Contactează-ne pe

Noutăți

Aparatură performantă și medici noi la Spitalul Găeşti! SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ, PE MÂINI DIN CE ÎN CE MAI BUNE!

Publicat în data de

- 2.084 vizualizări

Spitalul Orasenesc Gaesti  se află într-un continuu proces de eficientizare a activității medicale specifice, fie prin achizitionare de aparatura si dispozitive medicale, fie prin atragerea unui număr cât mai mare de medici specialiști.

Încă de la începutul acestui an, conducerea unității sanitare a făcut numeroase demersuri pentru a atrage un număr cât mai mare de medici, confirmați în diverse specializări. Astfel, mai multe secții din cadrul spitalului și-au extins echipa de medici, după cum urmează:

   Sectia Medicina Interna: MEDIC PRIMAR  ENE NICOLAE  CU SPECIALIZARE MEDICINA INTERNA  SI STUDII COMPLEMENTARE IN ECOECHOCARDIOGRAFIE GENERALA

  Sectia Pediatrie : MEDIC SPECIALIST  IN SPECIALITATEA PEDIATRIE  SERBAN DOINA 

Compartiment Primiri Urgenta:

MEDIC PRIMAR  CHIRCULESCU  CLAUDIA   SI   MEDIC SPECIALIST  STAN ALEXANDRA   au efectuat cursuri (ASISTENTA MEDICALA DE URGENTA) si in urma examenului dat au  obtinut ATESTATUL PENTRU ASISTENTA MEDICALA DE URGENTA PRESPITALICEASCA

  Laborator radiologie si imagistica medicala :MEDIC SPECIALIST IN SPECIALITATEA RADIOLOGIE SI  IMAGISTICA MEDICALA RUDEANU RALUCA– a obtinut COMPETENTA IN TOMOGRAFIE COMPITERIZATA

Pe această cale, reprezentanții unității medicale și colegii le urează noilor medici mult succes în activitate, la Spitalul Orasenesc Gaesti

Manager,

Dr.Seltea Cristiana

Publicitate
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Noutăți

Analiza activității desfășurate la nivelul Asociației de Arbitraj Instituționalizat în anul 2019

Articol scris de

În data de 14 decembrie a.c., în sala de conferințe a Hotelului Valahia din Târgoviște a avut loc ședința de Bilanț a Asociației de Arbitraj Instituționalizat (prescurtat A.A.I.), în cadrul căreia au fost prezentate Raportul de activitate pe anul 2019 și Agenda evenimentelor pe anul 2020.

Din Raportul de activitate a rezultat că în anul 2019 s-a pus accent pe pregătirea profesională a arbitrilor, în perioada analizată fiind organizat un curs de Procedură arbitrală de 90 de ore și alte cinci cursuri de pregătire continuă de scurtă durată.

Totodată, în perioada analizată au fost promovate, la nivelul Guvernului României și a ministerelor care fac parte din acesta, activitățile desfășurate de A.A.I. și Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat (entitate de arbitraj care funcționează pe lângă asociație)  .

În acest sens, s-a arătat că în prima parte a anului 2019 au fost transmise adrese de luare în evidența ministerelor a asociației, iar în data de 21 august a.c., președintele A.A.I., arbitru Rodica Vlaicu, a participat o întâlnire cu primul ministru al României și o parte din membrii Guvernului Dăncilă în cadrul căreia a prezentat un Proiect de eficientizare a activității sistemului judiciar și de ordine publică prin accesarea Justiției alternative (arbitraj, mediere și conciliere).

De asemenea, în Raportul de activitate s-a specificat faptul că Asociația de Arbitraj Instituționalizat a fost propusă de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a face parte din Colegiul pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor, for consultativ ce funcționează pe lângă primul ministru al României.

Referitor la Agenda evenimentelor pe anul 2020, Președintele Asociației de Arbitraj Instituționalizat a arătat că la 1 ianuarie 2020 va intra în vigoare noul Statut al Arbitrilor Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, iar la inceputul lunii martie noul Regulament de organizare și funcționare al Tribunalului și noile  Reguli de procedură arbitrală.

