Contactează-ne pe

Evenimente

ÎNCEPUT DE AN CU EMOȚII, LA GĂEȘTI! Instituțiile de învățământ au prins viață! ”MI-AȘ DORI SĂ VĂD CRESCÂND CÂT MAI MULTE PROIECTE EDUCAȚIONALE!”

Publicat în data de

- 5.201 vizualizări

Noul an şcolar a început, în dimineața de luni, 9 septembrie, iar strazile orasului au devenit aglomerate.

Asadar, emoții mari pentru elevi în prima zi de școală. Toate unitățile de învățământ din Gaesti și-au deschis porțile, iar elevii s-au prezentat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, vizibil incantati de revederea colegilor si a profesorilor.

Cei mai emoţionaţi dintre ei au fost cei mici, care s-au dus la şcoală însoţiţi de părinţi şi ţinând în mâini buchete de flori.

Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel:

* vacanta de iarna – 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020
* vacanta de primavara – 4 aprilie – 21 aprilie 2020
* vacanta de vara – 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor incepe cursurile anului scolar 2020 – 2021

Clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor mai avea o vacanta in saptamana 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Viceprimarul orașului Găești, Ion Untărescu, a dat citire mesajului primarului Grigore Gheorghe, la început de an școlar: ” Doamnelor şi domnilor profesori, dragi elevi, stimaţi părinţi şi invitaţi. Îmi amintesc de primele mele zile de şcoală, retrăind astfel emoţia anilor care au stat la baza formarii mele. Dragi elevi, școala şi educaţia, în primul rând, înseamnă temelia pe care vă veţi baza anii de maturitate. Nu ignoraţi aceste zile, nu ignoraţi această perioadă plină de graţie. Fiţi însetaţi de cunoaştere, citiţi, informaţi-vă şi nu renunţaţi la pasiunile voastre. Şcoala găeşteană a dat ţării şi lumii nume mari, valori autentice pentru societate, oameni cu care ne mândrim. Deci, se poate. Prin seriozitate şi implicare, fiecare dintre voi poate reuşi în viaţă. Bazaţi-vă pe profesorii voştri şi nu irosiţi această minunată perioadă de formare. În ceea ce mă priveşte, îmi doresc ca acest oraş să fie şi să devină locul în care să vă doriţi să rămâneţi, în care să vă doriţi să vă întoarceţi şi să vă trăiţi frumos perioada de maturitate. Stimaţi profesori, Doresc să-mi reafirm recunoştinţa pentru munca extraordinară pe care o depuneţi pentru copiii noştri. Responsabilitatea care stă pe umerii dumneavoastră este una importantă şi vreau să ştiţi că vă respect, că vă mulţumesc că aţi rămas un corp profesional de elită la nivel de judeţ, şi nu numai, şi că voi fi alături de dumneavoastră necondiţionat. Educaţia nu este doar problema dascălilor, educaţia este datoria noastră, a tuturor: părinţi, autorităţi locale, instituţii de cultură, simpli cetăţeni. Înţelegând acest aspect, cu siguranţă că vom privi eforturile dumneavoastră din altă perspectivă şi vă vom oferi, cu toţii, respectul şi preţuirea pe care le meritaţi. Primăria şi Consiliul Local Găeşti vor continua să investească în instituţiile de învăţământ şi mi-aş dori foarte mult să văd crescând şi implementându-se cât mai multe proiecte educaţionale, initiative pentru timpul liber al elevilor și soluţii pentru prevenirea abandonului şcolar la toate nivelurile. Vă mulţumesc şi nu uitaţi că vă preţuiesc şi vă susţin în toate demersurile pozitive pe care le realizaţi. Mult succes în noul an şcolar. CU STIMĂ, PRIMAR GRIGORE GHEORGHE”

 

Foto: Alexandru Oprea

 

 

Publicitate
Loading...
Spune-ți părerea

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

ULIEŞTI: Primarul care îşi reconstruieşte de la zero comuna! UITE CE A REUŞIT ÎN DOAR CÂŢIVA ANI!

