Contactează-ne pe

Evenimente

ÎNCEPUT DE AN CU EMOȚII, LA GĂEȘTI! Instituțiile de învățământ au prins viață! ”MI-AȘ DORI SĂ VĂD CRESCÂND CÂT MAI MULTE PROIECTE EDUCAȚIONALE!”

Publicat în data de

- 5.301 vizualizări

Noul an şcolar a început, în dimineața de luni, 9 septembrie, iar strazile orasului au devenit aglomerate.

Asadar, emoții mari pentru elevi în prima zi de școală. Toate unitățile de învățământ din Gaesti și-au deschis porțile, iar elevii s-au prezentat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, vizibil incantati de revederea colegilor si a profesorilor.

Cei mai emoţionaţi dintre ei au fost cei mici, care s-au dus la şcoală însoţiţi de părinţi şi ţinând în mâini buchete de flori.

Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel:

* vacanta de iarna – 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020
* vacanta de primavara – 4 aprilie – 21 aprilie 2020
* vacanta de vara – 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor incepe cursurile anului scolar 2020 – 2021

Clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor mai avea o vacanta in saptamana 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Viceprimarul orașului Găești, Ion Untărescu, a dat citire mesajului primarului Grigore Gheorghe, la început de an școlar: ” Doamnelor şi domnilor profesori, dragi elevi, stimaţi părinţi şi invitaţi. Îmi amintesc de primele mele zile de şcoală, retrăind astfel emoţia anilor care au stat la baza formarii mele. Dragi elevi, școala şi educaţia, în primul rând, înseamnă temelia pe care vă veţi baza anii de maturitate. Nu ignoraţi aceste zile, nu ignoraţi această perioadă plină de graţie. Fiţi însetaţi de cunoaştere, citiţi, informaţi-vă şi nu renunţaţi la pasiunile voastre. Şcoala găeşteană a dat ţării şi lumii nume mari, valori autentice pentru societate, oameni cu care ne mândrim. Deci, se poate. Prin seriozitate şi implicare, fiecare dintre voi poate reuşi în viaţă. Bazaţi-vă pe profesorii voştri şi nu irosiţi această minunată perioadă de formare. În ceea ce mă priveşte, îmi doresc ca acest oraş să fie şi să devină locul în care să vă doriţi să rămâneţi, în care să vă doriţi să vă întoarceţi şi să vă trăiţi frumos perioada de maturitate. Stimaţi profesori, Doresc să-mi reafirm recunoştinţa pentru munca extraordinară pe care o depuneţi pentru copiii noştri. Responsabilitatea care stă pe umerii dumneavoastră este una importantă şi vreau să ştiţi că vă respect, că vă mulţumesc că aţi rămas un corp profesional de elită la nivel de judeţ, şi nu numai, şi că voi fi alături de dumneavoastră necondiţionat. Educaţia nu este doar problema dascălilor, educaţia este datoria noastră, a tuturor: părinţi, autorităţi locale, instituţii de cultură, simpli cetăţeni. Înţelegând acest aspect, cu siguranţă că vom privi eforturile dumneavoastră din altă perspectivă şi vă vom oferi, cu toţii, respectul şi preţuirea pe care le meritaţi. Primăria şi Consiliul Local Găeşti vor continua să investească în instituţiile de învăţământ şi mi-aş dori foarte mult să văd crescând şi implementându-se cât mai multe proiecte educaţionale, initiative pentru timpul liber al elevilor și soluţii pentru prevenirea abandonului şcolar la toate nivelurile. Vă mulţumesc şi nu uitaţi că vă preţuiesc şi vă susţin în toate demersurile pozitive pe care le realizaţi. Mult succes în noul an şcolar. CU STIMĂ, PRIMAR GRIGORE GHEORGHE”

 

Foto: Alexandru Oprea

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educație și cultură

PERFORMANȚĂ: Elevul găeștean Luca Neagu, locul întâi la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene!

Articol scris de

Este un tânăr modest, dar cu multă personalitate. În ochii lui se citesc bunătatea, inteligența și mai ales bunăvoința. Este unul dintre cei mai străluciți elevi ai Școlii ”Șerban Cioculescu” și, iată, rezultatele nu întârzie să apară.
Luca Neagu a participat, alături de alți 323 de elevi din școlile și liceele din orașele dâmbovițene, la Concursul Eparhial Biserici și Mănăstiri Dâmbovițene, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, fiind pregătit de profesor Ionela Ciobanu.
Lucrarea saMănăstirea Izvorul Tămăduirii Pătroaia Deal, comuna Crângurile, județ Dâmbovița,  a fost inspirată de Maica Stareţă Inocenţia Costache, o femeie implicată, dinamică şi plină de har divin,  care l-a determinat  pe Luca Neagu sa scrie  cu pasiune despre mânăstire!

