Contactează-ne pe

Evenimente

POVESTE EMOȚIONANTĂ ÎN VIȘINA: Doi copii mici, părăsiți de mamă, se zbat în lipsuri mari! AFLĂ AICI CUM POȚI SĂ-I AJUȚI!

Publicat în data de

- 4.641 vizualizări

Doi copii, de 2,5 și 7 ani, din Vișina, au nevoie de ajutor. Crescuți doar de tată, după ce mama i- părăsit, micuții se confruntă cu o grămadă de lipsuri materiale. Preotul din sat, Cătălin Ciobanu este primul care le-a sărit în ajutor. Din puținul lui și al enoriașilor săi, se îngrijește ca acestor copilași să le ajungă ceva bun pe masă sau sa aiba cu ce se imbraca. Si vecinii il ajută pe tatăl singur sa-şi crească micuţii. Unii chiar vin si le fac baie sau le aduc de mâncare.

Bărbatul lucrează acum sa-si renoveze casa, ca sa le poată oferi celor mici condiții mai bune de viață. O parte dintre materiale le-a primit tot din mila preotului Cătălin Ciobanu si al oamenilor cu suflet. Mai are însă mult pana când sa termine lucrările. Băiatul cel mare pleacă in toamnă la şcoală si are nevoie de îmbracăminte, încălţăminte, caiete si rechizite. Toate acestea sunt însă mult prea scumpe pentru veniturile de subzistență ale tatălui.  Familiei i-ar prinde bine și ceva mobila, mai ales un şifonier în care să-și tina lucrurile.

Persoanele cu suflet mare pot sa ajute această familie amarata din Vișina, donând haine, încălțăminte si alte bunuri care le prisosesc si de care oamenii aceștia au mare nevoie. Fetita  (2 ani si 5 luni) poartă numarul 20 la încălțăminte, iar baieţelul (7 ani) – 33. Puteți să le dați orice, alimente, mobila, imbracaminte sau materiale de construcție. Va vor fi recunoscători și îi veți ajuta pe copii, in acest fel, sa ramana lângă tatăl lor pe care îl iubesc foarte mult.

Tatăl nu are telefon, dar poate fi găsit la următoarea adresă: Matei Gheorghe (Gică) , Str. Oborani, nr.20, Vişina, comuna Vişina, jud. Dâmboviţa.

Citește articolul
Spune-ți părerea

You must be logged in to post a comment Login

Adaugă un comentariu

Evenimente

Am aflat cum s-au pregătit şcolile găeştene pentru a-şi primi marţi elevii! SITUAŢIE INEDITĂ LA COLEGIUL NAŢIONAL „VLADIMIR STREINU”!

Articol scris de

Unităţile de învăţământ găeştene sunt pregătite să primească de marţi, 2 iunie, elevii din ciclurile terminale, pentru stagiile de pregătire. Toţii directorii au creat circuite, au achiziţionat biocide, termoscanere, au făcut dezinfecţii şi au împărţit copiii pe clase, astfel încât să fie respectată distanţarea socială. De asemenea, măştile chirurgicale primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean au fost deja repartizate.

La Şcoala „Şerban Cioculescu”, 71 din cei 86 de elevi de clasa a VIII-a vor reveni, începând de marţi, la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională din 15 – 17 iunie. Directoarea instituţiei de învăţământ, Carmen Vişoiu, a declarat – pentru Cronica de Găeşti – că au fost luate toate măsurile necesare, astfel încât copiii să aibă cele mai sigure condiţii de studiu. Totodată, aici s-au primit 1750 de măşti chirurgicale. „Am creat circuite care să permită distanţarea socială încă de la poartă. Am achiziţionat biocide, termoscanere şi absolut tot ceea ce a fost nevoie. Profesorii de Limba română și Matematică, precum și profesorii de serviciu vor asigura permanența acestor ore de pregătire suplimentară, iar pentru elevii care nu vor putea fi prezenți, vor fi transmise online lecțiile de pregătire. Pe întreaga durată a desfășurării sesiunilor de pregătire suplimentară, elevii vor fi asistați medical de către cadre medicale avizate de DSP Dâmbovița, doamnele asistente și domnul doctor al cabinetului medical școlar, realizându-se zilnic triajul epidemiologic cu termoscanere și asigurându-se materiale dezinfectante și măști de protecție.
Mulţumesc inspectorului şcolar general Ion Sorin şi în mod special primarului Grigore Gheorghe pentru sprijinul acordat”. Şcoala „Şerban Cioculescu” este singura din oraş care a achiziţionat tablete pentru elevii fără posibilităţi materiale.

 

Şi la Şcoala „Radu cel Mare”, directorul Ştefan Şchiopu, împreună cu echipa sa, a organizat totul pentru siguranţa copiilor şi a cadrelor didactice. De luni, sunt aşteptaţi la sesiunile de pregătire 45 din cei 63 de elevi de clasa a VIII-a. Ei vor fi împărţiţi în grupe de câte 6 – 7 copii per clasă. Această unitate şcolară a primit 1.400 de măşti chirurgicale din partea Inspectoratului Şcolar.

Liceul „Iordache Golescu” se redeschide, de marţi, pentru 70 dintre cei 156 de elevi din anul terminal. Maxim 10 viitori absolvenţi vor lucra într-o clasă, pentru bacalaureat, astfel încât să fie respectate cu stricteţe normele de siguranţă şi de distanţare socială. „Primăria ne-a ajutat foarte mult. Ne-a asigurat fondurile necesare pentru dezinfectant, săpunuri, materiale de curăţenie şi termoscanere. De asemenea, de la Inspectoratul Şcolar au sosit 2.850 de măşti. Suntem pregătiţi, am creat circuite, copiii şi profesorii vor fi în siguranţă”, a declarat – pentru Cronica de Găeşti – directoarea Ioana Dincă.

La Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”, doar un singur elev de clasa a XII-a va veni pentru a susţine orele de pregătire pentru bac. Ceilalţi 187 de colegi ai săi vor continua pregătirea online. Aceeaşi situaţie este şi în cazul absolvenţilor clasei a VIII-a, care s-au hotărât să rămână acasă şi să înveţe la distanţă.

Directoarea adjunctă a CNVS, Iulia Ioniţă, ne-a declarat că a primit de la Inspectoratul Şcolar 3.750 de măşti chirurgicale şi că s-au făcut toate pregătirile pentru susţinerea examenelor finale în condiţii de maximă siguranţă.

 

Citește articolul

Evenimente

GĂEȘTI: Accident spectaculos pe strada 1 Decembrie!

Articol scris de

Un șofer de 19 de ani, din Găești, este ranit grav si si-a facut masina praf, dupa ce nu a adaptat viteza la conditiile de trafic. Tanarul a parasit partea carosabila,  a intrat intr-un gard si s-a oprit in zidul unei case. Evenimentul rutier a avut loc pe strada 1 Decembrie din Găești. Polițiștii fac cercetari la fața locului.

Citește articolul