Articol scris de

A preluat primăria comunei Ulieşti  cu şcoli şi grădiniţe nereabilitate  din anii comunismului, cu uliţe prafuite prin toate satele şi datorii imense la taxa de habitat. Nu avea habar de administraţie, dar îşi dorea ceva bun pentru comuna în care locuia şi şi-a propus să înveţe şi să scoată Ulieştiul la lumină. În primii doi ani a întocmit proiecte, a alergat pe la ministere cu  căciula în mână, iar acum au început să vină şi rezultatele. Aceasta este povestea primarului Iulian Costache de la Ulieşti, care a început de la zero reconstrucţia localităţii.

 Grădiniţa de la Hanu lui Pală a fost dărâmată şi reconstruită de la temelie, întrucât nu putea fi reabilitată din cauza stării avansate de degradare.

 

Grădiniţele de la Jugureni şi Croitori au fost însă modernizate, iar toate arată acum impecabil.

Primarul Iulian Costache şi-a dorit drumuri mai bune pentru concetăţenii săi. Astfel, a reuşit, până la acest moment, să toarne 9 kilometri de asfalt pe uliţele din Stavropolia, Jugureni, Mănăstioara, Ulieşti şi Hanul lui Pală.

În comună se construieşte şi o creşă nouă. Lucrarea a ajuns deja la acoperiş, iar edilul speră ca anul viitor bebeluşii să poată fi îngrijiţi aici în cele mai bune condiţii.

Iulian Costache mai are un proiect mare în derulare. Este vorba despre construirea unei grădiniţe noi în Ulieşti, proiect care are deja finanţare, lucrările urmând să înceapă în aproximativ o lună.

Banii au venit de la Ministerul Dezvoltării, iar primarul şi echipa lui au scris proiecte bune, s-au implicat şi, iată, au reuşit.

Mai trebuie spus că, pentru prima dată în trei decenii, comuna Ulieşti are iluminat public în toate satele şi pe toate uliţele. Oamenilor nu le mai este frică să meargă noaptea pe drum şi sunt cu adevărat mulţumiţi de acest serviciu care îi aduce şi pe ei în rândul lumii. De asemenea, nu putem uita proiectul cadastrării gratuite, care a fost realizat 80% şi care va continua până când fiecare proprietate va fi înregistrată corespunzător.

Acestea sunt cele mai mari investiţii în Ulieşti din ultimii ani, iar edilul ne-a dezvăluit că urmează şi alte surprize pentru comunitatea sa, despre care vom relata la timpul potrivit.

 

 

 

Citește articolul

Evenimente

Căruţaş accidentat în Picior de Munte, pe DN72

Articol scris de

Accident la Picior de Munte. Un căruţaş a fost accidentat după ce un autoturism  nu a zărit la timp atelajul şi l-a acroşat. Căruţaşul a fost transportat la spital pentru investigaţii, iar poliţiştii fac cercetări la faţa locului.

Oamenii legii atrag atenţia că atelajele nu au ce căuta pe drumurile naţionale şi  cu toate acestea regulile sunt încălcate. Numai săptămâna trecută au avut loc 4 astfel de accidente cu mai mulţi răniţi grav, dar şi cu un mort.

 

Citește articolul

Evenimente

SCANDAL LA CRÂNGURILE: Director de școală, bătut de tatăl unui elev!

Articol scris de

Directorul unității de învățământ de la Școala Gimnazială Bădulești, din comuna Crângurile, ar fi fost agresat de tatăl unui elev în această dimineață, pe motiv că i-a certat copilul.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi fost atacat chiar în timp ce se afla la serviciu. Victima nu a solicitat intervenția ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă a depus plângere.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Cercetările sunt continuate de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești. De asemenea, față de bărbatul bănuit de comiterea faptei, polițiștii au dispus măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Foto cu caracter ilustrativ

Citește articolul

Noutăți

© Copyright 2011-2019. Toate drepturile rezervate!

Visitor Counter CAA Design - Web Design