială. Dacă preferi să porți șosete, cumpără o pereche cu aderență, astfel încât să nu aluneci.

În ce privește echipamentul, alege îmbrăcăminte care să fie întinsă și să se așeze bine pe corp. În acest fel, instructorul tău poate vedea alinierea oaselor și modul în care mușchii tăi se angajează în efort. Piesele vestimentare cu cusături care urmează linia centrală și marginea corpului te pot ajuta. Cu cât îmbrăcămintea este mai flexibilă, cu atât te vei simți mai bine – intră  online pe decathlon.ro și vei găsi tot ce îți este necesar pentru ora de Pilates.

Evită elasticele și centurile, deoarece pot fi incomode când stai întins pe spate. Legăturile, sau centurile pot fi prinse în arcurile echipamentelor Pilates și te-ar putea răni.

Îndepărtează accesoriile sau bijuteriile! Colierele lungi, curelele și brățările pot fi distractive și periculoase dacă sunt prinse în echipament. Părul trebuie să fie în afara feței și legat la spate dacă este lung. Mergi cu fața curată: machiajul poate colora suprafețele echipamentului.

Concluzionând, ține cont că îmbrăcămintea pentru Pilates și Yoga este în esență aceeași, iar explozia popularității ambelor discipline a adus o revoluție în vestimentația destinată exercițiilor fizice. Indiferent de tipul de corp sau de nevoile tale, este mai ușor ca niciodată să găsești haine la modă, funcționale, care te ajută să îți îndeplinești tot ce e mai bun și să arate bine chiar și la un studio de Pilates. 

 

Sursă foto: pinterest.com

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

Donaţie generoasă de la o asociaţie de români din Germania pentru găeştenii din prima linie!

Articol scris de

Rumanischer Verein Diaspora (https://www.facebook.com/VereinDiaspora/) prin presedinta Gabriela Matei, o gaesteanca stabilita in Germania, dar cu sufletul la ea acasa, a trimis 150 litri sapun lichid si 32 pachete de servetele dispenser la Spitalul Gaesti. A trimis de asemenea   500 masti, 500 manusi si 13 viziere confectionate manual pentru cei din prima linie, care se ocupa de siguranta cetatenilor.

Citește articolul

Noutăți

IN ULTIMELE 24 DE ORE: 328 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 193.400 lei

Articol scris de

În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică au fost prezente în strada, la datorie, pentru verificarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantina, cât și pentru respectarea prevederilor impuse pe timpul Stării  de Urgență.

      Astfel, au fost constituite 155 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 78 cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”. De asemenea, politiștii au fost sprijiniti și de politiștii locali (128 de efective), alăturându-se, la aceste activități în sistem integrat, și cadre ale M.Ap.N.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, au fost verificate 1778 de persoane, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Persoana în cauză a fost plasată într-un centru de carantină pentru înca 14 zile.

Totodată, au fost aplicate  328 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 193.400 lei, pentru nerespectarea măsurilor de circulație.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Au fost înregistrate, în total, 414 apeluri (5 astăzi) la numărul de telefon mobil 0730.013381, pus la dispoziție în cadrul Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției Dâmbovița.

Astăzi, 03.04.2020, în județul Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 1382 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 1836 persoane
  • se află în carantină, în centrele special amenajate, 145 de persoane
  • au ieșit din carantină 42 persoane.

Atragem atenția că, odată cu modificarea OUG 1/1999, sancțiunile au fost majorate semnificativ. De aceea, solicităm cetățenilor respectarea cu strictețe și responsabilitate a măsurilor impuse de autorități.

Alte date de interes public și măsuri adoptate vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Citește articolul