Totodată, se va pune în continuare accent pe pregătirea arbitrilor Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, în luna mai urmând a fi organizat un curs de Procedură Arbitrală de 180 de ore și mai multe cursuri de pregătire profesională continuă.

În anul 2020 vor fi organizate seminarii, conferințe și Manifestarea „Zilele Arbitrajului Instituționalizat” – Ediția a V-a.

PREȘEDINTE

ASOCIAȚIA DE ARBITRAJ INSTITUȚIONALIZAT

 Rodica VLAICU

 

Despre Asociația de Arbitraj Instituționalizat

Asociația de Arbitraj Instituționalizat, persoană juridică de drept privat, nonprofit, cu scop nelucrativ și nepatrimonial, de interes general, cultural, educațional și formator, a fost înființată în vederea promovării, studierii și practicării arbitrajului instituționalizat în România.

În cadrul Asociației de Arbitraj Instituționalizat funcționează Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat – jurisdicție alternativă la instanța statală de judecată; Institutul pentru Pregătirea Arbitrilor din România – instituție care organizează pregătirea inițială și formarea continuă a arbitrilor și Editura ”Thalindra” – specializată în carte juridică.

Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat este o jurisdicție alternativă la instanța de judecată statală, cu caracter privat, care funcționează în mod permanent pe lângă Asociația de Arbitraj Instituționalizat, potrivit dispozițiilor art. 616 din Codul de procedură civilă.

Tribunalul și-a deschis porțile în septembrie 2014, fiind abilitat să judece orice dispută de natură civilă, cu excepția cazurilor prevăzute de art. 542 din Codul de Procedură Civilă. Hotărârile pronunțate de Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat sunt definitive și obligatorii, beneficiază de putere de lucru judecat și au forța probantă a unui înscris autentic. Hotărârea arbitrală nu poate fi supusă căilor de atac, ea poate fi desființată numai prin acțiune în anulare.

Cauzele deduse spre soluționare Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat sunt judecate de arbitri profesioniști, care au dobândit această calitate printr-un examen de verificare a cunoștințelor. Aceștia sunt independenți și imparțiali în îndeplinirea atribuțiilor și răspund, în condițiile legii, pentru prejudiciile provocate părților. Pentru a fi eligibil față de instanța statală de judecată, tribunalul a instituit pentru justițiabili o serie de avantaje, precum: confidențialitate, celeritate, costuri reduse, procedură flexibilă, posibilitatea dată părților de a-și alege arbitrii.

Totodată, părțile beneficiază de egalitate de tratament, respectarea dreptului de apărare și a principiului contradictorialității. Activitatea desfășurată de Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat este în interesul statului român deoarece: preia o mare parte din dosarele civile reducând volumul de muncă din instanțele statale; contribuie la creșterea calității actului de justiție și la reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat destinate susținerii Justiției; scăderea numărului de dosare  în care statul român este reclamat la CEDO pentru erori judiciare și implicit a sancțiunilor aplicate de această instituție României.

 

 

Citește articolul

Evenimente

Reunire de suflet a maeștrilor dansului popular! 45 DE ANI DE OBICEIURI, TRADIȚII ȘI SPIRIT ROMÂNESC!

Articol scris de

A fost multă emotie, astăzi, în incinta Casei de Cultură Găești. Cele mai importante ansambluri de dansuri populare, care au inceput în nucleul Cununa din Petresti, s-au reîntâlnit, după 45 de ani, pentru a depana împreună amintiri. La inițiativa coregrafilor Nicolae si Filofteia Ene, fondatorii Asociației Culturale „Cununa Sanzienelor”, dar și a unui nucleu de fosti și actuali coregrafi și dansatori, printre care și maestrul Ilie Dumitru (Noru), foștii colegi s-au bucurat de un eveniment plin de culoare. S-au rasfoit fotografii și filmări vechi, s-au oferit diplome și s-au rostit discursuri despre frumusețea și importanta folclorului romanesc de ieri și de azi.

La eveniment au participat Ion Untarescu, viceprimarul orașului Găești si Andrei Lucian Daniel, primarul Petrestiului.

Printre invitați s-au mai numarat coregrafii Gheorghe Vaduva, Gheorghe Teodorciuc, Marian Grigore si dansatoarea Tudor Paula.

Citește articolul
Loading...