Contactează-ne pe

Evenimente

PLUS DE IMAGINE ŞI COMPETENŢĂ:Criminologul Dan Antonescu, noul consilier al șefului Poliției Române!

Publicat în data de

- 1.304 vizualizări

Unul dintre cei mai buni specialiști din Poliția Română, de după 1990, colonelul (r) Dan Antonescu, a fost numit, ieri, consilier al Inspectorului General al IGPR. Polițistul s-a  remarcat, în timpul activității la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, prin rezolvarea, împreună cu echipa de profesioniști din care a făcut parte, a peste 2.000 de cazuri de crimă din București, dar și din alte zone ale țării, unde a fost nevoie de sprijinul acestui serviciu al Poliției Capitalei.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comunicat oficial, astăzi, faptul că ordinul de numire a fost semnat de ministrul Ion Marcel Vela, propunerea venind din partea șefului Poliției Române, chestorul de poliție Liviu Vasilescu. Astfel, Dan Antonescu este, de astăzi, consilier al Inspectorului General al IGPR. „Decizia a fost motivată de experiența și profesionalismul demonstrate pe timpul desfășurării activității de aproape 23 de ani, ca polițist operativ, în structurile M.A.I., dintre care 17 la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei”, anunță IPJ Dâmbovița.

„Sunt onorat și, dacă am reușit să aduc un plus de imagine Poliției Române, cât timp am fost în activitate, doresc să fac în continuare același lucru. Poliția are cu ce să se mândrească, dar, din nefericire, sunt luate în considerare în primul rând situațiile în care s-a greșit, iar munca celor care se dedică meseriei de polițist este umbrită de neprofesionalismul celor care se remarcă prin erori grave”, a declarat colonelul (r) Dan Antonescu, pentru Cronica de Găești.

Problemele grave au apărut în Poliția Română după tăierile de buget din anul 2010, când foarte mulți polițiști au fost dați afară din sistem, apoi nu au mai putut fi înlocuiți. Apoi s-a declanșat o criză fără precedent, prin crearea unui deficit de personal, de 25-30% din necesarul de profesioniști, în toate structurile MAI, iar deficitul s-a menținut până în prezent. Soluția de compromis a fostului ministru de Interne Carmen Dan, de încadrare din sursă externă a câtorva mii de polițiști fără niciun fel de studii și cunoștințe în acest demeniu, s-a dovedit dezastruoasă, prin rezultatele care pun astăzi sub semnul întrebării activitatea întregului sistem. Problema deficitului rămâne în continuare aproape imposibil de rezolvat, mai ales după retragerea în rezervă a unui număr extrem de mare de profesioniști din sistem, ca urmare a schimbărilor legislative care aproape i-au forțat să se pensioneze.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Găeștiul are un parc nou! ADOLESCENȚII TALENTAȚI L-AU TRANSFORMAT ÎNTR-O ADEVĂRATĂ ATRACȚIE!

Articol scris de

5 adolescenți talentați, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, au dat o notă cool și surprinzătoare noului parc înființat în Găești, în zona Complexului Sportiv din cartierul Vaideiasca. Puștanii au desenat în graffiti și au transformat un gard din beton vechi într-o nouă atracție urbană.

Administrația locală tocmai a terminat de amenajat parcul din zona Bazinului de Înot. Au fost realizate alei, montate bănci, aparate de fitness și au fost plantate flori. De asemenea, au fost aduși 8 stâlpi ornamentali și a fost amenajată o parcare generoasă – ne-a declarat primarul Grigore Gheorghe. În această toamnă, vor fi plantați și pomi în noul parc.

Investiția a fost suportată din bugetul local, aici lucrând muncitorii de la Străzi și Spații Verzi.

INAINTE, GALERIE FOTO!

 DUPA, GALERIE FOTO!

 

Citește articolul

Evenimente

BATJOCURĂ: Ce a putut păți o gaesteanca suspectă de COVID la Targoviste! „A FOST GROAZNIC!”

Articol scris de

O tânără din Găești a trecut printr-o experiență traumatizanta, după ce s-a simțit rau mai multe zile și a devenit suspecta de COVID. Femeia a experimentat, timp de mai multe zile, simptome ciudate: „Aveam dureri puternice de cap, frisoane si stari de voma. Am ajuns la UPU Găești, unde am fost tratată cu multă grijă și profesionalism. Intrucat nu mi-a trecut cu nicio pastila, medicii au considerat ca trebuie sa fac testul pentru coronavirus si mi-au dat bilet de trimitere pentru Spitalul Județean”, ne-a povestit gaesteanca.

De aici a început calvarul ei. A mers la Spitalul Județean, simtindu-se in continuare foarte rau, pentru a confirma sau infirma suspiciunea de coronavirus. „A fost groaznic la Spitalul Județean. Nu mi-am imaginat ca situația a fost scapata cu totul de sub control, dar asta este adevarul. Ne-au bagat pe toti suspectii claie peste grămadă, fara sa se stie care a fost infectat si care nu. Timp de 6 – 7 ore, nu ne-a bagat nimeni in seama. Intrebam asistentele si nu ne raspundeau sau ne repezeau. Mai mult, un doctor a venit și mi-a spus că-mi dă și el o rețetă și că nu am COVID, deși nu mă testase nimeni. A fost un cosmar, o lipsa totala de organizare, de empatie si de grija pentru pacienti”, ne-a mai declarat tanara.

Care este finalul? Femeii i s-a spus ca ar putea fi testata abia spre dimineață, motiv pentru care a plecat de acolo. La fel au procedat si alti suspecti de coronavirus, lasati de izbeliste. Prin urmare, sunt din ce in ce mai multe semnale care se confirma ca nu se mai gestioneaza mai nimic in sistemul sanitar.

Citește articolul