Contactează-ne pe

Evenimente

ÎNCEPUT DE AN CU EMOȚII, LA GĂEȘTI! Instituțiile de învățământ au prins viață! ”MI-AȘ DORI SĂ VĂD CRESCÂND CÂT MAI MULTE PROIECTE EDUCAȚIONALE!”

Publicat în data de

- 5.318 vizualizări

Noul an şcolar a început, în dimineața de luni, 9 septembrie, iar strazile orasului au devenit aglomerate.

Asadar, emoții mari pentru elevi în prima zi de școală. Toate unitățile de învățământ din Gaesti și-au deschis porțile, iar elevii s-au prezentat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, vizibil incantati de revederea colegilor si a profesorilor.

Cei mai emoţionaţi dintre ei au fost cei mici, care s-au dus la şcoală însoţiţi de părinţi şi ţinând în mâini buchete de flori.

Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel:

* vacanta de iarna – 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020
* vacanta de primavara – 4 aprilie – 21 aprilie 2020
* vacanta de vara – 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor incepe cursurile anului scolar 2020 – 2021

Clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor mai avea o vacanta in saptamana 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Viceprimarul orașului Găești, Ion Untărescu, a dat citire mesajului primarului Grigore Gheorghe, la început de an școlar: ” Doamnelor şi domnilor profesori, dragi elevi, stimaţi părinţi şi invitaţi. Îmi amintesc de primele mele zile de şcoală, retrăind astfel emoţia anilor care au stat la baza formarii mele. Dragi elevi, școala şi educaţia, în primul rând, înseamnă temelia pe care vă veţi baza anii de maturitate. Nu ignoraţi aceste zile, nu ignoraţi această perioadă plină de graţie. Fiţi însetaţi de cunoaştere, citiţi, informaţi-vă şi nu renunţaţi la pasiunile voastre. Şcoala găeşteană a dat ţării şi lumii nume mari, valori autentice pentru societate, oameni cu care ne mândrim. Deci, se poate. Prin seriozitate şi implicare, fiecare dintre voi poate reuşi în viaţă. Bazaţi-vă pe profesorii voştri şi nu irosiţi această minunată perioadă de formare. În ceea ce mă priveşte, îmi doresc ca acest oraş să fie şi să devină locul în care să vă doriţi să rămâneţi, în care să vă doriţi să vă întoarceţi şi să vă trăiţi frumos perioada de maturitate. Stimaţi profesori, Doresc să-mi reafirm recunoştinţa pentru munca extraordinară pe care o depuneţi pentru copiii noştri. Responsabilitatea care stă pe umerii dumneavoastră este una importantă şi vreau să ştiţi că vă respect, că vă mulţumesc că aţi rămas un corp profesional de elită la nivel de judeţ, şi nu numai, şi că voi fi alături de dumneavoastră necondiţionat. Educaţia nu este doar problema dascălilor, educaţia este datoria noastră, a tuturor: părinţi, autorităţi locale, instituţii de cultură, simpli cetăţeni. Înţelegând acest aspect, cu siguranţă că vom privi eforturile dumneavoastră din altă perspectivă şi vă vom oferi, cu toţii, respectul şi preţuirea pe care le meritaţi. Primăria şi Consiliul Local Găeşti vor continua să investească în instituţiile de învăţământ şi mi-aş dori foarte mult să văd crescând şi implementându-se cât mai multe proiecte educaţionale, initiative pentru timpul liber al elevilor și soluţii pentru prevenirea abandonului şcolar la toate nivelurile. Vă mulţumesc şi nu uitaţi că vă preţuiesc şi vă susţin în toate demersurile pozitive pe care le realizaţi. Mult succes în noul an şcolar. CU STIMĂ, PRIMAR GRIGORE GHEORGHE”

 

Foto: Alexandru Oprea

 

 

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Am aflat cum s-au pregătit şcolile găeştene pentru a-şi primi marţi elevii! SITUAŢIE INEDITĂ LA COLEGIUL NAŢIONAL „VLADIMIR STREINU”!

