Contactează-ne pe

Evenimente

PLUS DE IMAGINE ŞI COMPETENŢĂ:Criminologul Dan Antonescu, noul consilier al șefului Poliției Române!

Publicat în data de

- 1.279 vizualizări

Unul dintre cei mai buni specialiști din Poliția Română, de după 1990, colonelul (r) Dan Antonescu, a fost numit, ieri, consilier al Inspectorului General al IGPR. Polițistul s-a  remarcat, în timpul activității la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, prin rezolvarea, împreună cu echipa de profesioniști din care a făcut parte, a peste 2.000 de cazuri de crimă din București, dar și din alte zone ale țării, unde a fost nevoie de sprijinul acestui serviciu al Poliției Capitalei.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comunicat oficial, astăzi, faptul că ordinul de numire a fost semnat de ministrul Ion Marcel Vela, propunerea venind din partea șefului Poliției Române, chestorul de poliție Liviu Vasilescu. Astfel, Dan Antonescu este, de astăzi, consilier al Inspectorului General al IGPR. „Decizia a fost motivată de experiența și profesionalismul demonstrate pe timpul desfășurării activității de aproape 23 de ani, ca polițist operativ, în structurile M.A.I., dintre care 17 la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei”, anunță IPJ Dâmbovița.

„Sunt onorat și, dacă am reușit să aduc un plus de imagine Poliției Române, cât timp am fost în activitate, doresc să fac în continuare același lucru. Poliția are cu ce să se mândrească, dar, din nefericire, sunt luate în considerare în primul rând situațiile în care s-a greșit, iar munca celor care se dedică meseriei de polițist este umbrită de neprofesionalismul celor care se remarcă prin erori grave”, a declarat colonelul (r) Dan Antonescu, pentru Cronica de Găești.

Problemele grave au apărut în Poliția Română după tăierile de buget din anul 2010, când foarte mulți polițiști au fost dați afară din sistem, apoi nu au mai putut fi înlocuiți. Apoi s-a declanșat o criză fără precedent, prin crearea unui deficit de personal, de 25-30% din necesarul de profesioniști, în toate structurile MAI, iar deficitul s-a menținut până în prezent. Soluția de compromis a fostului ministru de Interne Carmen Dan, de încadrare din sursă externă a câtorva mii de polițiști fără niciun fel de studii și cunoștințe în acest demeniu, s-a dovedit dezastruoasă, prin rezultatele care pun astăzi sub semnul întrebării activitatea întregului sistem. Problema deficitului rămâne în continuare aproape imposibil de rezolvat, mai ales după retragerea în rezervă a unui număr extrem de mare de profesioniști din sistem, ca urmare a schimbărilor legislative care aproape i-au forțat să se pensioneze.

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

„E genial!” GĂEȘTEANUL VLAD ȘCHIOPU A ȘOCAT JURIUL DE LA iUMOR CU MOMENTUL SĂU DE FERICIRE!

Articol scris de

Are 16 ani, învață la Colegiul Național „Vladimir Streinu” și are, cel mai probabil, un viitor strălucitor în informatică. Aseară însă a făcut furori la emisiunea iUmor difuzată de Antena 1 cu o coregrafie personală care i-a uimit pe Mihai Bendeac și Delia. Timp de câteva minute, Vlad s-a mișcat în ritmul său, absolut fascinant, nebunesc și interesant, in același timp.
Dezinvolt, simpatic și foarte inteligent, adolescentul le-a spus juratilor de la iUmor ca a venit la emisiune la îndemnul colegilor si ca dansul îi apartine.
„Nu a venit cu un număr de comedie, nu a venit cu un număr de dans, a venit cu un număr de fericire. Poți să crezi așa ceva? De asumare totală. L-am filmat”, a precizat Mihai Bendeac, entuziasmat de prestația gaesteanului.

Delia și-a scos imediat telefonul și a început si ea să-l filmeze: „Niște mișcări pe care nu le-am văzut niciodată, nicăieri. Este magnific!”.

 
La finalul discuției cu juriul, puștiul a oferit un alt moment memorabil și care i-a demonstrat, încă o dată, inteligența.
„Incheie cu un lucru memorabil, spune-ne ceva ce ai vrea tu să știe oamenii de acasă, nekegat de umor, nelegat de muzică, nelegat de emisiuni. Cel mai important mesaj pe care nu ai avut niciodată ocazia sa-l faci public”, a incercat Cheloo să-l incuie.
Replica a venit, absolut geniala: „Nașul meu are doi pisoi. Se numesc Măgărușul și Bibi”.

 

Citește articolul

Evenimente

ACCIDENT LA RĂSCĂEŢI CU DOUĂ FEMEI RĂNITE!

Articol scris de

O şoferiţă în vârstă de 37 de ani din Răscăeţi nu s-ar fi asigurat când a plecat de pe loc şi a intrat într-un alt autovehicol  condus de un tânăr de 27 de ani, care circula regulamentar. Zona a fost asigurată de pompierii de la  GI Vişina cu 1 ASAS, Det.Gaesti cu 1 SMURD,si SAJ DB cu 2 echipaje întrucât iniţial s-a crezut că 3 persoane sunt rănite.  Se pare că doar mama şi bunica tânărului ( de 49, respectiv 70 de ani) au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma impactului. Poliţia se află la faţa locului şi face cercetări în acest caz.

 

Citește articolul