Contactează-ne pe

Evenimente

PLUS DE IMAGINE ŞI COMPETENŢĂ:Criminologul Dan Antonescu, noul consilier al șefului Poliției Române!

Publicat în data de

- 1.272 vizualizări

Unul dintre cei mai buni specialiști din Poliția Română, de după 1990, colonelul (r) Dan Antonescu, a fost numit, ieri, consilier al Inspectorului General al IGPR. Polițistul s-a  remarcat, în timpul activității la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, prin rezolvarea, împreună cu echipa de profesioniști din care a făcut parte, a peste 2.000 de cazuri de crimă din București, dar și din alte zone ale țării, unde a fost nevoie de sprijinul acestui serviciu al Poliției Capitalei.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comunicat oficial, astăzi, faptul că ordinul de numire a fost semnat de ministrul Ion Marcel Vela, propunerea venind din partea șefului Poliției Române, chestorul de poliție Liviu Vasilescu. Astfel, Dan Antonescu este, de astăzi, consilier al Inspectorului General al IGPR. „Decizia a fost motivată de experiența și profesionalismul demonstrate pe timpul desfășurării activității de aproape 23 de ani, ca polițist operativ, în structurile M.A.I., dintre care 17 la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei”, anunță IPJ Dâmbovița.

„Sunt onorat și, dacă am reușit să aduc un plus de imagine Poliției Române, cât timp am fost în activitate, doresc să fac în continuare același lucru. Poliția are cu ce să se mândrească, dar, din nefericire, sunt luate în considerare în primul rând situațiile în care s-a greșit, iar munca celor care se dedică meseriei de polițist este umbrită de neprofesionalismul celor care se remarcă prin erori grave”, a declarat colonelul (r) Dan Antonescu, pentru Cronica de Găești.

Problemele grave au apărut în Poliția Română după tăierile de buget din anul 2010, când foarte mulți polițiști au fost dați afară din sistem, apoi nu au mai putut fi înlocuiți. Apoi s-a declanșat o criză fără precedent, prin crearea unui deficit de personal, de 25-30% din necesarul de profesioniști, în toate structurile MAI, iar deficitul s-a menținut până în prezent. Soluția de compromis a fostului ministru de Interne Carmen Dan, de încadrare din sursă externă a câtorva mii de polițiști fără niciun fel de studii și cunoștințe în acest demeniu, s-a dovedit dezastruoasă, prin rezultatele care pun astăzi sub semnul întrebării activitatea întregului sistem. Problema deficitului rămâne în continuare aproape imposibil de rezolvat, mai ales după retragerea în rezervă a unui număr extrem de mare de profesioniști din sistem, ca urmare a schimbărilor legislative care aproape i-au forțat să se pensioneze.

Publicitate
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Reunire de suflet a maeștrilor dansului popular! 45 DE ANI DE OBICEIURI, TRADIȚII ȘI SPIRIT ROMÂNESC!

Articol scris de

A fost multă emotie, astăzi, în incinta Casei de Cultură Găești. Cele mai importante ansambluri de dansuri populare, care au inceput în nucleul Cununa din Petresti, s-au reîntâlnit, după 45 de ani, pentru a depana împreună amintiri. La inițiativa coregrafilor Nicolae si Filofteia Ene, fondatorii Asociației Culturale „Cununa Sanzienelor”, dar și a unui nucleu de fosti și actuali coregrafi și dansatori, printre care și maestrul Ilie Dumitru (Noru), foștii colegi s-au bucurat de un eveniment plin de culoare. S-au rasfoit fotografii și filmări vechi, s-au oferit diplome și s-au rostit discursuri despre frumusețea și importanta folclorului romanesc de ieri și de azi.

La eveniment au participat Ion Untarescu, viceprimarul orașului Găești si Andrei Lucian Daniel, primarul Petrestiului.

Printre invitați s-au mai numarat coregrafii Gheorghe Vaduva, Gheorghe Teodorciuc, Marian Grigore si dansatoarea Tudor Paula.

Citește articolul

Evenimente

Fenomenalul adolescent Ionuț Busuioc, victorie de senzație la Rin Grand Hotel! ANTRENORUL DAN MOCANU ȘI-A ASUMAT UN MARE RISC!

Articol scris de

Meci de poveste, în această seară, la Rin Grand Hotel, la “Dinastia Campionilor”. Cunoscutul antrenor Dan Mocanu, fondatorul Respect Gym Găești, și-a asumat un mare risc atunci când l-a aruncat în lumea bună a luptelor de contact pe Ionuț Busuioc. La doar 15 ani, puștiul este nu doar foarte talentat, dar și infometat de succes și de victorii. Adversarul lui din gala de la Rin Grand Hotel, Anghel Ionuţ Ciprian are 23 de ani și are experiență competițională: 7 meciuri, 7 victorii prin K.O. Cu toate acestea, puștiul lui Dan Mocanu nu s-a lăsat intimidat și a luptat, plin de curaj, pentru a câștiga. Şi-a pus adversarul la podea în repriza a doua şi nu a primit nicio lovitură. Victoria lui ramane una de referință pentru clubul gaestean coordonat de polițistul Dan Mocanu.

Citește articolul
Loading...