Articol scris de

Unităţile de învăţământ găeştene sunt pregătite să primească de marţi, 2 iunie, elevii din ciclurile terminale, pentru stagiile de pregătire. Toţii directorii au creat circuite, au achiziţionat biocide, termoscanere, au făcut dezinfecţii şi au împărţit copiii pe clase, astfel încât să fie respectată distanţarea socială. De asemenea, măştile chirurgicale primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean au fost deja repartizate.

La Şcoala „Şerban Cioculescu”, 71 din cei 86 de elevi de clasa a VIII-a vor reveni, începând de marţi, la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională din 15 – 17 iunie. Directoarea instituţiei de învăţământ, Carmen Vişoiu, a declarat – pentru Cronica de Găeşti – că au fost luate toate măsurile necesare, astfel încât copiii să aibă cele mai sigure condiţii de studiu. Totodată, aici s-au primit 1750 de măşti chirurgicale. „Am creat circuite care să permită distanţarea socială încă de la poartă. Am achiziţionat biocide, termoscanere şi absolut tot ceea ce a fost nevoie. Profesorii de Limba română și Matematică, precum și profesorii de serviciu vor asigura permanența acestor ore de pregătire suplimentară, iar pentru elevii care nu vor putea fi prezenți, vor fi transmise online lecțiile de pregătire. Pe întreaga durată a desfășurării sesiunilor de pregătire suplimentară, elevii vor fi asistați medical de către cadre medicale avizate de DSP Dâmbovița, doamnele asistente și domnul doctor al cabinetului medical școlar, realizându-se zilnic triajul epidemiologic cu termoscanere și asigurându-se materiale dezinfectante și măști de protecție.
Mulţumesc inspectorului şcolar general Ion Sorin şi în mod special primarului Grigore Gheorghe pentru sprijinul acordat”. Şcoala „Şerban Cioculescu” este singura din oraş care a achiziţionat tablete pentru elevii fără posibilităţi materiale.

 

Şi la Şcoala „Radu cel Mare”, directorul Ştefan Şchiopu, împreună cu echipa sa, a organizat totul pentru siguranţa copiilor şi a cadrelor didactice. De luni, sunt aşteptaţi la sesiunile de pregătire 45 din cei 63 de elevi de clasa a VIII-a. Ei vor fi împărţiţi în grupe de câte 6 – 7 copii per clasă. Această unitate şcolară a primit 1.400 de măşti chirurgicale din partea Inspectoratului Şcolar.

Liceul „Iordache Golescu” se redeschide, de marţi, pentru 70 dintre cei 156 de elevi din anul terminal. Maxim 10 viitori absolvenţi vor lucra într-o clasă, pentru bacalaureat, astfel încât să fie respectate cu stricteţe normele de siguranţă şi de distanţare socială. „Primăria ne-a ajutat foarte mult. Ne-a asigurat fondurile necesare pentru dezinfectant, săpunuri, materiale de curăţenie şi termoscanere. De asemenea, de la Inspectoratul Şcolar au sosit 2.850 de măşti. Suntem pregătiţi, am creat circuite, copiii şi profesorii vor fi în siguranţă”, a declarat – pentru Cronica de Găeşti – directoarea Ioana Dincă.

La Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, doar un singur elev de clasa a XII-a va veni pentru a susţine orele de pregătire pentru bac. Ceilalţi 187 de colegi ai săi vor continua pregătirea online. Aceeaşi situaţie este şi în cazul absolvenţilor clasei a VIII-a, care s-au hotărât să rămână acasă şi să înveţe la distanţă.

Directoarea adjunctă a CNVS, Iulia Ioniţă, ne-a declarat că a primit de la Inspectoratul Şcolar 3.750 de măşti chirurgicale şi că s-au făcut toate pregătirile pentru susţinerea examenelor finale în condiţii de maximă siguranţă.

 

Citește articolul

Evenimente

GĂEȘTI: Accident spectaculos pe strada 1 Decembrie!

Articol scris de

Un șofer de 19 de ani, din Găești, este ranit grav si si-a facut masina praf, dupa ce nu a adaptat viteza la conditiile de trafic. Tanarul a parasit partea carosabila,  a intrat intr-un gard si s-a oprit in zidul unei case. Evenimentul rutier a avut loc pe strada 1 Decembrie din Găești. Polițiștii fac cercetari la fața locului.

Citește articolul