Contactează-ne pe

Evenimente

La mulți ani, România! Sărbătoarea a-nceput de azi, la Găești!

Publicat în data de

- 2.134 vizualizări

Mii de găeșteni au sărbătorit astăzi, pe străzile orașului și la Casa de Cultură, Ziua Națională a României, la primele evenimente din seria mult mai amplă care va continua până duminică.

Parada cu torțe a atras foarte multi entuziaști, care s-au bucurat, în această seară minunată și de inaugurarea iluminatului stradal pentru sărbătorile de iarnă. O parte din găeșteni s-a retras, apoi, la spectacolul de muzică, dans și concursuri interactive, pe care elevii din oraș l-au susținut la Casa de Cultură.

 

De la ora 17.30, la Casa de Cultură, trei echipe ambițioase s-au luptat pentru premiul cel mare la concursul de cultură generală, eseu și fotografie, iar iar cei mai talentați copii au fost premiați. Toți copiii au fost, însă, vedetele Instituţiei de Cultură, fiind premiați și aplaudați de sute de oameni. Sala de spectacol a fost cu adevărat neîncăpătoare pentru circa 500 de spectatori, dintre care mulți au stat în picioare, până la finalul unui spectacol 100% original, susținut de elevii de la școlile și liceele din oraș.

Publicitate
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Reunire de suflet a maeștrilor dansului popular! 45 DE ANI DE OBICEIURI, TRADIȚII ȘI SPIRIT ROMÂNESC!

Articol scris de

A fost multă emotie, astăzi, în incinta Casei de Cultură Găești. Cele mai importante ansambluri de dansuri populare, care au inceput în nucleul Cununa din Petresti, s-au reîntâlnit, după 45 de ani, pentru a depana împreună amintiri. La inițiativa coregrafilor Nicolae si Filofteia Ene, fondatorii Asociației Culturale „Cununa Sanzienelor”, dar și a unui nucleu de fosti și actuali coregrafi și dansatori, printre care și maestrul Ilie Dumitru (Noru), foștii colegi s-au bucurat de un eveniment plin de culoare. S-au rasfoit fotografii și filmări vechi, s-au oferit diplome și s-au rostit discursuri despre frumusețea și importanta folclorului romanesc de ieri și de azi.

La eveniment au participat Ion Untarescu, viceprimarul orașului Găești si Andrei Lucian Daniel, primarul Petrestiului.

Printre invitați s-au mai numarat coregrafii Gheorghe Vaduva, Gheorghe Teodorciuc, Marian Grigore si dansatoarea Tudor Paula.

Citește articolul

Evenimente

Fenomenalul adolescent Ionuț Busuioc, victorie de senzație la Rin Grand Hotel! ANTRENORUL DAN MOCANU ȘI-A ASUMAT UN MARE RISC!

Articol scris de

Meci de poveste, în această seară, la Rin Grand Hotel, la “Dinastia Campionilor”. Cunoscutul antrenor Dan Mocanu, fondatorul Respect Gym Găești, și-a asumat un mare risc atunci când l-a aruncat în lumea bună a luptelor de contact pe Ionuț Busuioc. La doar 15 ani, puștiul este nu doar foarte talentat, dar și infometat de succes și de victorii. Adversarul lui din gala de la Rin Grand Hotel, Anghel Ionuţ Ciprian are 23 de ani și are experiență competițională: 7 meciuri, 7 victorii prin K.O. Cu toate acestea, puștiul lui Dan Mocanu nu s-a lăsat intimidat și a luptat, plin de curaj, pentru a câștiga. Şi-a pus adversarul la podea în repriza a doua şi nu a primit nicio lovitură. Victoria lui ramane una de referință pentru clubul gaestean coordonat de polițistul Dan Mocanu.

Citește articolul
Loading...