 

Astfel, eseul  a impresionat atât de mult juriul, încât, la categoria sa de vârstă, a câștigat premiul I.
Competiția este una prestigioasă și reprezintă o continuare a demersului cultural-educațional inițiat în anul 2016 de Arhiepiscopia Târgoviștei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin organizarea concursului ”Ieromonahul Macarie și excelența tipografică de la Târgoviște în secolele XVI-XVIII”, a concursului ”Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale ” din anul 2017, și continuat, în anul Centenar 2018, cu concursul ”Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918”.

Găeștiul a fost reprezentat în concurs de doi elevi de la Școala ”Șerban Cioculescu” (profesori Ionela Ciobanu și Cătălin Ciobanu), trei elevi de la Școala ”Radu cel Mare” (prof. Ștefan Nuica), doi elevi de la Colegiul Național ”Vladimir Streinu” (prof. Stan Coca) și cinci elevi de la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” (prof. Cristian Simescu și Gheorghe Ilinca). Evaluarea lucrărilor a fost realizată de o comisie formata din inspectorul de limba si literatura romana, de inspectorul de istorie/geografie, de un profesor de limba romana, de pr. insp. de religie si de pr. consilier Ionut Ileana.
Premierea a avut loc la Târgoviște, în prezența inspectorului școlar general Sorin Ion și a inspectorului școlar general adjunct, prof. Cristina Stroe. Participanții au primit diplome și cărți, iar câștigătorii au beneficiat și de sume de bani.

Citește articolul

Evenimente

Diferența de a fi om, nu doar angajat

Articol scris de

Vedeți omul aflat jos, lângă victima întinsă pe asfalt? Este pompier, și era în timpul liber, din cauza asta este îmbrăcat civil. Accidentul de motocicletă produs astăzi a fost în apropierea lui, și a ieșit să acorde primul ajutor până la sosirea echipajului. Spre deosebire de un politician care primește diurnă pentru orice deplasare dar care nu-ți răspunde măcar la o simplă întrebare motivând că „este in concediu” sau „in timpul lui liber” oamenii care lucrează la pompieri nu își permit să aibă timp liber. Nu pentru că nu pot, ci pentru că au făcut o alegere, și au ales să fie OAMENI și să-și ajute semenii indiferent de ora din zi sau din noapte. Pe pompieri n-o să-i auzi niciodată spunând „regret că s-a întâmplat pe tura mea” , așa cum un personaj politic a afirmat după accidentul in care a murit Adrian Iovan „singurul lucru pe care îl regret e că s-a întâmplat în mandatul meu”.
Am luat legătura cu omul pe care-l vedeți în imagine, nici nu știa când sau cine a făcut poza. Nu venise gură-cască ci venise să ajute, și asta a făcut.
Cu modestie îmi spune că nu vrea sa vorbesc despre el, că alături de el au mai fost alți doi OAMENI: doamna IORDACHE CAMELIA (primiri urgențe) și domnul RUSESCU CORNEL (pompier), și ei aflați de asemenea în timpul lor liber. Ei au fost cei care au colaborat pentru a-i scoate casca motociclistului rănit, astfel încât să nu existe riscul înecării cu propria vomă. Ei s-au asigurat că victima nu este mișcată într-un mod care să-i pună în pericol coloana vertebrală sau care să-i agraveze starea.
De astfel de oameni avem nevoie mai des, de fapt, se dovedește pe zi ce trece că de ei avem nevoie cel mai mult. De astfel de modele avem nevoie pentru noi și pentru generațiile viitoare. Într-o țară în care copiii nu-și mai doresc sa se facă doctori sau învățători, ci „pești” ori baroni locali, avem nevoie de o gură de oxigen din partea unor astfel de modele pentru a putea rezista încă o scufundare in oceanul de mediocritate și ipocrizie la care suntem parcă condamnați ca nație.

Dacă va place, nu dați like! Distribuiți să se afle că încă avem printre noi oameni de calitate. Distribuiți să se știe că sistemul corupt nu a distrus și omenia din noi, și cel mai important, să distribuim pentru a le mulțumi că au ales să fie diferiți, au ales să nu întoarcă spatele când e nevoie de ei motivând că „sunt in timpul meu liber”!

Citește articolul

Evenimente

Tânăr motociclist rănit grav, după ce a fost spulberat de un şofer neatent, la Găeşti

Articol scris de

Accident grav în urmă cu puțin timp, pe strada Republicii, în Găeşti. Un motociclist în vârstă de 29 de ani,  din Cobia, a fost rănit grav după ce a fost izbit în plin de o mașină condusă de un şofer  în vârstă de 60 de ani, din Argeş, care please de pe contransens fără să se asigure. Poliţia face cercetări la faţa locului.

 

Citește articolul

Noutăți